Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59861

TOD : You are not going to say “F***, I ran the test script in the production server!” again


antonch

571 views

 Share

Σαν DBA και DB Developer έχω πολλούς servers/instances του SQL Server τα οποία διαχειρίζομαι. Φαντάζομαι ότι και εσείς θα έχετε αρκετά είναι production είτε development instances.

Αρκετές φορές πάνω στην βιασύνη ίσως έχετε τρέξει κάποιο script στο production ενώ δεν θα έπρεπε. Συνήθως αυτό γίνεται διότι έχετε ανοίξει ένα query window το οποίο είναι συνδεδεμένο στο instance που δεν θα έπρεπε να είναι.

Αυτό είναι ένα θέμα. Θέλω να ξέρω κάθε φορά σε ποιο instance είμαι συνδεδεμένος. Εύκολα αυτό είναι εντοπισμό αρκεί να κοιτάξει κανείς στην status bar του query window.

Όμως εδώ και χρόνια έχω την δυνατότητα εκτός από αυτό να έχω και χρωματική διάκριση ανά instances πώς; Μα με ένα απλό τρόπο.

Ανοίγω το Register Servers window και κάνω register τους servers/instances που επιθυμώ αλλά πριν πατήσω OK στο window πάω στο tab Connection Properties και διαλέγω το χρώμα που επιθυμώ για το συγκεκριμένο server/instance όπως στην παρακάτω εικόνα και τότε πατώ ΟΚ

clip_image001

Αυτό θα έχει σαν συνέπεια όταν ανοίγω ένα query window που είναι συνδεδεμένο στο συγκεκριμένο server/instance η status bar θα έχει το χρώμα που έχω επιλέξει και έτσι εύκολα θα μπορώ να καταλάβω που έχω συνδεθεί.

clip_image003

Έτσι πλέον δεν θα εκτελώ λάθος script σε λάθος server/instance

/*antonch*/

/*life runs on SQL Server 2012*/

 Share

1 Comment


Recommended Comments

πολύ καλό και χρήσιμο. Επίσης, πέρα από τον SQL, το ίδιο μπορεί να κάνεις κάποιος χρησιμοποιώντας διαφορετικό χρώμα ταπετσαρίας σε κάθε σερβερ ώστε να μειώσει την πιθανότητα μιας π.χ. επανεκκίνησς σε λάθος σερβερ.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...