Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25646

Vista SP1 do it better με αποδείξεις.


Akladakis

882 views

 Share

Μετά την τελευταία παρουσίαση των νέων και ωραίων χαρακτηριστικών του WS 2008, με πλησίασαν κάποιοι από τους παρευρισκόμενους και σχολίασαν κάτι που ανέφερα κατά την διάρκεια της ομιλίας μου.

Έλεγα σε κάποιο σημείο λοιπόν ότι, όπως βαριέμαι και αμφισβητώ όλα όσα κατά καιρούς αναμασάνε οι διάφοροι «ενημερωμένοι» έτσι έχω βαρεθεί πια και όλες τις ανοησίες και τα «εύκολα» ανέκδοτα με τα Vista. Όπως πάντα με κούραζαν οι μη τεκμηριωμένες απόψεις που βγάζουν ένα σύστημα καλύτερο από ένα άλλο επειδή το λέει ο Σάκης ο Σουγιάς, έτσι πλέον δεν ανέχομαι κάποιον που ενώ δεν έχει σοβαρό λόγο δεν γουστάρει τα Vista.

Έτσι λοιπόν έχουμε φτάσει στο σημείο, η ξανθιά γραμματέας που μόλις βλέπει το πρώτο PC στη ζωή της, να αμφισβητεί την επιλογή μου να της βάλω Vista, γιατί ο φίλος της τής είπε ότι χτυπάει σε κάποια παιχνίδια και δεν υποστηρίζεται από κάποια ERP που έπρεπε να έχουν αποσυρθεί εδώ και καιρό.

Εδώ θα μου την πέσουν διάφοροι και θα αναφέρουν πολλές ασυμβατότητες και προβλήματα ακόμη και με προϊόντα της MS, που δεν θα μπορώ να τα διασταυρώσω, αφού αφορούν απλά την διασπορά αναπόδεικτων ειδήσεων. Άσε που σίγουρα δεν έχει υπάρξει σύστημα συμβατό με τα πάντα όπως υπάρχουν και εφαρμογές προσκολλημένες με ένα λειτουργικό χωρίς ελπίδα αλλαγής. Π.χ. ξέρω εφαρμογή που παίζει μόνο με Millennium.

Η απάντηση μου σε αυτή την παραφιλολογία είναι …been there, done that. Ποτέ δεν έχω συναντήσει αλλαγή που να πέρασε χωρίς την αιώνια γκρίνια. Και δεν θα πάω μακριά, σε αυτούς που έλεγαν πόσο τέλεια ήταν τα 98, αλλά απλά θα θυμίσω την φιλολογία γύρω από το SP2 των XP. Εκεί ο Σάκης ο Σουγιάς είχε ξεσπαθώσει επίσης. Πόσο καιρό προσπαθούσα να πίσω φίλους, ακόμη και στην εταιρία που δουλεύω, να το βάλουν. Σήμερα προφανώς κανείς δεν αμφισβητεί την αναγκαιότητα του. Αλλά το ίδιο βιολί τραβάω σε πελάτες που υποστηρίζουμε 20 χρόνια, κάθε φορά που τους αλλάζουμε version στο πρόγραμμα που χρησιμοποιούν. Πάντα η απαρχαιωμένη χωρίς γραφικά version ήταν καλύτερη. Και την εκθειάζουν , θάβοντας την καινούργια σε μας που στην τελική έχουμε γράψει και τις δύο εκδόσεις. Φυσικά σε 6 μήνες περίπου απορούν πως ζούσαν χωρίς τα νέα χαρακτηριστικά.

Η σοβαρή απάντηση θέλει τεκμηρίωση, και η τεκμηρίωση βρίσκεται εδώ. Επίσημη σύγκριση 

Οδηγία προς developers: Αυτό που προσπαθείτε να γλιτώσετε, με το να μη δοκιμάζετε την εφαρμογή σας σε Vista δεν θα το αποφύγετε στο τέλος. Άσε που όση πίεση κι αν δεχτεί η MS να βγάλει το επόμενο λειτουργικό πιο γρήγορα, τι σας λέει ότι η unsecure, παίζω-μόνο-με-admin-account και full-access-everywhere εφαρμογή σας θα παίζει στο νέο λειτουργικό.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Αυτές τις εξυπνάδες τις ακούμε κάθε φορά που βγαίνει καινούριο λειτουργικό. Δυστυχώς ακόμα και αυτός που χρησιμοποιεί στη δουλειά του υπολογιστή (ενώ δεν είναι οι υπολογιστές η δουλειά του) θεωρεί τον ευατό του ειδήμονα και κρίνει με τις περιορισμένες γνώσεις του. Τα ίδια ακούσαμε και όταν βγήκαν τα XP. Θυμάμαι χαρακτηριστικά ότι λεγόταν τότε πόσο καλά ήταν τα Windows 2000.

Για να μην μιλήσω φυσικά για τους άλλους "ειδήμονες" που ασχολούνται στον ελεύθερό τους χρόνο με Linux, κατά τη γνώμη τους το πιο ασφαλές και χωρίς τρύπες λειτουργικό "out of the box". Λέτε?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...