Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77070

Office 365 beta exams, πρώτες εντυπώσεις…


spanougakis

643 views

 Share

Σε παλιότερο blog post είχα αναφέρει ότι σύντομα θα έχουμε όχι μόνο εξετάσεις πιστοποίησης για το Office 365, αλλά και πιστοποιήσεις Microsoft. Συγκεκριμένα είχα αναφέρει σε εκείνο το post:

“Σύντομα λοιπόν θα έχουμε την πιστοποίηση του Microsoft Technology Specialist για το Office 365, όπως και αυτή του MCITP, οι οποίες θα αποκτούνται με 2 εξετάσεις προς το παρόν:

70-323 Administering Office 365

70-321 PRO: Deploying Office 365”

Πριν από λίγες μέρες μου δόθηκε η δυνατότητα να δώσω και τις 2 εξετάσεις στην μορφή beta, κάτι που συνηθίζεται όταν η Microsoft βγάζει καινούριες εξετάσεις και τις αντίστοιχες πιστοποιήσεις. Φυσικά για το περιεχόμενο των εξετάσεων ισχύει το NDA, οπότε μην περιμένετε να σας αποκαλύψω τις ερωτήσεις. Αυτό όμως που πρέπει να καταλάβουμε είναι πόσο επενδύει η Microsoft στην σουίτα, θέλοντας να δημιουργήσει και να πιστοποιήσει επαγγελματίες που θα ασχολούνται με το administration και το deployment του Office 365 στον τελικό πελάτη.

Και οι δύο εξετάσεις έχουν πρακτικά τα πάντα: εξετάζεστε σε όλα τα προϊόντα που περιλαμβάνει η σουίτα, δηλαδή Exchange, Sharepoint και Lync. Πολύ, πάρα πολύ powershell, και σενάρια διαχείρισης και υλοποίησης με συνδυασμό των προϊόντων.

Η μεγαλύτερη δυσκολία είναι ότι για να περάσεις πρέπει να τα ξέρεις όλα. Δεν αρκεί να ξέρεις Exchange, πρέπει να έχεις ασχοληθεί με το Sharepoint αλλά και με το Lync. Ίσως οι δυσκολότερες εξετάσεις που έχω δώσει ποτέ από το 1998 που ξεκίνησα να πιστοποιούμαι σε προϊόντα Microsoft. Πραγματικά απαιτείται τεράστια ενασχόληση και εμπειρία σε κάτι που είναι σχετικά καινούριο στην αγορά.

Και φυσικά αν φαντάζεστε ότι κάποια στιγμή θα μπορέσετε να δώσετε τις εξετάσεις αποστηθίζοντας τις ερωτήσεις από ύποπτες πηγές, μπορείτε απλά να το ξεχάσετε. Έχει αλλάξει η μορφή των εξετάσεων, ώστε να είναι πλέον εξαιρετικά δύσκολη η απομνημόνευση. Συγχαρητήρια στην Microsoft για αυτή την αλλαγή, την οποία περιμένουμε να δούμε σύντομα και στις υπόλοιπες εξετάσεις πιστοποίησης.

Αν λοιπόν σας ενδιαφέρει να επενδύσετε στο Office 365 και να πιστοποιηθείτε, αρχίστε από τώρα να μαθαίνετε Exchange, Sharepoint και Lync, διότι ο δρόμος θα είναι μακρύς και δύσκολος. Το σίγουρο είναι ότι  το Office 365 θα το έχουμε για πολύ καιρό μαζί μας. 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...