Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59861

How to install SQL Server 2012 RC BOL on a server without internet access


antonch

372 views

 Share

Ο SQL Server 2012 είναι προ των πυλών και πιθανών αρκετοί θα θέλετε να τον δείτε . Από τα βασικά πράγματα που θα πρέπει να έχετε διαθέσιμα είναι τα BOL, που δεν ακολουθούν πλέον το pattern του παρελθόντος.

 

 

 

 

Τα BOL έχουν αλλάξει μορφή εξαιτίας ότι πλέον το περιβάλλον εργασίας μας είναι μέσα στο Visual Studio 2010 shell και χρησιμοποιούν τον νέο Help Viewer.

 

 

 

Μέσα από αυτόν σου δίνεται η δυνατότητα να δεις το περιεχόμενο είτε online (στην ουσία χτυπάς το msdn site) είτε offline.

 

 

 

Για την offline δυνατότητα θα πρέπει να κατεβάσεις το περιεχόμενο τοπικά. Δεν στήνεται με την εγκατάσταση του SQL Server όπως στις προηγούμενες εκδόσεις.

 

 

 

Για να γίνει κάτι τέτοιο θα πρέπει να το κάνεις με την χρήση του Manage Help Settings (Start > Programs > Microsoft SQL Server 2012 RC > Documentation & Community ).

 

 

 

helpviewersettings.png

 

 

 

Από την επιλογή Choose Online or Local Help επιλέγεις local. Θα πρέπει να το κατεβάσεις όμως και αυτό θα πρέπει να το κάνεις από την επιλογή Install Content from Online με την προϋπόθεση ότι ο server σου βγαίνει στο internet. Τι γίνεται όμως όταν δεν βγαίνει;

 

 

 

Η λύση είναι απλή πρέπει να κατεβάσεις τα BOL από εδώ και αφού με κάποιο τρόπο τα κάνεις copy/extract στον server σου, από την επιλογή Install Content from disk του Manage help Settingse επιλέγεις το path στο οποίο έχεις κάνει copy/extract τα αρχεία του help και μετά από μια σύντομη διαδικασία γίνονται διαθέσιμα προς χρήση.

 

 

 

Προσωπική άποψη είναι ότι ακόμα και σε server παραγωγής τα BOL πρέπει να είναι εγκατεστημένα, καθώς μπορεί αν πάσα στιγμή να μου χρειαστούν. Εδώ και πολλά χρόνια έχω πάψει να θυμάμαι σύνταξη εντολών και λεπτομέρειες αυτών, το μόνο που θυμάμαι είναι ότι υπάρχουν και μια γενική εικόνα για αυτές.

 

 

 

/*

Keep Rocking with SQL Server 2012

 

antonch

*/

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...