Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77094

Live from Microsoft Campus, Redmond, WA: Καταιγισμός νέων τεχνικών χαρακτηριστικών στα Windows 8 (Client & Server)


spanougakis

725 views

 Share

_DSC8359

Μέσα από αυτό το post θα προσπαθήσω να σας μεταφέρω το κλίμα που κυριαρχεί εδώ στο Microsoft Campus μετά από την επίσημη ανακοίνωση και διάθεση της Windows 8 Consumer Preview έκδοσης, αλλά και φυσικά της αντίστοιχης Server έκδοσης, την οποία περιμέναμε με ιδιαίτερο ενδιαφέρον.

Αρχίζοντας από την Windows 8 Consumer Preview έκδοση (client OS) διαπιστώνουμε ότι οδεύουμε προς την ενοποιημένη πλατφόρμα για φορητές συσκευές (αν και προσωπικά πιστεύω ότι είμαστε ήδη εκεί). Ο θόρυβος που έχει δημιουργηθεί στο internet είναι πλέον τεράστιος, το λειτουργικό έχει δοθεί σε αυτή την έκδοση διαθέσιμο για download από τον οποιοδήποτε (αλήθεια, θυμάστε εκείνες τις εποχές που οι beta εκδόσεις ήταν διαθέσιμες μόνο στην elite?) και φυσικά θα λιώσουν τα σίδερα εδώ στα datacenters της Microsoft από τα εκατομμύρια downloads.

Την ώρα που σας γράφω αυτές τις γραμμές, βρίσκομαι σε μια αίθουσα στο σύμπλεγμα κτιρίων Microsoft Commons μέσα στο Microsoft Campus μαζί με δεκάδες άλλους συναδέλφους από όλο τον πλανήτη, παρακολουθώντας confidential παρουσιάσεις από το Product Group των Windows 8 Server (για τον οποίο θα μιλήσουμε σε λίγο). Η αίσθηση είναι ότι υπάρχει ένας διάχυτος ενθουσιασμός στην ατμόσφαιρα. Ρίχνοντας μια ματιά στα laptops των συναδέλφων, βλέπω ότι αρκετοί έχουν ήδη εγκαταστήσει την client έκδοση αλλά και κάποιοι άλλοι έχουν και την Server έκδοση και παίζουν ήδη με το νέο Hyper-V 3.0.

Πρόκειται για μια γιορτή και αισθανόμαστε τυχεροί που βρισκόμαστε εδώ ταυτόχρονα με την επίσημη ανακοίνωση των νέων εκδόσεων. Ναι, καλά διαβάσατε. ΓΙΟΡΤΗ.

“Είμαστε στα πρόθυρα μιας νέας εποχής σε ότι αφορά το personal computing” δήλωσε ο αρθρογράφος Edward Baig στην USA Today. “I'm impressed by what I see” δηλώνει στο τέλος του άρθρου και μάλλον όλοι όσοι είμαστε εδώ αισθανόμαστε το ίδιο.

Έχουμε παρακολουθήσει μέχρι τώρα απίστευτες παρουσιάσεις τις οποίες όταν αποδεσμευθούμε από το NDA θα τις επαναλάβουμε για να μπορέσετε να τις δείτε και εσείς. Κατά την διάρκεια των παρουσιάσεων διακρίνουμε τον ενθουσιασμό στα πρόσωπα των ομιλητών, που τυχαίνει να είναι κάποια από τα κορυφαία στελέχη της εταιρίας σε ότι αφορά τον σχεδιασμό των Windows 8.

Σε ότι αφορά την Server 8 (Beta όπως αποκαλείται εσωτερικά) έχουμε δει πολλά (πάρα πάρα πολλά) νέα χαρακτηριστικά, αρκετά από τα οποία τα περιμέναμε βέβαια. Εδώ είχαμε την ευκαιρία να τα δούμε να δουλεύουν στην πράξη, να λύσουμε τις απορίες μας σχετικά με την λειτουργία τους και να κάνουμε προτάσεις στα Product Groups για βελτιώσεις. Ναι, κάποια από τα menus που θα δείτε στην τελική έκδοση έχουν εν μέρει και την δική μου “σφραγίδα”!!

Φανταστείτε ότι είμαστε εδώ από την Κυριακή, έχουν περάσει 4 μέρες και ακόμα ανακαλύπτουμε καινούρια features που κάποια από αυτά δεν τα είχαμε ακούσει καν.

02-29win8ConsumPrev09_page_thumb_1DB173A

Steven Sinofsky, president of Windows and Windows Live Division, and Corporate Vice President, Windows Planning, Hardware & PC Ecosystem, Mike Angiulo highlight the Windows 8 Metro style UI at the Windows 8 Consumer Preview event in Barcelona, Spain. February 29, 2012.

Μαζί μου όλες αυτές τις μέρες είναι και ο καλός φίλος Mark Minasi, με τον οποίο φυσικά έχουμε κάνει απίστευτα σχόλια σχετικά με το νέο προϊόν. Και φυσικά, αν ενδιαφέρεστε να μάθετε πως μπορείτε να bootάρετε τα Windows 8 από VHD και μέσα από τα Windows 7, ρίξτε μια ματιά στο άρθρο μου στο Windows IT Pro Magazine εδώ. Αυτά που γράφω ισχύουν για την Developers Preview έκδοση, λογικά δεν έχει αλλάξει κάτι στην Consumer Preview (δεν παίρνω και όρκο όμως, οπότε… proceed with care).

Ένα καλό άρθρο για να διαβάσετε σχετικά είναι αυτό του Bill Laing, Corporate VP for Server and Cloud, το οποίο μπορείτε να βρείτε εδώ. Ρίξτε μια ματιά και στο Microsoft News Center για τα τελευταία νέα όπου υπάρχει αρκετό υλικό για το νέο λειτουργικό.

Κατεβάστε τις εκδόσεις και αρχίστε το party!!!!

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...