Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59730

MVP Summit 2012 Summary


antonch

714 views

 Share

Έχοντας πλέον επιστρέψει από ένα εξαιρετικό MVP Summit αυτό του 2012 θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας την εμπειρία μου αυτή.

Ξεκινώντας την Καθαρά Δευτέρα για το ταξίδι αυτό και έχοντας τις εμπειρίες μου από το προηγούμενο summit που είχα παρακολουθήσει το 2010 γνώριζα καλά τι με περιμένει. Αλλά αυτό το summit ήταν πραγματικό εξαιρετικό ιδιαίτερα για τους MVPs του SQL Server. Ήταν πολύ παραπάνω από τις προσδοκίες μου και όχι μόνο τις δικιές μου αλλά όλων SQL Server MVPs. Ενδεικτικά θα πω ότι ίσως για πρώτη φορά σηκωθήκαμε όλοι μας όρθιοι και για αρκετά λεπτά χειροκροτήσουμε την ομάδα που είχε έρθει από το product group για να μας ενημερώσει. Δυστυχώς όμως όλα αυτά είναι κάτω από αυστηρό NDA και δεν μπορώ να μοιραστώ ακόμα τίποτα μαζί σας. Μόλις όμως αρθεί αυτό θα έχω να σας πω πολλά.

Το ημερήσιο πρόγραμμα ήταν αρκετά γεμάτο εγερτήριο στις 6:00 πρωινό μέχρι τις 8:00 και από εκεί και μετά συνέχεια sessions μέχρι τις 19:00 (το δικό μου PG είχε πολλά περισσότερα να μας πει από κάποια άλλα που τελείωναν στις 17:00).

Οι πρώτες δύο μέρες ήταν ε κ π λ η τ ι κ έ ς. Τα παλικάρια έχουν ζωγραφίσει. Αυτό και μόνο αυτό θα πω γιατί αν θα πω έστω και μια κουβέντα ακόμα κινδυνεύω να παραβιάσω το NDA.

SQL Server 2012 και ξερό ψωμί και άσε τον Κλαδάκη να λέει ότι θέλει

Οι επόμενες δύο μέρες είχαν αρκετά sessions όπου το PG ζητούσε την γνώμη μας. Στην ουσία είχαν ερωτηματολόγια που συμπληρώναμε για αυτά που μας ρωτούσαν (είπαμε υπάρχει NDA δεν μπορώ να σας πω) και αφού επιτόπου έβγαζαν το αποτέλεσμα ξεκινούσε μια ζωηρή συζήτηση μεταξύ μας. Το αποτέλεσμα και το feedback που ήταν αμφίδρομο ήταν κάτι παραπάνω από εξαιρετικό.

Πέρα όμως από αυτά μου δόθηκε η ευκαιρία να μιλήσω με αρκετούς από το PG. Ιδιαίτερη μνεία θα κάνω στην συζήτηση που είχα κατά την διάρκεια του PG Dinner με το Eric Hanson Principal Program Manager Lead, Query Processing and Storage at Microsoft SQL Server. Είχαμε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση για τους columnstore indexes, DW και άλλα όμορφα πράγματα.

Εκτός όμως από τους ανθρώπους του PG είχα αρκετά ενδιαφέρουσες συζητήσεις και με άλλους MVP μια εμπειρία που σε κάνει να νιώθεις ότι κάτι σκαμπάζεις και εσύ καθώς δεν είσαι πλέον στην Ελλάδα που κάποιοι τα ξέρουν όλα και εσύ είσαι ένα απλό σκουπίδι ή ακόμα χειρότερα να λες κάτι και να προσπαθούν να σε υποβαθμίσουν γιατί λέει αυτά δεν ισχύουν στην Ελλάδα. Δυστυχώς ακόμα είμαστε στην εποχή των δεινοσαύρων και πρέπει να το αλλάξουμε γρήγορα αυτό. Εμένα πάντως αυτό μου έκανε αρκετά καλό καθώς είχα τη δυνατότητα να εμπιστευτώ ξανά τις δυνατότητες μου. Ναι το λέω με πίκρα αυτό…

Με το φαγητό είχα ένα θέμα σε αυτό το summit καθώς είχε τα περισσότερα γεύματα με σολομό. Αν και μου αρέσουν τα ψάρια δεν είμαι ιδιαίτερα φίλος με το ψάρι αυτό. Αλλά και ο τρόπος που το μαγειρεύουν είναι κάπως πέρα από τα γούστα μου. Αλλά στην Αμερική δεν πρόκειται να πεινάσεις. Με το Hyper Vaggelis είχαμε μερικές αρκετές συνεδρίες με rib eye steaks, επισκέψεις στο Cheesecake Factory και άλλους όμοιους οργανισμούς λύτρωσης της πείνας.

Στο πάρτι που έγινε την προτελευταία μέρα το κέφι ήταν κάτι άλλο. To karaoke που ακολούθησε όλα τα λεφτά. Ο χώρος που διοργανώθηκε ήταν το CenturyLink Field το γήπεδο στο οποίο παίζουν οι Seattle Seahawks. Ένα γήπεδο εξαιρετικής ομορφίας και λειτουργικότητας. Εμείς μόνο το ΟΑΚΑ και το Καραϊσκάκη :(

To φαγητό και η μπύρα έρεαν εν αφθονία. Εκεί με τον Hyper Vaggelis και το Cloud boy περάσαμε απίστευτα. Ο Span δυστυχώς δεν μπορούσε να έρθει καθώς έπρεπε με το χάραμα να ταξιδέψει για NY.

Έχοντας πλέον επιστρέψει πίσω κρατώ όλα αυτά για να αντλήσω δύναμη για την συνέχεια και ελπίζω να είμαι καλά και να μπορώ του χρόνου να ξαναπάω.

/*antonch*/

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Για όλα τα δεινά αυτού του τόπου φταίει ο Κλαδάκης δεν το ξέρεις :P

 

Ομορφάντρα μουυυυυυυυυυυυυυυυυυυ

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...