Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25679

Γιατί δεν παίζει η ασύρματη κάρτα δικτύου στον Windows Server 2008


Akladakis

721 views

 Share

Αυτή ήταν η ερώτηση που βασάνιζε τον καλό administrator. Ενώ οι drivers είχαν βρεθεί (αυτοί των vista 64bit ταιριάζουν 100%), ενώ η wireless σύνδεση εμφανιζόταν μαζί με τις λοιπές συνδέσεις του υπολογιστή , εντούτοις τίποτα. Εκλεισε το antivirus, έκλεισε το firewall ομοίως, τίποτα. Εκανε όλα τα γνωστά κόλπα, αλλά αντι  να βλέπει τα 30 και πλέον ξεκλείδωτα δίκτυα των γειτόνων, ο server επέμενε οτι κανένα άλλο δικτυο δεν υπάρχει τριγύρω.

Απελπισία έπιασε τον admin όταν το διαγνωστικό της Microsoft απεφάνθει ότι κάτι φταίει με το hardware ή τους drivers. Οι drivers σκέφτηκε φταίνε. Σιγά μην έβαζα αυτούς των vista και έπαιζαν αμέσως. $#%^@&@ τα vista σκέφτηκε. Τι θα πει τι του φταίνε τα vista? Αυτά φταίνε για όλαααααα.

Πήγε και αγόρασε άλλη κάρτα δικτύου με διαβεβαιώσεις ότι οι drivers παίζουν σε WS 2008. Τζίφος. Ξανα-%$#@@@ τα vista σκέφτηκε πάλι, άντε να βγούν τα windows 2033 να ησυχάσουμε.

Ομως ξαφνικά ρώτησε και έμαθε οτι, για να παίξουν oi wireless κάρτες δικτύου πρέπει στον Server Manager του WS 2008 και συγκεκριμένα στα Features να προστεθεί το τελευταίο, τελευταίο feature με το χαρακτηριστικό όνομα Wireless LAN Settings. Χωρίς την εγκατάσταση αυτού, που δεν γίνεται by default, ασύρματο δίκτυο δεν βλέπεις.

Ετσι κατάλαβε ότι είχε πολλά ακόμη να μάθει για τον καινούργιο server, και επιβεβαίωσε για άλλη μια φορά πως τα διαγνωστικά μηνύματα των windows είναι για τα μπάζα. Δεν θα μπορούσε να το λέει το διαγνωστικό? To feature το άνοιξες μεγάλε?

Γ%$&@@ τα vista σκέφτηκε για 3 φορά και συνέχισε την δουλειά του, τώρα που είχε οχι μία αλλά δύο ασύρματες κάρτες δικτύου που λειτουργούσαν.

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...