Jump to content
  • entries
    26
  • comments
    17
  • views
    20659

Και εγένετο SMB 3.0


giotis

757 views

 Share

Οι νέες δυνατότητες του SMB είναι τόσες πολλές με αποτέλεσμα η Microsoft να αποφασίσει να το ονομάσει SMB 3.0 αντί για SMB 2.2 Ας δούμε τα χαρακτηριστικά του.

SMB για εφαρμογές Server

Το SMB πλέον μπορεί να χρησιμοποιηθεί για εφαρμογές Server όπως ο SQL Server και ο Hyper-V. Μέχρι σήμερα θα έπρεπε να είχαμε κάποιο ξεχωριστό Storage για να φιλοξενούμε τα δεδομένα των εφαρμογών αυτών. Με το SMB 3.0 έχουμε τη δυνατότητα να φιλοξενήσουμε μια βάση δεδομένων για παράδειγμα σε ένα απλό κοινόχρηστο φάκελλο.

SMB Scale Out

Με το SMB Scale Out μπορούμε να προσθέσουμε Cluster Nodes για να αυξήσουμε την ταχύτητα διαμοιρασμού των αρχείων. Με τη νέα τεχνική χρησιμοποιούμε την ταχύτητα του δικτύου από όλους τους Server σε σχέση με την προηγούμενη γενιά που μπορούσαμε να χρησιμοποιήσουμε μόνο ενός. Επιπλέον οι διαχειριστές μπορούν να ελέγχουν την κίνηση στους File Servers και να μεταφέρουν τους χρήστες σε διαφορετικά Cluster Nodes.

SMB Direct

Με το SMB Direct μπορούμε να μειώσουμε την χρήση του επεξεργαστή στη διαχείριση των αρχείων και να εκμεταλευτούμε την επιπλέον επεξεργαστική ισχύ σε μια άλλη εφαρμογή. Το SMB Direct επιτρέπει τους File Servers να ανταλλάσουν αρχέια απευθείας απο τη μνήμη απελευθερώνοντας τον επεξεργαστή.

SMB Multichannel

Το SMB Multichannel μας επιτρέπει να χρησιμοποιήσουμε όλες τις κάρτες δικτύου Server και να επιτύχουμε μεγαλύτερο Bandwidth αλλά και προστασία από σφάλματα με τη χρήση πολλαπλών διαδρομών από και προς το Server.

Transparent Failover

Με το νέο SMB η μεταφορά των συνδέσεων μεταξύ των Clustered File Servers είναι διαφανής και δεν διακόπονται οι συνδέσεις των χρηστών ή των εφαρμογών.

VSS για SMB Shares

Αφού πλέον μπορούμε να τρέξουμε εφαρμογές Server σε απλά File Shares θα πρέπει κάπως να μπορούμε να πάρουμε ένα αντίγραφο ή να κάνουμε μια επαναφορά. Έτσι το Volume Shadow Copy Service αναβαθμίστηκε για να υποστηρίζει το SMB 3.0 και μας επιτρέπει πλεόν να πάρουμε ένα αντίγραφο ασφαλείας από ένα κοινόχρηστο φάκελλο με τη χρήση του.

SMB Encryption

Το SMB πλεόν έχει κρυπτογράφηση. Η ενεργοποίηση του είναι απλή και επιτρέπει την κρυπτογράφηση των δεδομένων από και προς τον File Server.

SMB Directory Leasing

Με το SMB Directory Leasing οι υπολογιστές σε απομακρυσμένα δίκτυα μπορούν να αποθηκεύουν πληροφορίες για έναν κατάλογο ή πληροφορίες metadata για κάποιο αρχείο, μειώνοντας τις συνεχείς ανανεώσεις. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα τη γρηγορότερη απόκριση κατά την πλοήγηση στο δίκτυο από απομακρυσμένα σημεία.

 

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...