Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59836

What is the buffer cache usage for each database in a SQL Server instance?


antonch

535 views

 Share

Η Ερώτηση

Αυτές τις ημέρες κατά την διάρκεια ενός σεμιναρίου που κάνω και αφορά το administration του SQL Server ένα συνάδελφος είχε μια ερώτηση και αυτή ήταν

«Πώς μπορώ να δω το χώρο που καταναλώνουν από την buffer cache οι βάσεις που έχω σε ένα SQL Server instance;»

Μια εύκολη στην απάντηση ερώτηση αλλά πάντα μου αρέσει να ζητώ από αυτόν που ρωτάει το λόγο για τον οποίο θέλει αυτό που ζητάει καθώς θέλω να αποκλείσω την πιθανότητα να ζητάει άλλα και να θέλει άλλα. Σε αυτή την περίπτωση ο συνάδελφος ήταν εξαιρετικά συνεπής και με συγκροτημένη σκέψη. Η απάντηση του ήταν η εξής:

«Το ζητάω αυτό καθώς έχω ένα SQL Server instance το οποίο έχει αρκετές databases και θέλω να δω ποιες είναι αυτές που έχουν μεγάλες απαιτήσεις μνήμης ώστε να τις μεταφέρω σε κάποιο άλλο SQL Server instance ή να βάλω κάθε μία σε δικό της αν δω ότι είναι απαιτητικές πολύ, ώστε να βελτιωθεί η απόδοση όλων.»

Εξαιρετική απάντηση!. Βέβαια αυτή η απάντηση είχε έρθει αφού πρώτα είχε γίνει εκτενείς αναφορά για την σχέση του SQL Server με την μνήμη και την buffer cache που αυτός έχει και τον τρόπο με τον οποίο ανεβοκατεβαίνουν οι σελίδες της κάθε database σε αυτή.

Η ερώτηση απαντήθηκε αλλά επειδή δεν έγραψε το script του υποσχέθηκα ότι θα του το κάνω post ώστε να το έχει αυτός και όλοι όσοι θα ήθελαν να δουν κάτι παρόμοιο.

περισσότερα

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...