Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25674

Mojave Experiment


Akladakis

1089 views

 Share

Τι είναι το Mojave Experiment?

Όσοι με έχουν παρακολουθήσει σε κάποιο μάθημα ή διάλεξη θα καταλάβουν ότι είναι η προσπάθεια της Microsoft να αντιδράσει σε αυτό που χαρακτηριστικά ονομάζω , «Η άποψη του Σάκη του Σουγιά» στην πληροφορική. Δηλαδή σε όλα αυτά που αβίαστα αναμασάμε χωρίς αποδείξεις όταν βρισκόμαστε μπροστά σε ένα προϊόν που για διαφόρους λόγους έχει περάσει θετικά ή αρνητικά στο ΙΤ υποσυνείδητο μας. (Καλά το έχω κλέψει απο τους ΑΜΑΝ, δεν είναι δικό μου)

«Το καλύτερο anti-virus είναι το τάδε, δεν θα βάλω ποτέ Vista, Vista= Σβήστα, όλοι ξέρουν ότι δεν πρέπει να δίνουμε διευθύνσεις μέσω DHCP γιατί θα βγάλουμε πιτυρίδα, Ο μόνος router στον πλανήτη είναι ο τάδε, εμείς στην εταιρία μας έχουμε Porsche Cayenne και Blade Servers φυσικά με το πλέον trendy ERP, το καλύτερο τηλέφωνο είναι το Ifour Loufa&paralagi”

Για όμως ισχύουν τα παραπάνω? Μα φυσικά γιατί τα λέει όλος ο κόσμος, δλδ ο Σάκης ο σουγιάς.

clip_image002Έχοντας αυτό στο μυαλό της η MS (ε ρε μεγαλεία ο σάκης) έκανε το εξής. Ζήτησε από 140 άτομα (120 που βιντεοσκόπησε και 20 που δεν βιντεοσκόπησε) που δεν είχαν χρησιμοποιήσει ποτέ τα Vista να εκφράσουν την γνώμη τους για αυτά, και στη συνέχεια τους έδειξε το επόμενο λειτουργικό της Microsoft με κωδική ονομασία Mojave και τους ζήτησε να τα αξιολογήσουν επίσης μετά από δοκιμή.

Προφανώς και όλοι με συντριπτική πλειοψηφία (94%), αξιολόγησαν ως πολύ καλύτερο το Mojave σε σχέση με όσα είχαν ακούσει για τα Vista .

Tο νέο και μαγικό Mojave.

Εξέφρασαν δε απόψεις που έδειχναν ποσό εντυπωσιασμένοι ήταν από το επόμενο λειτουργικό της MS. Βαθμολόγησαν με 8,5 /10 το Mojave ενώ οι βαθμολογίες για τα Vista ήταν κοντά στο 4,5. Ούτε ένας δεν προτίμησε τα Vista.

Το μόνο που δεν ήξεραν είναι ότι το Mojave ΗΤΑΝ τα Vista μασκαρεμένα.

To 94% θεώρησε τα Vista πολύ καλύτερα από τα …Vista. Μιλάμε η απόλυτη τρέλα. Τι συμβαίνει τελικά ; Τα Vista είναι τόσο χάλια που τα νικάει και ο εαυτός τους με άλλο όνομα, ή κάποια στιγμή πρέπει να μάθουμε να εκφράζουμε άποψη κατόπιν προσωπικής δοκιμής. Ας αφήσουμε τον Σάκη τον γκαβό ή σουγιά να παίρνει αποφάσεις μόνο για τον εαυτό του. Εμείς ας πάρουμε τις δικές μας.

clip_image004Τώρα βέβαια μου μπαίνουν και ιδέες. Δεν αλλάζουμε το όνομα των Vista στην πραγματικότητα; Γύρω μας βλέπουμε όλο και πιο πολλά παραδείγματα για το πόσο σημαντικά είναι για κάποιους τα ονόματα. Αν τα λέγαμε Nova Vista; ή καλύτερα Former OS Known As Vista (FOSKAV);

Διαβάστε εδώ περισσότερα για το πείραμα Mojave. Δείτε τι λένε οι άνθρωποι στα video. Μιλάμε δεν ξέρω τι θα βγάλει η MS για επόμενο λειτουργικό ή πότε, αλλά σίγουρα θα έχει φανατικούς οπαδούς. Και προσοχή …το πείραμα θα συνεχιστεί.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Στην πεθερά μου πάντως δεν της άρεσε η νέα μορφη του control panel και δεν μπορούσε να βρει πως να το γυρίσει σε classic view. Ήταν και τα Vista αγγλικά γιατί αυτά βρήκε στο rapidshare...

 

Τι έλεγες στην παρουσίαση για τον Server 2008; Δεν θα το βάλει κανένας μέχρι να βγει Service pack οπότε πάρτε το απο την αρχή για να τελειώνουμε! Τέτοια θέλουμε.

 

Έβλεπα και μια σειρά στην τηλεόραση και η οθόνη που δούλευε ο πρωταγωνιστής δεν ήταν συνδεδεμένη πουθενά. Προφανώς θα είχε Linux ή MacOS γιατί τα Vista μου θέλουν για την οθόνη και ρεύμα και σήμα video. Τι απαιτήσεις αυτή η Microsoft...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...