Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34750

Τι είναι τα Accepted Domains.


i-away

711 views

 Share

Στήνοντας έναν Exchange θα συναντήσετε σε κάποιο σημείο της εγκατάστασης τον όρο accepted domain. Στην περίπτωση που θέλετε ο Exchange σας να λαμβάνει μηνύματα απο τον έξω κόσμο θα πρέπει να ορίσετε μια διεύθυνση συνήθως της μορφής mail.company.gr. Μετά την εγκατάσταση θα παρατηρήσετε στην κονσόλα ότι υπάρχουν 3 τύποι απο Accepted Domains γεγονός που ίσως να μπερδέψει κάποιους. Ας τα δούμε λοιπόν αναλυτικά:

Default Accepted Domain

Όλα τα accepted domains ( ανεξαρτήτως τύπου ) τα βρίσκουμε σε 2 σημεία στον Exchange 2010:

Στο Accepted Domains tab του Hub Transport node στο Organization Configuration Στο Accepted Domains tab του Edge Transport στον Edge Transport server role.

Εάν ανοίξουμε την κονσόλα μετά το πέρας της εγκατάστασης θα παρατηρήσουμε ότι υπάρχει ήδη ένα accepted domain το οποίο δημιουργείται απο την εγκατάσταση του Exchange 2010. Θα παρατηρήσετε επίσης ότι ύπαρχει ο χαρακτηρισμός authoritative. Αυτός μαζί με τους internal relay και external relay είναι οι 3 τύποι accepted domain που μπορόυμε να έχουμε στον Exchange.

Authoritative Domains

To Authoritative accepted domain είναι ο πιο συνήθης τύπος που θα συναντήσουμε στον Exchange. Authoritative σημαίνει ότι για το συγκεκριμένο domain υπάρχουν mailboxes που φιλοξενούνται στον Exchange.Αυτό ουσιαστικά λέει στον Exchange αν δέχεται μηνύματα για το συγκεκριμένο domain.

Πολλοί θα παρατηρήσουν ότι ακόμα και να μην ορίσουν αυτοί κάποιο accepted domain ό Exchange δημιουργεί αυτόματα ένα. Κατά της διάρκεια της εγκατάστασης ο Exchange δημιουργεί αυτόματα απο το forest root domain το αντίστοιχο accepted domain. Αυτό όμως πολλές φορές πρέπει να αλλάξει καθώς το εσωτερικό Domain name μας μπορεί να μην συμβαδίζει με το Εξωτερικό μας.

Πως δημιουργούμε όμως ένα accepted domain; . Σε περίπτωση που χρειαστεί να δημιουργήσουμε ένα καινούργιο accepted domain αυτό μπορεί να γίνει εύκολα απο την Exchange Management Console στο σημείο του Organization Configuration στο σημείο των επιλογών του Hub Transport node. Επιλέγουμε New Accepted Domain και ακολουθώντας τον wizard ορίζουμε τις επιλογές που επιθυμούμε:

image0041317066720733.jpg

 

Φυσικά όπως όλες οι Exchange ρυθμίσεις το παραπάπανω μπορεί να γίνει και με την χρήση Powershell με την εντολή:

New-AcceptedDomain –Name Contoso –DomainName Contoso.com –DomainType (Authoritative,External Relay,Internal Relay).

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...