Jump to content
  • entries
    292
  • comments
    368
  • views
    59838

SqlSchool.gr Blog Moved


antonch

1023 views

 Share

Όπως θα έχετε δει τον τελευταίο καιρό και συγκεκριμένα το τελευταίο μήνα ασχολούμαι συστηματικά με την αναμόρφωση του SqlSchool.gr.

Αυτό ήταν κάτι το οποίο έπρεπε να γίνει εδώ και πολύ καιρό αλλά μια το ένα μια το άλλο δεν μου άφηναν τον χρόνο που χρειαζόμουν για το κάνω αυτό, βέβαια ούτε και τώρα τον είχα αλλά πήρα την απόφαση να το κάνω καθώς ήταν κάτι που δεν έπρεπε να μείνει στην παλαιότερη κατάσταση του.

Στην αρχή κοίταξα μήπως και χρησιμοποιήσω κάποια έτοιμη πλατφόρμα και να γλυτώσω χρόνο όμως δεν μου άρεσε κάτι ιδιαίτερα και έτσι κάθισα και έφτιαξα μια δικιά μου που πρωτίστως να ικανοποιεί τις ανάγκες μου που ήταν και είναι αρκετές αλλά και δευτερευόντως ήθελα να έχω τον πλήρη έλεγχο σε αυτή σε επίπεδο κώδικα.

Αυτό τον εγχείρημα ξεκίνησε πριν 40 ημέρες και καθημερινά από τις 9 το βράδυ μέχρι τις 3 τα ξημερώματα έγραφα κώδικα σαν τρελός. Πραγματικά ήταν κάτι το οποίο ευχαριστήθηκα καθώς είχα καιρό να γράψω κάτι τόσο μεγάλο, καθώς πλέον δεν γράφω κώδικα μιας και η καθημερινές μου αρμοδιότητες στο χώρο της εργασία μου είναι άλλες. Παρόλα αυτά όμως διαπίστωσα ότι τελικά είναι σαν το ποδήλατο και αυτό που έκανα τα τελευταία από το 1984 ερασιτεχνικά και από το 1988 επαγγελματικά μέχρι πριν 3-4 χρόνια δεν με έχει εγκαταλείψει.

Για την υλοποίηση του site χρησιμοποίησα όλες τις πρόσφατες τεχνολογίες όπως .NET 4.0, CSS3, ASP.NET 4.0, WCF, AJAX, JQuery και πολλά ακόμα, όχι EF δεν χρησιμοποίησα. Δυστυχώς δεν μπόρεσα να χρησιμοποιήσω SQL Server 2012 καθώς ο hosting provider ακόμα δεν τον έχει εγκαταστήσει αλλά όμως θα γίνει σύντομα και αυτό! J. Όμως από τις ανάγκες μου στην υλοποίηση δημιούργησα κάποια καλά κομμάτια κώδικα σε T-SQL που θα μοιραστώ μαζί σας σύντομα.

Ήθελα αυτό που θα φτιαχτεί να έχει μεγάλη διάρκεια ζωής ώστε να ασχοληθώ περισσότερο με το περιεχόμενο. Προσπάθησα να το φτιάξω έτσι ώστε να παίζει σε όλους τους νέους browsers χωρίς προβλήματα και από ότι φαίνεται αυτό έχει επιτευχθεί.

Επίσης ένα ακόμα σημείο που ήθελα να προσέξω αρκετά και το πρόσεξα ήταν η εύρεση του site από τις μηχανές αναζήτησης. Ομολογώ ότι στο παρελθόν δεν είχα ασχοληθεί αρκετά με το Search Engine Optimization (SEO) αλλά τελικά πότε δεν είναι αργά. Εδώ και μερικές ημέρες βλέπω ότι οι προσπάθειες μου έχουν αποδώσει καρπούς και πλέον στις αναζητήσεις είναι το sqlschool.gr πάντα στην πρώτη σελίδα. Φυσικά χρειάζεται ακόμα δουλειά σε αυτό αλλά οι βάσεις έχουν μπει.

Από τα πράγματα που ήθελα να κάνω από την αρχή ήταν το sqlschool.gr να αποτελέσει ένα πόλο για τον SQL Server. Για αυτό το λόγο πριν από λίγο έκανα migrate το blog μου από το wordpress στην πλατφόρμα που έφτιαξα για το sqlschool.gr. Πλέον όλα μου τα posts είναι στο sqlschool.gr και όλα τα νέα θα είναι σε αυτό. Για λίγο καιρό ακόμα θα υπάρχει το blog στο wordpress και θα ενημερώνω αυτό με τα νέα μου post απλά με τα links. Για το λόγο αυτό σχόλια παρατηρήσεις και αξιολογήσεις δεν θα φαίνονται στο wordpress αλλά αυτές θα πρέπει να γίνονται από εσάς στο sqlschool.gr. Έτσι θα είναι όλα σε ένα σημείο το οποίο νομίζω ότι καλύτερο για όλους.

Αν θέλετε να ενημερώσετε τα bookmarks σας με το νέο blog δεν έχετε παρά να βάλετε το www.sqlschool.gr/blogs/antonch

Φυσικά παρατηρήσεις, επιθυμίες και ότι άλλο θέλετε είναι ευπρόσδεκτες. Γνωρίζω ότι η πλατφόρμα μου έχω φτιάξει χρειάζεται και άλλα πράγματα και έχουν δρομολογηθεί αλλά σιγά σιγά.

Σας ευχαριστώ για μια ακόμα φορά για την εμπιστοσύνη που μου δείχνετε.

Φιλικά

Αντώνης

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Αντωνη μπραβο

το ξενυχτι αξιζε γιατι το αποτελεσμα δεν εχει καμια σχεση με το κλασσικο και τυποποιημενο.

λιτο και ευκολοδιαβαστο στο ματι, αυτο που πραγματικα μετραει.

 

ΝΚ

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...