Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49951

Εισαγωγή Online Video Σε Έγγραφο του Word


philippe

721 views

 Share

How To Insert An Online Video In Word

Όλοι πιστεύω θα έχουμε αναρωτηθεί εάν υπάρχει τρόπος για να εισάγουμε ένα video σε ένα έγγραφο του Word. Όχι μόνο στις παρουσιάσεις μας ή παρουσιάζοντάς τα στο διαδίκτυο. Λοιπόν, με το Νέο Office έχουμε τη δυνατότητα!!! Τα βήματα που χρειάζονται περιγράφονται παρακάτω.

Για να εισάγουμε ένα Online Video θα πρέπει να επιλέξουμε το tab Insert (Εισαγωγή) και από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Media (Μέσα) επιλέγουμε την εντολή Online Video όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

Αφού επιλέξουμε την εντολή εμφανίζεται το παράθυρο διαλόγου Insert Video (Εισαγωγή Video) όπου έχουμε τις εξής τρεις (3) επιλογές:

  • Bing Video Search (Search the web)-(Μηχανή Αναζήτησης Video Bing)
  • YouTube (The largest worldwide video-sharing community)-(Η μεγαλύτερη παγκόσμια κοινότητα διαμοιρασμού Video)
  • From a Video Embed Code (Paste the embed code to insert a video from a web site)-Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video (Επικόλληση ενσωμάτωσης κώδικα για εισαγωγή video από τοποθεσία ιστού)

0113.jpg

  • Bing Video Search (Search the Web)- (Μηχανή Αναζήτησης Video Bing):

Στην περιοχή αναζήτησης στα δεξιά του παραθύρου πληκτρολογούμε την λέξη κλειδί από το video το οποίο αναζητάμε. Για το παράδειγμά μου έχω πληκτρολογήσει τη λέξη κλειδί “The Dark Knight Rises” και έχω πατήσει το πλήκτρο Enter. Σε λίγα δευτερόλεπτα τα αποτελέσματα της λέξεως κλειδί έχουν εμφανιστεί. Η μηχανή αναζήτησης Bing μας ενημερώνει ότι τα αποτελέσματα είναι 39100. Όταν πλοηγούμαστε πάνω από κάθε video έχουμε μία σύντομη περιγραφή του video, και αφού επιλέξουμε τον μεγεθυντικό φακό μπορούμε να προ-επισκόπησουμε το video σε μεγαλύτερες διαστάσεις όπως επίσης να πατήσουμε το κουμπί Play για να το παρακολουθήσουμε. Εάν είμαστε ικανοποιημένοι από το video μπορούμε να κάνουμε ένα διπλό κλικ πάνω του έτσι ώστε να εισαχθεί στο έγγραφό, ή να πατήσουμε στο πλήκτρο Enter.

02a2.jpg

  • YouTube (The largest worldwide video-sharing community):

Ακολουθούμε την ίδια διαδικασία και με το YouTube για να εισάγουμε ένα video στο έγγραφό μας. Η λέξη κλειδί κλειδί στο παρακάτω παράδειγμα είναι “The Amazing Spiderman” όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

0314.jpg

From a Video Embed Code (Paste the embed code to insert a video from a web site)-Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video-(Επικόλληση ενσωμάτωσης κώδικα για εισαγωγή video από τοποθεσία ιστού):

Με αυτήν την επιλογή, θα πρέπει να πλοηγηθούμε στο Διαδίκτυο έτσι ώστε να εντοπίσουμε το video που θέλουμε να εισάγουμε. Τότε θα πρέπει να δώσουμε την εντολή να αντιγράψουμε τον Embed Code (Κώδικα Ενσωμάτωσης) και να επιστρέψουμε στο έγγραφό μας. Τότε θα πρέπει να επικολλήσουμε τον κώδικα χρησιμοποιώντας την εντολή Paste (Επικόλληση) ή τον συνδυασμό πλήκτρων Ctrl+V όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

0415.jpg

Από τη στιγμή που έχει επικολληθεί ο κώδικας στα δεξιά της περιοχής της εντολής From A Video Embed Code (Από Κώδικα Ενσωμάτωσης Video), επιλέγουμε το βέλος στα δεξιά ή πατάμε το πλήκτρο Enter όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω.

0511.jpg

Όποιον και από τρεις επιλογές επιλέξουμε για να εισάγουμε ένα video στο έγγραφό μας το video θα εισαχθεί στο έγγραφό μας στο Word όπως εμφανίζεται και στην παρακάτω εικόνα.

0614.jpg

Το μόνο που απομένει να κάνουμε είναι να πατήσουμε στο κουμπί Play (Αναπαραγωγή) και το video θα ξεκινήσει να παίζει.

075.jpg

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με την εντολή Insert Online Videos (Εισαγωγή Online Video) στο Word:

Whoever wants to read this post in English can do so by clicking on the icon below:

reading-icon.png

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...