Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49867

Προτεινόμενα Γραφήματα Στο Excel 13


philippe

994 views

 Share

Recommended Charts in Excel 13

Θυμάστε τον Σύμβουλο Γραφήματος (Chart Advisor), μία δημοσίευση που είχα κάνει παλιότερα για ένα πρόσθετο που μπορούσαμε να εγκαταστήσουμε στο Excel, έτσι ώστε να μας βοηθήσει να δημιουργήσουμε ένα επαγγελματικό γράφημα, ώστε να απεικονίσουμε τα δεδομένα μας χρησιμοποιώντας τα προτεινόμενα γραφήματα;

Τώρα με το Excel 13, αυτό το χαρακτηριστικό είναι ήδη διαθέσιμο, έτσι ώστε να μην μπαίνουμε στον κόπο να το κατεβάζουμε και να το εγκαθιστούμε. Οι άνθρωποι από τα γραφεία του Microsoft Office Labs είχαν κάνει μάλλον πολύ καλή δουλειά με αυτό το πρόσθετο, έτσι ώστε να τους εμπνεύσει να το συμπεριλάβουν στην νέα έκδοση του Excel.

Τι χρειάζεται για να χρησιμοποιήσουμε αυτό το χαρακτηριστικό; Ασφαλώς δεδομένα.

Πρώτα από όλα θα πρέπει να επιλέξουμε τα δεδομένα που θέλουμε να απεικονίσουμε σε ένα επαγγελματικό γράφημα. Τότε εάν δεν είμαστε σίγουροι ποιο γράφημα θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το χαρακτηριστικό Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα). Θα πρέπει λοιπόν να επιλέξουμε το tab Insert (Εισαγωγή) και έπειτα από την περιοχή της κορδέλας που ονομάζεται Charts (Γραφήματα) να επιλέξουμε την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

017.jpg

Αφού έχουμε επιλέξει την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα), το παράθυρο διαλόγου Insert Chart (Εισαγωγή Γραφήματος) εμφανίζεται. Το tab Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) είναι ενεργοποιημένο στην επάνω αριστερή γωνία του παραθύρου όπως μπορούμε να δούμε και παρακάτω. Ανάλογα με τα δεδομένα μας στο φύλλο εργασίας μας, τα πιο σχετικά γραφήματα με τα δεδομένα μας εμφανίζονται ακριβώς από κάτω, και στην δεξιά πλευρά του παραθύρου έχουμε μία μεγαλύτερη προεπισκόπηση του επιλεγμένου γραφήματος με μία αναλυτική περιγραφή ακριβώς από κάτω.

027.jpg

Μπορούμε να επιλέξουμε μία μικρή προεπισκόπηση γραφήματος από τα αριστερά του παραθύρου, όπου όλα εμφανίζουν και την περιγραφή τους έτσι ώστε να μπορέσουμε να αποφασίσουμε ποιό γράφημα θα χρησιμοποιήσουμε. Αφού επιλέξουμε ποιο θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε, πατάμε στο κουμπί ΟΚ στην κάτω δεξιά γωνία του παραθύρου και το γράφημα έχει εισαχθεί στο φύλλο εργασίας μας, όπως μπορούμε να δούμε και στην παρακάτω εικόνα.

037.jpg

Εάν τα δεδομένα μας δεν μπορούν να απεικονιστούν σε γράφημα, όταν θα χρησιμοποιήσουμε την εντολή Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) θα εμφανιστεί το παράθυρο διαλόγου Insert Chart (Εισαγωγή Γραφήματος) εμφανίζοντας το εξής μήνυμα:

“Recommendations are not available for the data you selected. To choose a chart type, click All Charts”

“Δεν υπάρχουν προτάσεις για τα δεδομένα που έχουμε επιλέξει. Για να διαλέξουμε ένα τύπο γραφήματος να κάνουμε κλικ στην καρτέλα Όλα Τα Γραφήματα”

Έπειτα ακολουθούν όλοι οι πιθανοί λόγοι για τους οποίους δεν μπορεί να δημιουργηθεί το γράφημα.

047.jpg

Στην επόμενη δημοσίευση θα συνεχίσω την περιγραφή νέων χαρακτηριστικών στα γραφήματα, όπως τα μικρά εικονίδια που εμφανίζονται δίπλα από το επιλεγμένο γράφημα.

055.jpg

Παρακάτω μπορείτε να παρακολουθήσετε και το video σχετικά με το χαρακτηριστικό Recommended Charts (Προτεινόμενα Γραφήματα) στο Excel 13.

Whoever wants to read this post in English can do so by clicking on the icon below:

reading-icon.png

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...