Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    76992

SystemPlus: ας πάμε πίσω 7 χρόνια…


spanougakis

854 views

 Share

Ψάχνοντας στα ηλεκτρονικά μας αρχεία και πηγαίνοντας 7 χρόνια πίσω, ανακαλύψαμε ένα από τα πρώτα newsletters που είχαμε αρχίσει να στέλνουμε εκείνη την εποχή, συγκεκριμένα τον Μάιο του 2007:

newslmay.jpg?w=507&h=599

Επειδή λοιπόν οι εξελίξεις στη πληροφορική τρέχουν με γρήγορους ρυθμούς, έχει ενδιαφέρον να γυρίσουμε πίσω και να δούμε με ποια προϊόντα δουλεύαμε εκείνη την εποχή.

Windows Vista και Windows Server 2008 R2 σε ότι αφορά τις τεχνικές εκπαιδεύσεις Microsoft εκείνης της εποχής. Η εταιρία μας τότε στεγαζόταν στην Περαία Θεσσαλονίκης, ενώ το 2009 μετακομίσαμε στον χώρο που βρισκόμαστε και σήμερα, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, Αλεξάνδρου Σβώλου 27. Εκείνη την εποχή κανένας από τους συνεργάτες μας δεν είχε αποκτήσει τον τιμητικό τίτλο του Microsoft Most Valuable Professional (MVP), κάτι που έγινε μετά από περίπου ενάμιση χρόνο. Από τότε είχαμε ξεκινήσει επίσης τη συνεργασία με την εταιρία ITEC στην Αθήνα για τις τεχνικές πιστοποιήσεις Microsoft. Δεν είχαμε επισκεφθεί τα κεντρικά της Microsoft στο Redmond και για την εσωτερική μας υποδομή χρησιμοποιούσαμε Small Business Server 2003, που είχε και τον Exchange Server 2003 ενσωματωμένο, τον οποίο και δουλεύαμε για την ηλεκτρονική αλληλογραφία της εταιρίας μας.

Αρκετά αργότερα αρχίσαμε να συμμετέχουμε στα δρώμενα της πληροφορικής, ταξιδεύοντας πολύ συχνά και έχοντας το πλεονέκτημα να εκπαιδευόμαστε από τους μηχανικούς της Microsoft στα κεντρικά της, με ταυτόχρονη συμμετοχή σε εκδηλώσεις και συνέδρια ως ομιλητές.

Για την αποστολή του newsletter χρησιμοποιούσαμε Microsoft CRM, εγκατεστημένο on premises, ενώ φανταστείτε ότι ο όρος cloud υπήρχε μόνο σαν ιδέα, ίσως μόνο σε υπηρεσίες όπως το Hotmail και το Windows Live. Πως άραγε έμοιαζε το web site της Microsoft τότε; δείτε το εδώ! Αντίστοιχα μπορείτε να δείτε την σελίδα του SystemPlus εδώ. Η σελίδα του AutoExec.Gr ήταν κάπως έτσι…

7 χρόνια newsletters λοιπόν, μπορείτε να εγγραφείτε για να το λαμβάνετε εδώ, ενώ μπορείτε να δείτε το newsletter του Απριλίου 2014 εδώ.

Ευχαριστούμε όλους όσους μας εμπιστεύθηκαν όλα αυτά τα χρόνια και συνεχίζουμε!

959 b.gif?host=spanougakis.wordpress.com&blog=5779105&post=959&subd=spanougakis&ref=&feed=1

 

Source

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...