Jump to content
  • entries
    16
  • comments
    15
  • views
    2293

Mail Archiving Χωρις χρηση Third Party Εφαρμογων -- Ευκολα Και Ανεξοδα


Ioannis Alexopoulos

663 views

 Share

Καλησπερα σε ολους.

 

Ολοι μας εχουμε αντιμετωπισει ως SysAdmins τον εφιαλτη των απιστευτα μεγαλων mailboxs σε μεγαλους οργανισμους.

Δεν ειναι λιγες οι φορες που εχουμε βρεθει με απιστευτα μεγαλη βαση στο Information Store του Exchange, με αποτελεσμα να εχουμε μεγαλους χρονους Backup , ποσο μαλλον και Restore σε περιπτωση που γινει κατι.

 

Θα μου πειτε βεβαια οτι κυκλοφορουν τοσες λυσεις στην αγορα.. οι λυσεις ομως κοστιζουν και πιστεψτε με το κοστος δεν ειναι καθολου ευκαταφραντο δεδομενου οτι τα καλα προιοντα εξυπνου mail archiving λειτουργουν per mailbox στην αδεια χρησης και αν θελουμε και Offline Outlook Capabilities τοτε το κοστος ειναι ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΜΕΓΑΛΟ ,χωρια τους clients που θα πρεπει να βαλουμε στα PC για να ενεργοποιηθει το Functionality.

 

Και ετσι φτανουμε στην σημερινη κατασταση, οπου εχω καταφερει να εχω εναν Exchange Server με 150 users, με 15 GB mail o καθενας, αλλα το Mailbox τους στον Exchange ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΩ ΑΠΟ 100ΜΒ!! χωρις κανενα διαχειριστικο κοστος με 4 απλα GPO.

 

 Η λυση ειναι γνωστη σε ολους μας, σε αυτο το αρθρο θα αναπτυξουμε την μεθοδολογια

 

Βημα 1 --> Βρισκουμε χωρο σε εναν απλο ταπεινο FIle Server.

 

Βημα 2 --> Δημιουργουμε share folders σε ενα Root Folder , το οποιο ονομαζουμε manual-mail-archive και εκει δημιουργουμε για οσα Accounts εχουμε και αντιστοιχα Share με την γραμμογραφηση Username-pst$. H ανω γραμμογραφηση χρησιμευει ωστε να εχουμε το username του χρηστη, και να ειναι hidden και το share.

 

Βημα 3 --> κατεβαζουμε και τοποθετουμε στους Domain Controllers τα σχετικα Microsoft Office Administrative Templates. Για να το κανουμε αυτο απλα παμε στα σχετικα Microsoft Links και κατεβαζουμε 

 

    * Outlook 2000 ORK

    * Outlook 2002/XP ORK

    * Outlook 2003 ORK

    * Office 2007 Policy Templates

 

 

Βημα 4 --> Αφου εγκαταστασησουμε το σχετικο Administrative Template, παμε στις ρυθμισεις του Adm στο νεο GPO ποθ φτιαχνουμε και εκει απλα τοποθετουμε στο Archive Path , Archive Items to following path και εκει τοποθετουμε το UNC Path \\server\%username%-pst$

 

ΤΟ ΑΠΟΤΕΛΕΣΜΑ -- ΤΙ ΠΕΤΥΧΑΜΕ.

=======================

 

Εχουμε Archive ολα τα mailbox των χρηστων, ΚΕΝΤΡΙΚΑ ΣΕ ΕΝΑΝ SERVER, σε PST files. , σε αυτο το σημειο θα ηθελα να τονισω εναν μικρο μυθο που κυκλοφορει σχετικα με το Maximum Size Limit των PST Files. Το MAXIMUM File Size Limit για τα PST files ΔΕΝ ειναι 2GB αλλα ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ.

 

Θα ακολουθησει σχετικο αρθρο που αποδυκνηει τον ανω κανονα.

 

Με εκτιμηση.

 

Ιωαννης Αλεξοπουλος

MCSE -- MCT

 

 

 

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...