Jump to content

Heimaros

  • entries
    7
  • comments
    6
  • views
    1246

Κι άλλος ένας hardcore με 2008 στο φορητό του.


ThanosZ

602 views

 Share

 

Μόνο ο Hyper-Vangelis  Σκέφτηκα. Ε, όχι λοιπόν , κι εγώ!

 

Το projectάκι ήταν λίγο challenging λόγω της τεχνολογίας που περιείχε το φορητό. 'Επρεπε όμως , μόνο και μόνο για την τιμή των όπλων , να παίξει!

Ξεκίνησα λοιπόν από τα "εύκολα". Κατέβηκε η evaluation windows 2008 Server Enterprise Edition, κι εγκαταστάθηκε. 'Ετσι απλά, χωρίς πολλές ερωτήσεις. Μπράβο microsoft! ,σκέφτηκα, ούτε Ubuntu να ήταν...

Μπήκε ,λοιπόν , το computer name , οι ΙΡ, οι στάνταρ ρόλοι, και ετά άρχισε το "ξεχείλωμα". 'Επρεπε να δείχνει και να έχει την Vista αίσθηση. Οτιδήποτε άλλο θα θεωρούνταν αποτυχία !!! Τι να κάνω? 'Επρεπε να  αποδείξω, σε ένα πολύ απαιτητικό εαυτό, πως μπορώ να το κάνω.΄Θα μου έλυνε τα χέρια άν μπορούσα να έχω το φορητό, με ένα μονο λειτουργικό, το οποίο να αντέχει 2 με 3 εικονικές μηχανές, και συνάμα, να είναι και σημείο αναφοράς στην επιχείρηση. Αυτό που άκουσα από τον Θανάση Κλαδάκη, στην συνάντηση του Autoexec τον Οκτώβρη, αναφερόμενος στον Hyper Vangelis, μου έμεινε τυπωμένο. "Ο Βαγγέλης, μπορεί να στήσει ολόκληρη την επιχείρηση στο προαύλιο του σχολείου". Ε, κάτι τέτοιο εγώ, θα μπορούσα να το πουλήσω, σκέφτηκα. Ετσι ξεκίνησε η μικρή αυτή Οδύσσεια της παραμετροποίησης του Κινέζου μου. Πάμε λοιπόν στα techy geeky stuff.

  • Laptop manufacturer & model : Compal FL90 Πωλείται ώς Nexoc Osiris από μία εταιρία που εισάγει από Γερμανία. Αυτό το πρώτο κομμάτι ήταν και το πιο δύσκολο. Να βρώ δηλαδή ποιός είναι ο "φυσικός γονέας".

Έρχεται  συνήθως με bios level 1.12 άντε ως 1.16. Intel VT & AHCI features ενεργοποίούνται στην εκδοση 1.19. από
  ή
. Ωραία, το κατέβασα , και τώρα? Αποσυμπίεση , και δημιουργία  bootable CD  με το ISO image που έχουμε στα χέρια μας. Επανεκκίνηση με το CD  και αφήστε το να κάνει δουλειά. Έχετε στο ρεύμα το φορητό, κάνει  γύρω στα 7 λεπτά. Μόλις τελειώσει , επανεκκινεί από μόνο του. Προσωπικά με φόβισε αρκετά όταν το είδα να επανεκκινεί χωρίς ένα σημάδι τέλους ή μια προειδοποίση. Όλα καλά όμως και το bios level πήγε στο 1.19. Εκκίνηση 2008 και τα η πρώτη  πίκρα έρχεται με το BSOD !!! Ανατρέχω στο post  του 
  όπου είχα παρατηρήσει  κάτι γι αυτό. Με λίγο  ψάξιμο , το βρήκα! Μπάινω στο Bios & Disable AHCI.  Εκκινώ  τον σερβερ , και εκτελώ το regedit. Ψάχνω για :
HKLM\System\CurrentControlSet\MsAhci
  & change value of "
Start
" to "
0
" - reboot. Μέσα από το 
.  Mάτια καρφωμένα στον Υπερ-Προσωπίδα, ο οπίος δεν ξεκίναγε με τίποτα λόγω απουσίας VT ! Έχοντας κάνει μέχρι εκείνη τη στιγμή 4 - 5 φορές το ίδιο πράγμα , είχα πλέον μάθει και σε ποιά ακριβώς γραμμή του μινι event viewer του Server Manager στην κατηγορία των ρόλων. Η 4η γραμμή έδειχνε πάντα , την κόκκινη ασπίδα με το άσπρο "Χ" και τον αριθμό λάθους "52"! "Η CPU και τιο BIOS σας είναι για τα σκουπίδια", σκέφτομαι, και ετομάζομαι να βάλω  VS2005 R2, Ηττημένος απο τόν Κινέζο. Είχα κουραστεί πλέον απο τις έντονες προσπάθειες και δεν είχα και καμία λύση, εξ αιτίας της ανωνυμίας του φορητού.

 

Μα, όμως,  "κάτι δεν έκανα σωστά" σκεφτόμουν στις 12.30 τη νύχτα αφότου βάλαμε τα  πιτσιρίκια για  ύπνο κι είχαμε ένα κεφάλι καζάνι.  Κάποια σειρά γεγονότων δεν  μου  βγήκε έτσι όπως τη διάβασα, και αυτή  , για να μην μακρυγωρώ ήταν η εξής σωστή σειρά: Boot from flash BIOS CD/ Flash bios / reboot / get into Bios / select "Load Defaults"/save & exit /power off computer. Το είδα σε  μία από τις αναζητήσεις μου στο TECHNET και ήταν κατηγορηματικό! Πρέπει να τον σβύσεις τον σερβερ/ΗΥ και να τον ανάψεις πάλι. Aλλιώς δεν θα πάρει τις αλλαγές η CPU.  Ki εδώ οι λεπτομέρειες για Hybernation / Sleep .  Άν το έκανες αυτό τότε όλα καλά. Έχω κι εγώ πλέον ένα φορητό με  2008 Enterprise και ήδη 2 VMs loaded. Και μαντέψτε , τι? Καθώς γράφω, κάνω και P2V με "εξωτερικό" εργαλείο σε ένα ΗΥ για τεστ. Σ ευχαριστώ θερμά enzo88! Από εδώ και μετά, θα σας παραπέμψω στο κατατοπιστικότατο και άξιο μίμησης post του Hyper Vangelis για την παραμετροποίηση του φορητού σας  ώς Vista Client. Εγώ αυτά έκανα, και δέθηκα τόσο μαζί του που το έχω κανει πλέον το workstation μου. Μου απομένει να το δοκιμάσω στο NFS Carbon, MOH-Airborne etc :D

Διαβάστε στο επόμενο :

"Η αναβίωση του πειράματος του Dr Frankenstein" ή "Πως να παρατείνεις τη ζωή σ ένα τετράκις πεθαμένον Σέρβερ"

- Είναι η απόπειρα αναβίωσης ενός  Plato Ρ3 στο 1ghz / Adaptec Iridium (I2O?)SCSI HBA / 3xRAID5 hotplug 17Gb disks ο οποίος σε κάθε περίσταση χάνει τo σύνολο των δίσκων του και το logical Drive του.

Καλό Computing & καλή μου αρχή.

Ο Χείμαρρος.

 

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Μπράβο και από μένα,

Μα για αυτό το έγραψα και γώ το post μπάς και κάνει και κάποιος άλλος κίνηση και γίνουμε όλοι στο autoexec με Server 2008 x64 portable edition....

Και πάλι μπράβο για την προσπάθεια!

Να ξέρεις όμως drivers updates ειδικά για την κάρτα γραφικών μόνο manual!xeexex O πονεμένος!

V

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...