Jump to content
  • entries
    3
  • comments
    6
  • views
    867

1 + 1 = many


herodotosn

579 views

 Share

1 windows 2008 workstation, το job PC με Windows 2008 with Hyper-V. (Οχι ότι του λείπει και τίποτα απο Vista, θα ξέρετε σίγουρα τα 2008 workstation, 2008 workstation converter, messenger και όλα τα posts εδώ στο autoexec για το θέμα αυτό!)

1 κάρτα VGA ati 2400pro

= κάποια πολύ εκνευριστικά blue screens απο καιρού εις καιρόν (με το driver της κάρτας να είναι κυρίαρχο μέλος του blue ...). Σε σημείο που δεν βγάζω τα εργαλεία να κάνω crash dump analysis, ούτε καν που μου κρύβεται. Εις μάτην τα driver updates, τα reliability updates, τα ... voodoo. Τουλάχιστο έχω την ικανοποίηση να στέλνω τα crash reports στην MS (και αυτό είναι σημαντικό, ΔΕΝ πάνε στο βρόντο, κάθε ένα crash report εφαρμογής ή λειτουργικού μετράει)

Πρώτη δουλειά μετά το blue screen ... οκ τι έιχα ανοιχτό στο workspace μου ρεεεεε ... φωτογραφία μνήμης, να επαναφέρω το workflow (κάπου έχει πάρει το αυτί μου για μια τέτοια δυνατότητα του μελλοντικού λειτουργικού, και αν δεν είναι στο τραπέζι το βάζω στο τραπέζι!). Δεύτερη να αρχίσω την επαναφορά. Οκ, 2 Browser (IE8, FF3) με άπειρα tabs ευτυχώς πλέον και οι δύο με 'έξυπνη επαναφορά', κάποια Word κάποια Excel (άψογα άψογα, crash recovery), Outlook (Αύθραστο!), λοιπά notepad, περιφερειακές εφαρμογές ... αααα ωραία, όλα οκ ... Α! είχα και ένα virtual machine ανοιχτό, την έφαγε, κάνει restart ... ένα απο τα many που θα έχει δικό του post.

Στα many, πολλές σκέψεις που μου έρχονται σε ανάλογες περιπτώσεις (σε πολλές απο τις οποίες δεν υπάρχει καμία πολυτέλεια χρόνου).

  • Το crash reporting είναι για να το στέλνουμε! Εχω απελπιστεί πολλές φορές με μια εφαρμογή που κρεμάει για πολλοστή φορά και ζητά να στείλει άλλο ένα crash report. Κρατώ το ότι όπως μας θυμίζουν και βεβαιώνουν οι άνθρωποι της MS, τα reports αυτά δεν πάνε χαμένα.
  • Μαζί με το παραπάνω έχω αρχίσει και σκέφτομαι σοβαρά όπου υπάρχει ένα απο τα customer experience improvent programs να το ενεργοποιήσω! Ναι μεν στέλνει κάποια στοιχεία, ναι μεν είναι άλλο ένα κομμάτι που παρακολουθεί, αλλά έχω μείνει άναυδος απο αυτά που διαβάζω στο Engineering Windows 7. Ως και παράπονο με πιάνει γιατί τα δικά μου σενάρια χρήσης δεν είναι μέσα στα στατιστικά που είναι ένα μέρος των προβληματισμών και του σχεδιασμού του νέου λειτουργικού (πέραν αυτού το blog είναι απλά κάτι που δεν έχει ξανασυμβεί, υπάρχουν απαντήσεις π.χ. σε σχόλια απο τον Sinofsky, παίρνουν feedback πραγματικό και δίνουν τρελλή πληροφορία).
  • Crash dump analysis. Οταν ακούς το Russinovich να μιλάει για αυτά … κουδουνάς. Οταν όμως το χρειάστηκα ξεκίνησα απο το HOW TO: Debug Memory Dumps που δίνει απλές οδηγίες για αρχαρίους και είχα αποτέλεσμα. Ο ένοχος ευρέθη! Αυτό μου άνοιξε την όρεξη και τα Mark's Blog 1 - Mark's Blog 2 έχουν αναλυτικότες οδηγίες με έμφαση και στις ιδιομορφίες των Vista.
  • Sysinternals. Τελεία. Παύλα. Οτι και να πει κανείς λίγο είναι. Σε βάθος ετών κάθε ένα απο αυτά τα εργαλεία έχει αποδειχτεί πολύτιμο. Αξίζει απλά το παιχνίδι μαζί τους ώστε όταν έρθει η στιγμή που θα χρειαστούν … να είναι εκεί.
  • Logparser. Ενας log analyzer που κάνει τα πάντα. Τα πάντα. Σε ψαρωτικό βαθμό τα πάντα. Ισως για αυτό άργησα να τον χρησιμοποιήσω. Οταν όμως έπρεπε, ανακάλυψα ότι τα sample queries και το help που εγκαθιστά είναι αρκετά για μια quick & dirty (και πολύ αποδοτική) χρήση του.

Many, many more to come!

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...