Jump to content

Heimaros

  • entries
    7
  • comments
    6
  • views
    1262

Φρανκενστάιν #2 - Παρατείνοντας μια "ζωή"


ThanosZ

351 views

 Share

Ήρθε  λοιπόν ο καιρός της απόπειρας παράτασης της ζωής ενός γέροντα σέρβερ.

 

Μέσα στο "μηχανοστάσιο" πελάτη μου , υπήρχε κάποτε ένας παλιός, ελληνικής κατασκευής, σέρβερ ο οποίος εδώ και καιρό , εκκινούσε μόνον άν δεν είχε μπαταρία στο bios. Επειδή αυτός ο γέροντας ήταν απαραίτητος στην τρέχουσα επικοινωνιακή δομή του δικτύου, έπρεπε με κάποιο τρόπο να "παραταθεί" η  ζωή του.

Επιλέχθηκε ο virtual server 2005R2 και στήθηκε σε έναν 2003 x64 σέρβερ που μπορούσε να αναταπεξέλθει στον ρόλο, αφού είχε και πολλή μνήμη διαθλέσιμη, 2 επεξεργαστές που δεν έκαναν τίποτα και 2 Κάρτες δικτύου εκ των οποίων μονο μία ήταν στο δίκτυο. Επιστρατελυτηκαν λοιπόν όλες οι διαθέσιμες "δυνάμεις" του και  άρχισαν να δουλεύουν πάνω στον 2005R2.

Παράλληλα στον "παππού", εγκαταστήθηκε το vmware converter στον target server και  μετά την επανεκκίνηση του Windows 2000 Advanced server (αν ήταν ΧΡ ή 2003 δεν θα χρειάζονταν  ούτε rebοot) αρχισε το P2V conversion το οποίο κράτησε κάμποση ώρα.

Έγινε και το vmdk to vhd conversion και  μετά mounted σαν δίσκος σε νέο VM του σερβερ. Χαμογέλασα  με  πικρία όταν το VM μου  έδειξε μπλε οθόνη. Το άφησα για  5 λεπτά να ξεθολώσει το μυαλό.

Ξεκίνησα λοιπόν το VM με το CD Setup των Win2000 και επέλεξα repair της  εγκατάστασης. Μετά από τα απαραίτητα foreplays (computer name  , Product ID, networking etc)ήρθε ομαλά η  επισκευή της εγκατάστασης.

Μπήκαν και τα VM additions και , σε λίγη ώρα, ο Φρανκενστάιν Τζούνιορ ήταν online και ο Πελάτης εξτασιασμένος με το γεγονός οτι του έσωσα πολλές 000ς Ευρώ σε Μέταλλο.

Σύμφωνοι , δέν ήταν δα και  failover clustering ή exchange 2007 P2V μα ήταν ένα καλό projectάκι για μία μικρομεσαία επιχείρηση.

Το γεγονός , βέβαια, ότι εγώ δεν θα αναγκαστώ  ξανά, να παρατήσω ότι κάνω, για να "ξανασηκώσω" τον παππούλη από το κώμα, είναι ένα πολύ καλό bonus!

Τα εύσημα πάνε , και στο autoexec.gr αφού σε σχετική μου έρευνα η ομάδα έλαμψε.

Σκέφτομαι πολύ σοβαρά το "Powered By Autoexec.gr" αυτοκόλλητο [Y]

 

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...