Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    76995

Συμπεράσματα από το 5ο Community Event στη Θεσσαλονίκη


spanougakis

1249 views

 Share

Με επιτυχία διοργανώθηκε το 5ο Community Event, το οποίο για πρώτη φορά έγινε στη Θεσσαλονίκη. Ήταν μια ευκαιρία για όλους τους IT Pros της Β. Ελλάδας να συναντηθούν, να γνωριστούν επιτέλους από κοντά και να ανταλλάξουν απόψεις. Δεν σας κρύβω ότι έχω την υποψία για κάποιους ότι βρήκαν ευκαιρία για να κάνουν και business ("μια που γνωριστήκαμε, θες να συνεργαστούμε;"), κάτι πολύ θετικό, αρκεί να μην ξεχάσουν να μου αποδώσουν ένα ποσοστό 5% στα κέρδη τους (κάτι σαν τους μεσίτες).

Για πρώτη φορά είχαμε μια ικανοποιητική προσέλευση 15 ατόμων, ενώ ευελπιστούμε τις επόμενες συναντήσεις να αυξηθεί η συμμετοχή. Η αλήθεια είναι ότι υπάρχει αρκετός κόσμος που δεν έχει ακόμα αντιληφθεί τη χρησιμότητα αυτών των συναντήσεων και γενικότερα της κοινότητας. Δυστυχώς υπάρχουν κάποιοι συνάδελφοι που συμμετέχουν στο forum μόνο για να λύσουν κάποιο δικό τους τεχνικό πρόβλημα, αγνοώντας ότι και αυτοί πρέπει να προσφέρουν με τη σειρά τους στους υπόλοιπους, ενώ βέβαια ξέρουμε από πριν ότι δεν θα έρθουν σε καμμία συνάντησή μας. Δεν πειράζει, μακριά και αγαπημένοι, αυτοί θα χάσουν.

Οι αξιολογήσεις που δώσαμε μας έδωσαν βαθμολογία 4,75 για την πρώτη παρουσίαση (με άριστα το 5), 4,625 για την δεύτερη παρουσίαση και 4,75 για την τρίτη. Συνολική αξιολόγηση με άριστα το 9 είχαμε 7,375, ενώ σχεδόν όλοι οι συμμετέχοντες δήλωσαν ότι θα παρακολουθήσουν μελλοντικά events στη πόλη μας. Το μοναδικό αρνητικό σχόλιο ήταν "Δεν είχε ταβέρνα μετά" από κάποιον συμμετέχοντα. Υποσχόμαστε ότι θα το διορθώσουμε αυτό το fatal error στις επόμενες συναντήσεις μας.

Ευχαριστούμε τον Γιώργο Σίμο για την πολύ αξιόλογη παρουσίασή του σχετικά με το WMI Filtering, ήταν κάτι με το οποίο δεν είχε τύχει να ασχοληθώ ποτέ. Ευχαριστούμε επίσης και τα δύο μέλη μας από τον Βόλο που ήρθαν για την συνάντηση, αντιμετωπίζοντας μέχρι και μπλόκο αγροτών στη Λάρισα. Φυσικά ευχαριστούμε και όλους τους υπόλοιπους που μας τίμησαν με την παρουσία τους και δίνουμε ραντεβού για τον Ιανουάριο του 2009.

video077a4821e5a2.jpg
 Share

7 Comments


Recommended Comments

Και μερικά στοιχεία που είναι "Behind the Scenes":

1) Η διοργάνωση έγινε σε χρόνο ρεκόρ, ο Χρήστος μέσα ελάχιστες ημέρες ετοίμασε τις παρουσιάσεις του και το υλικό που μοιράστηκε (ατζέντα συνάντησης, ερωτηματολόγια).

 

2) Για την παρουσίαση του "WMI Filtering" χρειάστηκε ένας DC και ένας XP Client, χρησιμοποιήθηκε ο DC του Χρήστου, τον XP Client τον έτρεχα στο φορητό σε VMWare (trial 30 ημερών) σε Host λειτουργικό σύστημα Ubuntu 8.10, τώρα αν ρωτήσετε γιατι Ubuntu; Θα σας απαντήσω ότι πρέπει να γνωρίζουμε πάνω απο ένα λειτουργικά συστήματα έτσι ώστε να μη κινδυνεύουμε απο διαχεριστική ημιμάθεια (όσοι παρακολούθησαν το Cybrecrime Security Forum, ίσως να θυμάστε μια νύξη του Andy Malone για το συγκεκριμένο θέμα, έλεγε ότι πρέπει να ξέρετε unix λειτουργικά συστήματα για να προλαμβάνετε τις επιθέσεις.)

 

3) Όσο πέρναγε η ώρα η ενέργεια στην αίθουσα ανέβαινε, ειδικά στο κομμάτι του Windows Server 2008 Core υπήρχε μεγάλο debate!

 

Έμεινα ικανοποιημένος απο τη συνάντηση, ελπίζω η επόμενη να είναι ακόμη καλύτερη και με πλούσια θεματολογία, αν και ο χρόνος που έχουμε στη διάθεση μας είναι περιορισμένος.

Link to comment

Θέλουμε και άλλο.....vid

Δυστυχώς δεν μπόρεσα να ανέβω λόγο κολλήματος ενός sharepoint!

Την επόμενη φορά σίγουρα!

Καλή συνέχεια συνάδελφοι!

V

Link to comment

Παιδιά συγχαρητήρια σε όλους. Η αλήθεια είναι ότι δεν περίμενα τόσο καλά "στημένο concept" για πρώτη φορά.

Ευχαριστήθηκα αρκετά και το περιεχόμενο αλλά και τις γνωριμίες με άλλους συναδέλφους του χώρου.

Χαλάλι και η διαδρομή πάνω στην Εθνική μέσα στη βροχή, χαλάλι και το μπλόκο των αγροτών.

Καλά Χριστούγεννα κι ευτυχισμένο το 2009, με υγεία, πάνω απ' όλα, για όλους.

 

See you all soon and keep going.

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...