Jump to content
  • entries
    48
  • comments
    124
  • views
    25646

Ακαριαία αντίδραση = Microsoft Security Bulletin MS08-078 - Critical


Akladakis

1077 views

 Share

Μετά την δημοσιότητα που έλαβε το bug του IE7, που μάλλον το είχαν όλες οι εκδόσεις, και του πιθανού κινδύνου που εμφανιζόταν για όσους το χρησιμοποιούσαν, να πέσουν θύματα παραβίασης των συστημάτων τους, η Microsoft έδωσε ακαριαία απάντηση με την ανακοίνωση ενός security update που διορθώνει το πρόβλημα οριστικά.

Αυτό που δεν μπορώ να αξιολογήσω, είναι αν το πρόβλημα άξιζε τελικά την δημοσιότητα που πήρε και αν όντως ήταν χειρότερο ή πιο επικίνδυνο από οποιοδήποτε άλλο bug.

Σε συνέντευξη που έδωσε στην τηλεόραση, ο moderator του autoexec.gr, “δικός μας” Ανδρέας Τσούχλαρης, τον ρώτησαν και για αυτό το bug, σαν να μην είχαν ξανακούσει ότι αυτό απλά …συμβαίνει.

Bug…happens

Τα bugs συνοδεύουν κάθε πρόγραμμα και δεν είναι δυνατόν να εξαλειφτούν. Αυτό που πρέπει να κάνουμε είναι να έχουμε πάντα ενημερωμένα συστήματα, να λαμβάνουμε τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας αλλά και η χρήση του υπολογιστή και του διαδικτύου να γίνεται με τρόπο που να περιορίζει όλους τους κινδύνους από κάθε γνωστό ή ..άγνωστο bug.

Συμβουλές για αυτό θα βρείτε σε πολλά μέρη αλλά και εδώ.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Πόσα bugs έχουν τα υπόλοιπα λειτουργικά δεν αναφέρεται κανείς και δεν γίνεται τόσο ντόρος. Είναι απίστευτοι, λες και είναι το πρώτο bug.

Link to comment

Κάποια στιγμή είχα γραφτεί το Enterprise Support για το Novell Suse, δεν μπορείτε να φανταστείτε πόσα mails λάμβανα καθημερινά με νέα patches...

Τόσα πολλά που αναγκάστηκα να διακόψω τη συνδρομή, είχα καταντήσει να χρειάζομαι μια εβδομάδα για να διαβάζω τα mails 2 ημερών!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...