Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77087

Windows 7 σε καθημερινή χρήση, Part 4


spanougakis

678 views

 Share

Από αυτό το σημείο μιλάμε πια για την έκδοση beta 1 (7000), η οποία ήταν διαθέσιμη για download από περιορισμένο αριθμό MVPs αρχικά και μετά διέρευσε στο δίκτυο (ως συνήθως). Μικρές οι διαφορές, το νέο taskbar είναι ενεργοποιημένο, ενώ στην προηγούμενη έκδοση ήθελε κάποιο hack για να εμφανιστεί. Σε ότι αφορά την εμφάνιση του desktop, υπάρχει πλέον η δυνατότητα να εναλλάσεται το background κάθε τόσο με μορφή slideshow.

Σε επίπεδο ψηφιακής διασκέδασης υπάρχει ο νέος Media Player 12, ο οποίος (επιτέλους) παίζει DVD κατευθείαν, όπως επίσης και αρχεία MPEG4, H264 και DivX, ενώ συνεργάζεται και με το menu που είδαμε σε προηγούμενα posts για τον media player. Μην ξεχνάτε και το HomeGroup που είχαμε δει: μπορείτε να κάνετε streaming video από PC σε PC μέσα στο τοπικό δίκτυο. Η έκπληξη είναι ότι αναγνώρισε αμέσως και έπαιξε αρχεία τύπου MTS από την Sony High Definition κάμερα που έχω:

video1

Ο νέος Media Player 12 υποστηρίζει επίσης και τον έλεγχο απομακρυσμένων συσκευών συμβατών με το DLNA. Αυτό σημαίνει ότι μπορείτε να στείλετε ολόκληρο πρόγραμμα για αναπαραγωγή σε άλλες συσκευές, ή ακόμα και σε άλλα Windows 7 στο δίκτυο. Έχετε τον υπολογιστή στο γραφείο και ελέγχετε το μουσικό πρόγραμμα που αναπαράγεται στο media center pc στο σαλόνι. Και φυσικά, μην ξεχνάμε και το περιβάλλον του Windows Media Center: δεν χρειάζεται να ξεκινάει ντε και καλά σε full screen όπως στις προηγούμενες εκδόσεις, ενώ συνεργάζεται και με το Homegroup για αναπαραγωγή από άλλο PC:

video2

Να τονίσουμε επίσης ότι υποστηρίζεται η εγγραφή σε δίσκους Blu-ray.

 

Windows Solution Center

Πολύ καλό γιατί δεν ενοχλεί. Θα ασχοληθείτε μαζί του μόνο όταν το θελήσετε, πατώντας στο σχετικό εικονίδιο στο notification κομμάτι της taskbar:

video3

Από εδώ μπορείτε να ανοίξετε το νέο Action Center και να ενημερωθείτε από αυτό το σημείο για ΟΛΑ τα προβλήματα που έχουν εντοπιστεί, συγκεντρωμένα σε ένα σημείο:

video4

Στις καινούριες εφαρμογές θα βρούμε και τα νέα sticky notes, τα οποία είναι πολύ χρήσιμα για να έχετε τα ηλεκτρονικά χαρτάκια “κολημμένα” στην οθόνη σας:

video5 

 

Τι γίνεται με τις συσκευές και τους drivers;

Το σίγουρο είναι ότι δεν θα αντιμετωπίσουμε τον πανικό που είχαμε στα Vista, και αυτό γιατί οι drivers είναι ήδη διαθέσιμοι και θα διατηρηθεί συμβατότητα με τα Vista, άρα και οι κατασκευαστές hardware ξέρουν πως θα κινηθούν. Το ενδιαφέρον εδώ είναι ότι μέσα στο Control Panel θα βρούμε ένα νέο εργαλείο, το Devices and Printers, το οποίο μας επιτρέπει να έχουμε τις συσκευές συγκεντρωμένες σε ένα σημείο. Μπορούμε επίσης να κάνουμε δεξί κλικ σε κάποια συσκευή για να δούμε και σχετικές ενέργειες για αυτή:

video6 

Εδικά σε ότι αφορά τους εκτυπωτές, είναι πλέον δυνατό να επιλέγεται ο σωστός δικτυακός εκτυπωτής, ανάλογα με το δίκτυο στο οποίο έχουμε συνδεθεί. Είμαστε στο σπίτι και επιλέγεται αυτόματα ο εκτυπωτής του σπιτιού και όχι αυτός του γραφείου.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Χρήστο πιστευεις οτι μπορούμε την beta 1 να την χρησιμοποιήσουμε και για καθε μέρα?

Λές να ξανακάνω format? Αξίζει?

 

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...