Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3642

Windows 7 – Helpdesk partner


frees76

654 views

 Share

Τελικά τα Windows 7 θέλουν να γίνουν πολύ καλοί φίλοι με το Helpdesk!!

 

Κλασική περίπτωση όπου ο χρήστης παίρνει το Helpdesk και αναφέρει ότι έχει κάποιο πρόβλημα με κάποια εφαρμογή. Από την άλλη το Helpdesk προσπαθεί να καταλάβει το πρόβλημα με μεγάλη δυσκολία αφού ο χρήστης το μόνο που ξέρει είναι ότι ο υπολογιστής δεν δουλεύει κατά την γνώμη του. Βέβαια όλα είναι μια χαρά εκτός από ένα μήνυμα λάθους που εμφανίζεται όταν κάνει κάποια συγκεκριμένη ενέργεια. Αντί να σου πει τι ακριβώς κάνει και τι λέει το μήνυμα που εμφανίζεται, σου αναφέρει ότι ο υπολογιστής έχει πρόβλημα και θα πρέπει να γίνει αντικατάσταση ή ακόμα και μεταφορά της εταιρείας σε νέες κτιριακές εγκαταστάσεις.

Το “Record steps to reproduce a problem” είναι ένα από τα χαρακτηριστικά που διαθέτει το νέο λειτουργικό για να βοηθήσει μια τέτοια κατάσταση. Αντί να περιμένουμε από τον χρήστη να μας περιγράψει το πρόβλημα, του λέμε απλά ….”Ζωγράφισέ το” . Πηγαίνοντας στο Start και πληκτρολογώντας “ Record steps to reproduce a problem “ , εμφανίζεται το χαρακτηριστικό αυτό που θα βοηθήσει τον χρήστη να καταγράψει τι ακριβώς κάνει αναπαράγοντας το πρόβλημα και αποστέλλοντας το αρχείο που δημιουργείται για να έχουμε την ακριβή εικόνα του προβλήματος.

 

Record Steps Tool

Πατώντας στο Start Record αρχίζει η καταγραφή. Ο χρήστης κάνει τα βήματα που έκανε και πριν, έτσι ώστε να ξαναεμφανιστεί το πρόβλημα. Μετά πατώντας Stop Record η εγγραφή σταματάει και εμφανίζεται ένα παράθυρο για να αποθηκεύσει την εγγραφή σε αρχείο zip. Επίσης μπορεί πριν τερματίσει την εγγραφή να προσθέσει σχόλια πατώντας στο Add Comment". Έτσι μπορεί να στείλει τα αρχείο στο Helpdesk και να αποφύγουμε πολλές ώρες στο τηλέφωνο προσπαθώντας να καταλάβουμε τι συμβαίνει. Το αρχείο που αναπαράγεται είναι ΄κάτι ανάλογο του παρακάτω.

 

Example

 

Πιστεύω πως είναι ένα εργαλείο που θα χρησιμοποιηθεί πολύ από το Helpdesk!!!

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...