Jump to content
  • entries
    44
  • comments
    107
  • views
    4588

Live Writer 2009 και Ελληνικός Ορθογραφικός Έλεγχος!!!


GSimos

1214 views

 Share

Windows Live Writer Logo

Αν και το blog αυτό δεν ασχολείται με θέματα τέτοια (κυρίως), δεν μπορώ να συγκρατήσω τη φωνή (και τα δάχτυλα στο πληκτρολόγιο) μου και σας γράφω πως να έχετε ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο στο Windows Live Writer το οποίο αποτελεί μακράν την καλύτερη και πληρέστερη λύση για τους συγγραφείς blogs μέχρι στιγμής, φυσικά είναι δωρεάν!

Επίσης να σας αναφέρω ότι έχει ήδη κυκλοφορήσει η νέα έκδοση 2009 η οποία διορθώνει αρχικά ένα bug με τον Community Server από τον οποίο δεν κατέβαζε τις κατηγορίες (συνεχίζει να μην κατεβάζει τουλάχιστον -στην πρώτη σύνδεση- τα καταχωρημένα posts), αλλά έχει προστεθεί ο πολυπόθητος ορθογραφικός έλεγχος στα ελληνικά.

Στην προηγούμενη έκδοση κατανάλωσα αρκετό χρόνο για να βρω λύση στο συγκεκριμένο θέμα, το πρόβλημα ήταν όμως ότι δεν έβρισκα τα σχετικά λεξικά, τελικά δε χρειάστηκε, τα λεξικά που χρησιμοποιεί ο Live Writer δεν είναι συμβατά με το MS Office οπότε δυσκόλευε ακόμη περισσότερο η ενσωμάτωση τους. Τα λεξικά βρίσκονται στο Program Files\Windows Live\Writer\Dictionaries.

Σήμερα όμως (17/01/2009) ανακάλυψα ότι έχει βγει η νέα έκδοση του LW συγκεκριμένα η 2009, αποφάσισα να τον εγκαταστήσω αλλά επειδή έχω έναν ενδοιασμό με τις ελληνικές εκδόσεις επέλεξα την αγγλική, αμέσως έλεγξα αν υπάρχει ελληνικός ορθογραφικός έλεγχος αλλά δεν υπήρχε, τότε σκέφτηκα να εγκαταστήσω από πάνω την ελληνική έκδοση και τελικά είχα κάνει τη σωστή κίνηση, στο φάκελο με τα λεξικά υπήρχαν τα μαγικά αρχεία:

  1. MSSP3EL.LEX
  2. MSSP3EL.DLL

Παρ’ όλο που δεν το έχω δοκιμάσει είμαι 100% σίγουρος ότι αν αντιγραφούν αυτά τα δυο αρχεία στο σχετικό φάκελο που αναφέρω παραπάνω σε παλιότερη έκδοση του LW –τουλάχιστον στην προηγούμενη έκδοση- τότε θα έχετε ελληνικό ορθογραφικό έλεγχο.

Κατεβάστε τα Ελληνικά λεξικά από εδώ:

Ελπίζω να σας βοηθήσει στο καθημερινό σας blogging το tip αυτό.

Σας αφήνω να συνεχίσω τις δοκιμές για την παρουσίαση του DPM 2007 SP1 στο 7ο (2ο) Εvent του Autoexec.gr στη Θεσσαλονίκη.

Υ.Γ. Το Skydrive είναι πολύ βολικό τελικά!

 

 

 

 

 

 

 

Reblog this post [with Zemanta]
 Share

6 Comments


Recommended Comments

GSimos σε ευχαριστώ!

Με έσωσες , το ήθελα αλλά δεν έψαξα καθόλου και ο Nassos φώναζεεε "είχε και δίκιο ". Απλά τσέκαρε λίγο τα link σου που οδηγούν στη Wikipedia, σε οδηγούν σε άλλο θέμα. Just Check. Όσο αφορά τον DPM καλή συνέχεια, είναι πολυ καλό προιόν και με το SP1 μακράν μπροστά.Με το Licence θέλει λίγο προσοχή.

V

Link to comment

@Kladakis Φυσικά και έχουμε θα γράψω σχετικό post (τη λύση που σου έδωσα απο το msn chat)

 

@ frees67 & Vangelis, ευχαριστώ για τα καλά σας λόγια! Καλή επιτυχία στην παρουσίαση Frees!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...