Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3251

Τι να κάνω με ένα Tablet PC;


atsouch

337 views

 Share

 

Το παρακάτω άρθρο είναι η απόδοση στα ελληνικά ενός άρθρου της Julie Lerman. Είναι σχετικά παλιό αλλά η λογική ενός Tablet PC παραμένει η ίδια:

Βρήκα ότι οι gadget lovers δεν έχουν πρόβλημα να παίξουν με ένα Tablet PC για να το δουν, αλλά για τους υπόλοιπους χρειάζεται μια συγκεκριμένη εφαρμογή που να έχει νόημα ανάλογα με τη εργασία του καθενός. Η λίστα των demo εφαρμογών μου αλλάζει τακτικά αλλά συνήθως κάνω τα παρακάτω:

Ένα στοιχείο που είναι γενικά εντυπωσιακό είναι η δυνατότητα του OneNote να ηχογραφεί και να αποθηκεύει τον ήχο με τα χειρόγραφα σημειώματα. Συχνά ανοίγω το recorder, δίνω το TPC σε κάποιον να γράψει κάτι στο OneNote, και μετά δείχνω πως ακους τον ήχο με taps στις σημειώσεις.

Αυτοί που έχουν ένα PDA ή έχουν ακούσει για τις δυσκολίες της αναγνώρισης χειρόγραφου κειμένου θέλουν να δοκιμάσουν την αναγνώριση. Ανοίξτε το Word και το TIP που έρχεται με το Service Pack 2. Το σαγόνι πέφτει σχεδόν ακαριαία. Για κείμενο στα Αγγλικά φυσικά. Η πρόβλεψή μου είναι ότι και μόνο αυτό το χαρακτηριστικό θα κάνει πολλούς να τρέξουν για ένα Tablet PC.

Στην συνέχεια δείχνω πιο συγκεκριμένες εφαρμογές όπως το Grafigo, MathPractice, ή το καλύτερο: Dots.

Συνήθως ακούω γκρίνιες για την τιμή, την διάρκεια της μπαταρίας και άλλα παράπονα. Για παράδειγμα οι developers θέλουν μεγάλους επεξεργαστές και δίσκους. Ένα Tablet PC όμως δεν αντικαθιστά όλους τους υπολογιστές. Υπάρχουν κατηγορίες χρηστών που μπορώ να τους δείξω πως σχεδιάζω εφαρμογές, σημειώνω ιδέες, καταγράφω εργασίες που πρέπει να γίνουν, κάνω copy/paste screenshots και βάζω παρατηρήσεις. Η δεύτερη γενιά Tablets όμως καταρίπτει το στερεότυπο του αδύναμου υπολογιστή. Πχ. το Toshiba M200 έχει ανάλυση 1400x1050, αρκετή για το Visual Studio και επεξεργαστή 1.5+ GHz Centrino. Αν τους ρωτήσετε πότε αναβάθμισαν για τελευταία φορά τον υπολογιστή τους θα δείτε ότι υπάρχουν πιθανότητες ένα Tablet PC να ξεπερνά σε δυνατότητες το desktop σύστημά τους (που τους πιάνει και πολύτιμο χώρο στο γραφείο).

Γενικά προτιμώ να ξεκινώ την συζήτηση με βάση τις εφαρμογές και όχι το hardware. Την επόμενη φορά ξεκινήστε το Dots και το OneNote, και έπειτα δώστε το Tablet PC να «παίξουν».

Ποιά προγράμματα πιστεύετε ότι επιδεικνύουν καλύτερα τις δυνατότητες ενός Tablet PC;

Φυσικά εξαρτάται από το κοινό... Οι εκπαιδευτικοί θα τρελλαθούν με τα Classroom Presenter, xThink, MathPractice και MS Reader. Οι «corporate» χρήστες με τα TabletPlanner, Groove και MindManager X5 Pro. Για τις κάθετες αγορές δώστε βάρος στα Mi-Forms, Orderpad, ESRI ArcMap. Οι νοσοκομειακοί ας δουν τα Allscripts TouchWorks, Eclipsys SunriseXA καικ τις υπόλοιπες ιατρικές εφαρμογές για Tablet PCs.

Η top 10 λίστα εφαρμογών «επίδειξης» για Tablet PC για το μέσο χρήστη είναι:

  1. ArtRage (Ο δείκτης Wow! είναι ιδιαίτερα ανεβασμένος)
  2. Alias SketchBook Pro
  3. FranklinCovey TabletPlanner 3
  4. MindManager X5 Pro (για μερικούς είναι το #1, σχεδόν killer-app αν καταλάβεις τι γίνεται...)
  5. OneNote/Journal (Πρακτικό και εντυπωσιακό. Εύκολο στην χρήση.)
  6. Corel Grafigo 2 / xThink Calculator
  7. MS Reader και Zinio Reader
  8. The New York Times Crossword Puzzle / Music Composition Tool / Dots / Pool / Tic Tac Toe (Παιχνιδάκια...)
  9. TabletUML (Αποκλειστικά για UML.)
  10. ActiveDocs, OrderPad και λογισμικό για φόρμες (Για ορισμένες κατηγορίες χρηστών είναι το #1)

Άξια αναφοράς είναι και τα

  • MSN Messenger
  • PenOffice
  • Agilix GoBinder
  • Opera Web Browser
  • The Brain
 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...