Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3246

Κάτι κινείται με τα WM


atsouch

481 views

 Share

Κάτι φαίνεται να κινείται στα Windows Mobile. Όπως με κάθε νέα έκδοση τα τελευταία χρόνια, έτσι και φέτος τα Windows Mobile 6.5 μάλλον θα διατεθούν στους κατασκευαστές τον Απρίλιο του 2009 και περιμένουμε τις πρώτες συσκευές με 6.5 τον Σεπτέμβριο (ίσως και μέσα στο καλοκαίρι). Σημαντικό χαρακτηριστικό των 6.5 είναι ο Internet Explorer 6 με υποστήριξη Flash, Silverlight και Javascript και συμβατότητα με το σύνολο σχεδόν των websites. Ίσως και νέοι τρόποι αλληλεπίδρασης με την συσκευή.

Η Mary Jo (δεν ξέρω πιο αξιόπιστο άτομο των media σε θέματα Microsoft) από άγνωστες πηγές της αναφέρει ότι οι "δοκιμαστές" θα έχουν τα Windows Mobile 7 το Νοέμβριο και του χρόνου τον Απρίλιο θα μπορούμε να έχουμε συσκευές (μάλλον το γνωστό μοντέλο, δηλαδή τον Απρίλιο release to OEMs και αργότερα συσκευές στο ράφι). Δεν με χαλάει η τόση αναμονή (που έχει αρχίσει εδώ και 3 χρόνια) αρκεί να φτιάξουν κάτι που θα σπάει στους δεσμούς με τα προβλήματα του παρελθόντος. Κάποια αλλαγή στο μέγεθος του Office 2007 Ribbon ή Windows 7 Taskbar μπορούμε να έχουμε που θα αλλάζει τον τρόπο που δουλεύουμε; Δεν γίνεται να έχουμε 800χ480 ανάλυση και να έχουμε μείνει στο start μενού του 2000. Άλλη εποχή τότε και άλλη τώρα. Τα Skybox / Skyline / Skymarket θα είναι χρήσιμα αλλά δεν είναι πρωτοπόρες λειτουργίες.

Παράλληλα συμβαίνουν και άλλα πράγματα που δείχνουν προς την σωστή κατεύθυνση. Η Nvidia ετοιμάζει chip all-in-one και συσκευή για τη Microsoft. To Nvidia Tegra θα είναι κάτι σαν OMAP και Snapdragon αλλά σε στενή συνεργασία με τη Microsoft. Θυμίζουμε ότι παλιότερα η Microsoft ανέπτυσε την hardware πλατφόρμα για τα Pocket PCs και τα πρώτα Smartphones και οι κατασκευαστές δούλευαν και επέκτειναν την πλατφόρμα αυτή. Στη συνέχεια, με βασικό παίκτη την HTC, τα ηνία τα πήραν οι OEMs (σε συνεργασία με τις εταιρείες κινητής τηλεφωνίας) με τα σημερινά αποτελέσματα.

Το καλύτερο είναι ότι εν μέσω οικονομικής κρίσης και απολύσεων, η Microsoft αναδιατάσει τις δυνάμεις της στα Windows Mobile φέρνοντας στην ομάδα επιτυχημένα στελέχη από άλλα τμήματα. Το προηγούμενο αφεντικό του product group φεύγει μετά από 21 χρόνια στην εταιρεία για πιο χαλαρή ζωή σαν καθηγητής σε πανεπιστήμιο.

Να δούμε τι θα μας φέρει η Βαρκελώνη σε λίγες μέρες. Όπως έλεγα και παλιότερα είναι καλό να υπάρχει ισχυρός ανταγωνισμός. Όλοι στρώνονται στην δουλειά και κερδισμένοι είμαστε εμείς...

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...