Jump to content
  • entries
    20
  • comments
    46
  • views
    8701

Pre-Assessment & Planning is my friend!


fenia

782 views

 Share

Σήμερα στα γραφεία της εταιρείας στην οποία εργάζομαι οργανώσαμε ένα Breakfast Briefing, στο οποίο δείξαμε πως μπορούμε να βοηθήσουμε στο migration σε Active Directory (είτε λόγο εγκατάστασης νέων εκδόσεων των Windows είτε για λόγους αναδιοργάνωσης του directory).

Είδαμε μία μεγάλη ανταπόκριση μετά την αποστολή των προσκλήσεων και πιστεύουμε ότι το θέμα αυτό απασχολεί πολύ τις ελληνικές εταιρίες. Τα ίδια μηνύματα μας έρχονται και από την ίδια τη Microsoft.

Ένα από τα πιό σημαντικά πλεονεκτήματα της μεθοδολογίας που ακολουθούμε καθώς και των βραβευμένων προϊόντων που χρησιμοποιούμε σε τέτοια έργα είναι ότι η όλη διαδικασία του migration γίνεται με zero downtime, με δυνατότητα rollback αν κάτι πάει λάθος και όλα γίνονται από μία κεντρική κονσόλα ακόμα και σε εργάσιμες ώρες (τα Σαββατοκύριακά μας είναι πολύτιμα :) ).

Παρατηρώντας τον κόσμο που είχε παραβρεθεί, καθώς και τις εκφράσεις του, είδα ότι οι περισσότεροι τεχνικοί ανησυχούσαν πιο πολύ για το Migration καθεαυτό, παρά για κάτι ακόμη πιο σημαντικό που μου φαίνεται το ξεχνούν οι περισσότεροι. Για να γίνει ένα Migration ομαλά (με όποιο software και αν χρησιμοποιούμε) πρέπει πρώτα να κάνουμε pre-assessment! Το είχα πεί και για τον Exchange, το επαναλαμβάνω και για το AD. Ένα μεγάλο και σημαντικό ποσοστό του φόρτου εργασίας και των προβλημάτων μπορεί να εξαλειφθεί αν κάνουμε σωστό pre-assessment και project planning!

Εννοώ ότι είναι αδιανόητο να ξεκινήσουμε ένα Migration χωρίς να ξέρουμε τι θέλουμε να μεταφέρουμε…. αν θα αλλάξουμε naming standards …αν θα μεταφέρουμε τα existing OUs ή αν θα αλλάξουμε AD design…κλπ…

Όπως λέει και η γνωστή παροιμία … “Τα παιδιά του Ζεβεδαίου, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!” ;)

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Δηλαδή, δεν ξεκινάμε ένα απόγευμα Παρασκευής το migration (γιατί άραγε ακούγεται το ίδιο με το migraine;) και Σάββατο μεσημέρι ψάχνουμε υπεύθυνους τμημάτων για πληροφορίες; Πως θα βάλουεμ την περιπέτεια στη ζωή μας; Πως θα νιώσουμε σαν τον Χάρισον στον λάκο με τα φίδια; Μην μας χαλάς τις παραδοσιακές ελληνικές μεθόδους και την ανάδειξη των ικακοτήτων διαχείρισης κρίσεων (αν έχουμε).

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...