Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24324

Windows Server 2008/Vista UNIX Interoperability Components...meet SUA (video presentation and demo included)


Blackman

777 views

 Share

Τα προηγούμενα χρόνια αυτό που γινόταν σε επίπεδο λειτουργικών συστημάτων ήταν να προσπαθούν να συνδεθούν και να δουλέψουν με τα συστήματα της Microsoft. Τώρα η Microsoft έκανε κάτι για αυτό ώστε να μπορούν χρήστες συστημάτων ή εφαρμογών Unix να δουλέψουν σε δίκτυο Windows Server 2008.<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

Και όμως είναι πραγματικό.

Και πλέον με αυτή την νέα δυνατότητα μπορούν οι απανταχού ITδες να χρησιμοποιήσουν δύο συστήματα σε ένα σε επίπεδο server, αλλά αυτή την φορά από την πλευρά Windows.

Όπως αναφέρει η Microsoft:

"The interoperability of security and directory services, file and printer sharing, and re-use of UNIX code and IT skills across platforms delivers a simplified infrastructure and allows UNIX or Windows IT staff to manage both systems from one place."

Αυτά τα components μπορούν να βοηθήσουν ώστε να χρησιμοποιηθούν και οι δύο πλατφόρμες μέσα από ένα σύστημα, εφαρμογές που έχουν αναπτυχθεί σε UNIX να μπορούν να συνεχίσουν να δουλεύονται μέσα σε μία εταιρεία και να μην πάνε χαμένα τα λεφτά που έχουν δοθεί ενώ ταυτόχρονα αυτό που γίνεται είναι η δυνατότητα μεταφοράς UNIX-Linux εφαρμογών στα Windows.

Το όλο εγχείρημα της MS δίνει την αίσθηση που σου δίνει και το WINE στο Linux, αντιστρέφοντας του ρόλους και προφανώς με μεγαλύτερη λειτουργικότητα.

Τι είναι το SUA;

Το SUA (Subsystem for UNIX-based Applications) είναι ένα υποσύστημα που όχι απλά δίνει την δυνατότητα της εκτέλεσης τέτοιων εφαρμογών, αλλά επίσης πέραν αυτού αυτά τα components δίνουν και την δυνατότητα compilling. Αυτό γίνεται με την χρήση του POSIX (Portable Operating System Interface for UNIX) όπου οι administrators μπορούν να κάνουν compile και να τρέξουν όποια εφαρμογή στο SUA με μικρές ή καθόλου αλλαγές στον βασικό κώδικα του προγράμματος.

Το SUA υποστηρίζει case-sensitive file names, job control, compilation tools, και ΠΑΝΩ ΑΠΟ 300 UNIX commands, utilities, και shell scriptsΤο Web download περιέχει αρκετά SVR-5 utilities και ένα software development kit (SDK) για την δημιουργία ή για την εισαγωγή εφαρμογών στο SUA. Ο κάθε Administrator μπορεί επίσης να κατεβάσει όποια UNIX/Linux εφαρμογή θέλει και να την τρέξει στο SUA. Σε αυτή την περίπτωση οι IT administrator linux συστημάτων μπορούν να κάνουν χρήση των γνώσεων τους οι οποίες με αυτό τον τρόπο δεν 'αχρηστεύονται'.

Το SUA επίσης υποστηρίζει την σύνδεση με Oracle και Microsoft SQL Server από database applications μέσψ του Oracle Call Interface (OCI) και του γνωστού σε όλους μας Open Database Connectivity (ODBC) standard. Το, SUA είναι διαθέσιμο στις εκδόσεις 32-bit αλλά και στις x64 εκδόσεις του Windows Server 2008. Επίσης ένα ακόμα επιπλέον καλό είανι ότι το SUA σε x64 δίνει και πλήρης λειτουργικότητα-υποστήριξη 64-bit για ακόμα καλύτερο performance και πλήρη χρήστη της μνήμης του συστήματος μέχρι 1 terabyte (TB).

Active Directory Services

O Windows Server 2008 έχει επίσης την δυνατότητα integration UNIX security and directory services!!! Πράγμα που από ότι κατάλαβα δίνει την δυνατότητα σε λειτουργικά UNIX/Linux να μπορούν να κάνουν authentication σε windows 2008 domain χωρίς την χρήση του SAMBA

Όπως αναφαίρει η Microsoft "The optional Active Directory schema update includes NIS schema and Kerberos authentication extensions that enable customers to synchronize the Network Information Service (NIS) with Active Directory. Additionally, the Identity Management for UNIX (IDMU) is a complete solution for managing UNIX identity and security, including administration components, password synchronization, and a Windows-based server for NIS."

File and Print Services

Πλέον σε ένα δίκτυο με windows server 2008 R2 και linux clients, δεν χρειάζεται το SAMBA ούτε για File and Print Services. Καθότι πλέον υπάρχει ότι χρειάζεται για να δουλέψουν linux clients όπως και τα windows clients. Τα components που υπάρχουν είναι τα εξής:

Mapping Server

NFS AdminUI

NFS client

NFS server

Portmap

Server for NFS authentication

RpcXdr

--------------------------

 Windows Server 2008 Interoperability...μίλησε κάνεις;

Δείτε και το σχετικό VIDEO-Παρουσίαση

και δείτε και ένα DEMO

 DOWNLOAD SUA

 
 Share

3 Comments


Recommended Comments

Guest Anonymous

Posted

Μέχρι τώρα, πολλοί από εμάς όταν χρειαζόμασταν να τρέξουμε κάποιο άλλο λειτουργικό προχωρούμε στην λύση

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...