Jump to content
  • entries
    47
  • comments
    96
  • views
    26332

3 ιδέες για το Virtual PC


afotakel

1262 views

 Share

3 πράγματα που κατά καιρούς με έχουν βοηθήσει στην απόδοση των virtual pc που χρησιμοποιώ και τα προτείνω :

  1. Ρυθμίζω το αντιιικό (ναι, με 3 “ι”) να μην κάνει έλεγχο στα αρχεία vhd, vsv. Ακόμα καλύτερα, εξαιρώ όλο το φάκελο με τα virtual pc.
  2. Εξετάζω εάν αξίζει να συμπιέσω τα vhd αρχεία ή όχι (έχει αναφερθεί και εδώ http://autoexec.gr/forums/post/560.aspx). Συνήθως το επιλέγω μιας και η αυξημένη χρήση επεξεργαστή είναι (για μένα) λογικό τίμημα για το μικρότερη Ι/Ο του δίσκου (και το κέρδος σε χώρο). Ειδικά σε φορητούς (που συνήθως έχουν αργούς δίσκους) η διαφορά είναι σημαντική.
  3. Χρησιμοποιώ differencing disks. Με τον τρόπο αυτό μειώνεται πάρα πολύ ο απαιτούμενος χώρος για να αναπαραστήσεις ένα εικονικό δίκτυο υπολογιστών. Π.χ. για ένα περιβάλλον 2 σερβερ και 2 ΧΡ απαιτούνται μόνο 2 κύρια vhd images. Υπό συνθήκες, βοηθάει πολύ σε απόδοση όταν το ένα από τα 2 αυτά κύρια images είναι σε κοινόχρηστο φάκελο (γίνεται!) Έτσι, μπορείς να βάλεις ένα image server 2003 στο δίκτυο και όσοι χρειάζονται απλά το ορίζουν ως κύριο δίσκο και αποθηκεύουν τοπικά μόνο τις αλλαγές. Το μείον είναι βέβαια ότι είσαι δεσμευμένος από το σερβερ αυτό που μοιράζει το βασικό image. Ωστόσο, αν τα virtual pc που βασίζονται σε αυτό δουλεύουν πολύ το δίσκο, η διαφορά σε απόδοση είναι μεγάλη (μιας και διαβάζουν από το δίκτυο και γράφουν στο δίσκο, αντί να τα γράφουν/διαβάζουν από το δίσκο μόνο).

 

Όσοι έχετε κάποια δικιά σας ιδέα που χρησιμοποιείτε στο virtual pc και σας έχει βολέψει, συμπληρώστε ελεύθερα.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Πολύ καλή ιδέα. Από πλευρά αδειών τι γίνεται,σε κανονικό περιβάλλον εργασίας; Πρέπει το κάθε child να έχει τη δικιά του άδεια ή μόνο μία είναι αρκετή καθώς ο parent είναι κοινός;

Link to comment

Για τις άδειες δεν αλλάζει τίποτα γιατί απλά ο τρόπος υλοποίησης αλλάζει. Χρειάζεσαι όσες χρειαζόσουν και χωρίς τους differencing disks.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...