Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3612

Windows 7 Tips


frees76

659 views

 Share

Ψάχνοντας να βρω πληροφορίες για τα Windows 7, βρήκα μερικά tips με τα οποία μπορούμε να κάνουμε κάποιες καθημερινές λειτουργίες πιο γρήγορα. Ας τα δούμε ένα – ένα :

  1. Για την πιο άμεση πρόσβαση στους φακέλους που χρησιμοποιούμαι πιο συχνά, μπορούμε να τους προσθέσουμε στην λίστα που εμφανίζεται όταν κάνουμε δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του explorer στην taskbar. Μα άλλα λόγια κάνουμε Pin up τους φακέλους στην taskbar. Πώς γίνεται αυτό; Απλά.
  • Πηγαίνουμε στον φάκελο που θέλουμε

clip_image001

  • Με πατημένο το δεξί κλικ επάνω του, το σέρνουμε πάνω από το εικονίδιο του explorer και το αφήνουμε εκεί.

clip_image002

  • Τώρα πλέον κάνοντας δεξί κλικ πάνω στο εικονίδιο του explorer

clip_image004

2. Κάποιες φορές χρειαζόμαστε πάνω από ένα παράθυρα της ίδιας εφαρμογής (όπου αυτό υποστηρίζεται), για παράδειγμα στο Word. Ένας εύκολος και γρήγορος τρόπος είναι με πατημένο το SHIFT κάνουμε αριστερό κλικ στο εικονίδιο τις εφαρμογής στην taskbar.

3. Είναι φορές που η οθόνη του laptop δείχνει να είναι μια χαρά όταν είμαστε στο γραφείο, ενώ όταν είμαστε σπίτι μας κουράζει. Ένας τρόπος να ρυθμίσουμε την οθόνη στα μέτρα μας με βάσει τις διαφορετικές απαιτήσεις του χώρου που βρισκόμαστε κάθε φορά, είναι με την χρήση 2 εργαλείων. Από το Start – Run πληκτρολογούμε cttune.exe για να ξεκινήσει το Clear Type Text Tuning. Ακολουθώντας το wizard προσαρμόζουμε το κείμενο στα μέτρα σας για πιο άνετη ανάγνωση. Επίσης με το Display Color Calibration που ξεκινάει με την εντολή dccw.exe στο Start –Run, ρυθμίζουμε τα χρώματα στην σωστή αναλογία. Το wizard που έχει είναι πολύ καλό.

4. Όπως θα ξέρετε στην taskbar μπορούμε να βάλουμε τις εφαρμογές που θέλουμε για να τις βρίσκουμε πιο εύκολα και άμεσα. Τα windows 7 μας δίνουν τη δυνατότητα να ξεκινήσουμε τις 5 πρώτες, με το συνδυασμό 2 πλήκτρων. Με το clip_image006(windows button) και το 1 ξεκινάει η πρώτη εφαρμογή στην taskbar, με το win button και το 2 η δεύτερη. Με τον ίδιο τρόπο γίνετε και για την τέταρτη και πέμπτη εφαρμογή πατώντας τον αντίστοιχο αριθμό.

5. Η ενεργοποίηση του Bitlocker To Go στους εξωτερικούς δίσκους είναι απλά ένα δεξί κλικ πάνω στον δίσκο και επιλέγοντας “Turn on BitLocker”

6. Το «φτιάξτο μόνο σου» τώρα και και στα windows 7. Στο Start menu αν πληκτρολογήσουμε «Troubleshoot», και πατήσουμε Enter εμφανίζεται το παρακάτω παράθυρο Όclip_image008Όπου μπορούμε να επιλέξουμε μία από τις κατηγορίες ανάλογα με το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε. Πιστεύω ότι είναι ένα καλό πρώτο βήμα για την επίλυση μικρών προβλημάτων πριν αρχίσουμε να ψάχνουμε για βοήθεια αλλού.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Τελικά στα Windows 7 έχει πέσει πολύ φαιά ουσία μετά τα Vista βέβαια και στα Vista είχε πέσει αλλά στα 7 λάμπουν Μπάμπη μου οι άνθρωπες....

Link to comment

Τελικά στα Windows 7 έχει πέσει πολύ φαιά ουσία μετά τα Vista βέβαια και στα Vista είχε πέσει αλλά στα 7 λάμπουν μπάμπη μου οι άνθρωπες....

Link to comment

Απλά φαίνεται ότι τα Vista ήταν στον σωστό δρόμο αλλά θέλανε 1-2 χρόνια ακόμη για να ωριμάσουν όχι στα core κομμάτια αλλά στο περιβάλλον λειτουργίας και σε mini-features πολύ χρήσιμα. Προφανώς η πίεση για να βγει προϊόν γιατί νόμιζαν ότι τα XP έχουν πεθάνει τους ανάγκασε να κινηθούν όπως κινήθηκαν.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...