Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    76998

Εκπληκτικό! Δουλεύουν τα πάντα!


spanougakis

585 views

 Share

Για καιρό το σκεφτόμουνα, αλλά δεν το αποφάσιζα. Έβλεπα πολλούς που το είχαν αλλά πάλι το σκεφτόμουνα. Φυσικά αναφέρομαι στα Windows 7. Το σκεφτόμουνα γιατί θα έπρεπε, προκειμένου να βάλω την τελευταία έκδοση, να κάνω format ξανά το laptop και να στήσω τα πάντα από την αρχή.

Κάποια στιγμή όμως μου πέρασε η ιδέα: δεν κάνω in-place upgrade από Vista Ultimate 64bit σε Windows 7 Ultimate 64bit; Θα δουλέψει; Μήπως χρειαστεί να τα ξαναστήσω όλα από την αρχή;

Και τελικά το αποφάσισα. Μέσα από τα Vista Ultimate ξεκίνησα την εγκατάσταση των Windows 7, περιμένοντας με αγωνία να δω το αποτέλεσμα. Δήλωσα ότι θέλω να κάνω upgrade και …  ξεκινάμε!

Προσοχή όμως: κάπου στην αρχή εμφανίζεται το compatibility report που με πληροφορεί ότι δεν θα παίξει με αυτούς τους drivers το αναλογικό modem (εκείνο που κάποτε έκανε στριγκλιές όταν συνδεόσουν στο internet) και επίσης δεν θα παίξει η υπέρυθρη συσκευή. Who cares? Ας μπουν σωστά τα 7άρια και δεν με πειράζει…

Συνεχίζεται το upgrade, αλλά να περιμένετε ότι θα καθυστερήσει περισσότερο από μια καθαρή εγκατάσταση, διότι όπως καταλαβαίνετε έχει αρκετή δουλειά.

Το αποτέλεσμα; μετά από αρκετή ώρα και κάποιες επανεκκινήσεις είμαστε έτοιμοι και … δουλεύουν όλα! Όλα τα προγράμματα, όλες οι ρυθμίσεις είναι όπως ήταν, τα αρχεία στη θέση τους και σας γράφω αυτό το αρθράκι μέσα από Windows 7. Γλύτωσα μια επανεγκατάσταση και πολύ χρόνο, με αποτέλεσμα στο upgrade που ίσως δεν το περίμενα.

Συμπέρασμα: εγώ το τόλμησα και πέτυχε. Τελικά το μηχάνημα έχει διαφορά στην ταχύτητα, ξεκινάει πιο γρήγορα και μάλλον τα παιδιά στο Redmond έχουν κάνει πολύ καλή δουλειά, αν μια δοκιμαστική έκδοση παίζει έτσι… Τώρα μπορούμε να δοκιμάσουμε να bootάρουμε και από ένα vhd με Windows Server 2008 R2…

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Χρήστο, το βασικό μου PC στο γραφείο είχε πρωτοστηθεί με Vista Business 64άρια (σε domain, με κάμποσα shares, 7-8 usb εξωτερικές συσκευές να εναλλάσονται και σχεδόν όλα τα προγράμματα ημιτελή σε καθημερινή χρήση (η περιπέτεια του να δουλεύεις τα πάντα σε beta...).

 

Όλα τα παρακάτω τρομακτικά έγιναν in-place:

 

Ήμουν στην beta του SP1, οπότε έγινε το σχετικό upgrade, μετά SP1 RC, μετά SP1 RTM. Συνεχίζουμε με SP2 Beta αλλά μέχρι εκεί για τα Vista αφού είχαμε νέο παιχνιδάκι... Windows 7 Beta 7000 και αν δέν φοβόμουν το εσωτερικό δίκτυο θα έβαζα και την 7057 που κυκλοφορεί περιέργως. Κανένα πρόβλημα.

 

Απορώ ακόμη πως παίζει (και παίζει σταθερά ΚΑΙ γρήγορα) με πιο εντυπωσιακό ότι είναι σχεδόν το μοναδικό μηχάνημά μου που το Search της Microsoft (τα Indexing Services) δουλεύει καταπληκτικά με απίστευτη ταχύτητα (και αφού διάβασα και πως γίνεται και η αναζήτηση) με απόλυτη επιτυχία.

 

Στο Thinkpad ημουν με XP Professional, μετά Vista Ultimate, SP1 Beta, SP1 RC, SP1 RTM, SP2 Beta (διάφορες εκδόσεις) και στην SP2 RC τα έπαιξε μην μπορώντας να προχωρήσει σωστά. Αλλά τελικά είχα συμπεριφερθεί σαν γνήσιος έλληνας. Έπρεπε να διαβάσω τις οδηγίες και να τρέξω ένα registry update για να δουλέψει σωστά. Εδώ τα ρπάγματα είναι πιο στριμωγμένα (δεν δουλεύει τώρα το Live Messenger αλλά δουλεύουν δεκάδες άλλες εφαρμογές - κάποιες παλιές και πολύ περίεργες) και κάθε 2-3 μήνες κάνω ένα πλήρες reindex για το Outlook (που έχει και 5 GB μηνύματα...).

Link to comment

Αρκετοί από εμάς έχουμε εγκαταστήσει τα Windows 7 beta πάνω στα Windows Vista(in-place upgrade) με αποτέλεσμα

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...