Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77118

Πολλά σύννεφα μαζεύονται…


spanougakis

567 views

 Share

Ο λόγος βέβαια για το cloud computing, που το ακούμε πολύ τελευταία. Φαίνεται ότι όλοι θα μπουν στο παιχνίδι, ενώ η Microsoft έχει δείξει ήδη τις διαθέσεις της με το Azure, στοχεύοντας να ανταγωνιστεί την Google με το Google Apps.

Βέβαια υπάρχουν και πολλοί που δεν αισθάνονται σίγουροι όταν δεν έχουν τα δεδομένα τους κάτω από το στρώμα τους, αλλά σε κάποιον server κάπου στην υφήλιο. Παρόλα αυτά, η Microsoft προχωράει με την διάθεση έξι νέων cloud εφαρμογών, που κυρίως απευθύνονται στον δημόσιο τομέα. Μάλιστα υπάρχει και αυτό το site που μπορείτε να δείτε για τι ακριβώς μιλάμε. Χαρακτηριστικό είναι ότι όλες οι εφαρμογές βασίζονται στο Microsoft CRM.

Εφαρμογές και portals για τον πολίτη, με σκοπό την κατάργηση της γραφειοκρατίας. Μερικά από τα χαρακτηριστικά ονόματα αυτών των εφαρμογών είναι: Public Records Tracker, FastTrackGov Citizen Service Solutions, κ.α.

Αυτό που μου έκανε εντύπωση όμως είναι η εφαρμογή BackPack 2008 Student Information System. Τι είναι αυτό; On-line διαχείριση μαθητών, απουσιολογίου, βαθμολογίας, δραστηριοτήτων στο σχολείο και ένα σωρό άλλα. Υπάρχει μέχρι και η δυνατότητα δημιουργίας portal ώστε να μπορεί ο γονέας να παρακολουθεί ηλεκτρονικά την πρόοδο του παιδιού του στο σχολείο, αλλά και δυνατότητα των μαθητών να επικοινωνούν μεταξύ τους, κάτι σαν σχολικό Facebook.

Όλα αυτά όμως προϋποθέτουν εξοικείωση με τις νέες τεχνολογίες και η δυνατότητα των γονέων να εκπαιδεύονται σε αυτές. Τι γίνεται στη χώρα μας; Από την μία πλευρά προκηρύσσεται το πρόγραμμα εξοικείωσης γονέων μαθητών γυμνασίου με τις τεχνολογίες της πληροφορικής, αλλά από την άλλη εμφανίζεται η υπουργική απόφαση με αποτέλεσμα τον άμεσο αφανισμό των χιλιάδων μικρών σχολών πληροφορικής της χώρας μας..

Μήπως πρέπει κάποια στιγμή να συντονιστούμε με τον υπόλοιπο κόσμο;

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Πρόσφατα ένας φίλος με ρωτούσε για να μάθει τι είναι cloud computing και πως εμπλέκετε και τι είναι η

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...