Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3613

Slideshow Wallpaper με RSS


frees76

445 views

 Share

Μία από τις δυνατότης των Windows 7 Beta είναι να επιλέξουμε ένα σύνολο φωτογραφιών και αυτές να εναλλάσσονται περιοδικά στο desktop μας. Πολύ καλό αλλά η Microsoft φαίνεται ότι θέλει να μας δώσει κάτι παραπάνω από αυτό. Ίσως να ζήλεψε το MAC OS X, μιας και η δυνατότητα χρήσης RSS Feed για wallpaper υπάρχει εδώ και καιρό στο λειτουργικό της Apple. Ναι, καλά καταλάβατε. Αντί να να έχουμε συγκεκριμένες φωτογραφίες να αλλάζουν αυτόματα μπορούμε να έχουμε φωτογραφίες από ένα RSS Feed.

Αν θέλετε να το δοκιμάσετε και εσείς μπορείτε να κατεβάσετε κάποια έτοιμα themes από τα παρακάτω: Theme1 , Theme2 , Theme3 . Αφού κατεβάσετε τα themes και τα εγκαταστήσετε κάνετε δεξί click στο desktop και επιλέγετε Personalize.

win7_desktop_menu

themerss

Στο παράθυρο με τα themes θα δείτε και αυτά που μόλις εγκαταστήσατε. Θα πάρει λίγα λεπτά μέχρι να κατέβουν οι φωτογραφίες αλλά μετά μπορείτε να επιλέξετε αυτό που σας αρέσει και να το ενεργοποιήσετε. Αν θέλουμε να τροποποιήσουμε κάποιο από τα themes που έχουμε μπορούμε να το πετύχουμε με την τροποποίηση του αρχείου .theme στην ενότητα [slideshow], έτσι ώστε να μοιάζει με το παρακάτω παράδειγμα :

[slideshow]
Interval=1800000
Shuffle=1
RssFeed=http://www.fabrikam.com/Feed

Στο “RssFeed= “ βάζετε την διεύθυνση του feed που θέλετε, αρκεί να περιέχει φωτογραφίες καλής ανάλυσης. Αν θέλετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τα themes μπορείτε να βρείτε εδώ.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...