Jump to content

Holy IT

  • entries
    5
  • comments
    10
  • views
    1235

Οδηγίες για in-place upgrade απο windows 7 beta σε windows 7 RC


akis

737 views

 Share

Αρκετοί από εμάς έχουμε εγκαταστήσει τα Windows 7 beta πάνω στα Windows Vista(in-place upgrade) με αποτέλεσμα να διατηρηθούν τα αρχεία , οι ρυθμίσεις μας κτλ. και θα θέλαμε να συνεχίσουμε τα in-place upgrades μέχρι και την τελική έκδοση. (Αναφορά έχει κάνει ο Χρήστος εδώ)

Τον Μάιο όμως που αναμένεται η επίσημη έκδοση RC και όσοι από εμάς θελήσουν να συνεχίσουν το in-place upgrade δηλαδή από beta σε RC , δεν θα μπορέσουν. H Microsoft θέλει από τους beta testers να δοκιμάσουν την RC έκδοση πάλι πάνω σε Vista ή να κάνουν καθαρή εγκατάσταση με την αιτιολογία ότι αυτά είναι πιο πραγματικά σενάρια ώστε να διαπιστωθούν πιο σωστά πιθανά προβλήματα. Επίσης μας προειδοποιεί ότι αν τελικά επιλέξουμε να εγκαταστήσουμε την RC πάνω στην Beta , ίσως να έχουμε διάφορα προβλήματα ασυμβατότητας όπως πχ εξαφάνιση των εγκατεστημένων εκτυπωτών κ.α.(ψιλά πράγματα)<?xml:namespace prefix = o ns = "urn:schemas-microsoft-com:office:office" />

 

Υπάρχει όμως ένας τρόπος να παρακάμψουμε τον έλεγχο της έκδοσης windows 7 beta πριν ξεκινήσουμε την εγκατάσταση της RC κάνοντας τα εξής βήματα:

 

Download the ISO as you did previously and burn the ISO to a DVD.

Copy the whole image to a storage location you wish to run the upgrade from (a bootable flash drive or a directory on any partition on the machine running the pre-release build).

Browse to the sources directory.

Open the file cversion.ini in a text editor like Notepad.

Modify the MinClient build number to a value lower than the down-level build. For example, change 7100 to 7000 (pictured below).

Save the file in place with the same name.

Run setup like you would normally from this modified copy of the image and the version check will be bypassed.

clip_image002

Τα ίδια βήματα θα χρειαστούν και για upgrade από RC σε RTM(τελική έκδοση).Για τα βήμα 2 μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε εναλλακτικά κάποιο πρόγραμμα για mount iso.Ήδη έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο μια έκδοση pre-build RC  7077 όπου βρίσκουν εφαρμογή οι παραπάνω οδηγίες αλλά καλύτερα είναι να δοκιμάζουμε επίσημες εκδόσεις από την Microsoft. Οι φήμες πάντως λένε πως η έκδοση RC θα είναι build 7105 ή 7110.

 

 

Πηγή: Windows 7 Team

 Share

4 Comments


Recommended Comments

Εγώ πάντως ρε παιδιά,έκανα Upgrade από την 7000 σε 7068 χωρίς κανένα πρόβλημα κανονικό Upgrade!

Άντε να δούμε και τα RC...

V

Link to comment

Αν ακολουθήσετε όμως τις παραπάνω οδηγίες, μην έρθετε μετά και γκρινιάζετε για προβλήματα που σε κανονικό upgrade ή εγκατάσταση των RC δεν εμφανίζονται.

 

Αυτό που έχει γράψει ο Άκης έχει δωθεί επίσημα από τη Microsoft αν πρέπει οπωσδήποτε να κάνετε upgrade από άλλη beta. Σαν κανονικοί testers όμως πρέπει να ακολουθήσουμε αυτό που μας ζητούν. Τώρα εγώ που δουλεύω κανονικά τα 7 τόσους μήνες θα πρέπει να κάνω εγκατάσταση από την αρχή; Σε όλα τα μηχανήματα (pc σε domain, 2 pcs σε home server, 2-3 notebooks); Κλαψ... Τουλάχιστον την RTM θα μπορώ να την βάλω από πάνω;

 

Βαγγέλη, τα RC δεν επιτρέπουν το upgrade από 7xxx έκδοση. Δεν υπήρχε τέτοιος περιορισμός στα προηγούμενα. Γι'αυτό χρειάζεται το hack.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...