Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24398

Microsoft Office 2007 SP2 released with new features (PDF & ODF... sweet)


Blackman

573 views

 Share

Πριν λίγες μέρες η Microsoft ανακοίνωσε τον νέο SP2 για το Office 2007, το οποίο περιέχει διάφορες βελτιώσεις στα applications του Office σε θέματα performance και όχι μόνο (ειδικά στο Sharepoint Server και στο Outlook, ισχυρίζονται ότι οι βελτιώσεις στην ταχύτητα είναι αισθητές).

Microsoft_Office_logo2.jpg

Αλλά αυτό που κάνει την διαφορά σε αυτό το πακέτο είναι ότι πλέον το SP2 υποστηρίζει PDF & ODF. Τα PDF (Portable Document Format) αρχεία τα γνωρίζετε όλοι, τα ODF (Open Document Formula) όμως όχι τόσοι πολλοί. Τουλάχιστον δεν τα ξέρουν όσοι δεν έχουν δουλέψει σε Open Office. Οπότε μιλάμε για ένα release που (θα χρησιμοποιήσω την αγαπημένη μου λέξη) αν μη τι άλλο χαρακτηρίζετε από την δυνατότητα διαλειτουργικότητας (interoperability) με δύο εφαρμογές που μέχρι τώρα δούλευαν μόνο από την μία πλευρά. Για όσους δεν γνωρίζουν, με το Acrobat Professional μπορείς να σώσεις pdf πχ σε .doc, ενώ από το Open Office μπορείς να σώσεις σε όποιο τύπο αρχείου Microsoft Office θες. Το ανάποδο δεν γινόταν. Πλέον με τα όσα ισχυρίζετε η Microsoft, αυτό πλέον γίνεται για τα PDF και εν μέρη με το ODF (εν μέρη για το OpenDocument έχει και άλλου τύπου αρχεία ods,odt Κλπ).

Επίσης σε συνέχεια του άρθρου που είχα γράψει για τον Office SharePoint Server 2007, το νέο SP έρχεται να προσθέσει την υποστήριξη read-only content βάσεων δεδομένων, βελτιώσεις σε authentication form-based και επιπλέον μία STSADM εντολή (όσοι έχουν δουλέψει με το SharePoint στο παρελθόν την γνωρίζουν καλά) που δίνει την δυνατότητα στους administrators να κάνουν scan σε sites που χρησιμοποιούν το feature των μεταβλητών, για τυχόν λάθη στις σελίδες αυτές. Το νέο SP υπόσχεται καλύτερη υποστήριξη στις καινούριες εκδόσεις του Firefox (go Microsoft).

Φυσικά το θέμα των νέων τύπως αρχείων (PDF & ODF) υποστηρίζονται και στον Office SharePoint Server, όπως επίσης και το Open XML που το προσφέρει με τον αντίστοιχο Open XML Format External File Converter. Το τελευταίο δίνει την δυνατότητα σε developers να μετατρέψουν έγγραφα third-party σε αντίστοιχα του Office και για να το εξηγήσω καλύτερα αυτό θα αναφέρω το παρακάτω που διάβασα

This means Office will support most government-preferred formats, and can easily be made to support any others that come along.

Το Outlook 2007 SP2 φέρεται να είναι 26% πιο γρήγορο από το SP1 σε μία καθημερινή χρήση e-mail tasks, 35% με μεγαλύτερα mailboxes σύμφωνα με την Jane Liles, group program manager, Office Sustained Engineering. "Users will experience considerable responsiveness and speed improvements on common, day-to-day operations like launching, synchronizing and searching. We were excited to be able to act on as much of the customer feedback as we did," πρόσθεση η Liles.

Κατεβάστε το SP2 από εδώ.

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...