Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34795

Exchange 2010. Ένα πολλά υποσχόμενο product to come .


i-away

699 views

 Share

 

 

Πρίν απο λίγο καιρό η Microsoft κυκλοφόρησε την beta έκδοση του Exchange 2010. Ως γνωστός early-adopter αποφάσισα να το εγκαταστήσω και να μοιραστώ τις εμπειρίες μου απο την καθημερινή του χρήση όπως επίσης και να κάνω μια μικρή παρουσίαση των δυνατοτήτων που όπως θα δούμε σε επόμενα posts είναι πολύ ενδιαφέρουσες.

 

H Microsoft φαίνεται ότι έχει αρχίσει να ακούει και να δίνει σημαντική βαρύτητα στο feedback των χρηστών καθώς σε αυτήν την έκδοση έχει ενσωματώσει πολλά πράγματα για τα οποία παραπονιούνταν οι χρήστες όπως ανάγκη για καλύτερο OWA,archiving των emails και δίνοντας ιδιαίτερη έμφαση σε αυτό που ξεκίνησε με τον Exchange 2007 συνέχισε με το Service Pack 1 και τώρα κάνει το μεγάλο άλμα . Τον τομέα του Unified messaging ο οποίος πραγματικά πρόκειται να φέρει επανάσταση στον τομέα voice και mail messaging .

 

Συνοπτικά λοιπον οι βελτιώσεις που έρχεται να προσφέρει ο Exchange 2010 επικεντρώνονται σε 5 τομείς

 

1) Ευκολότερη εγκατάσταση και διαχείρηση κάτι που συνεπάγεται και χαμηλότερο κόστος

 

2) Ευκολότερη διαχείρηση των email με δυνατότητες αρχειοθέτησης και αναζήτησης

 

3) Ενοποίηση του mailbox του χρήστη ενσωματώνοντας πολλά νέα χαρακτηριστικά που σκοπό έχουν να προσφέρουν καλύτερη εμπειρία στον χρήστη όπως διαχείρηση των email, των conversations,anywhare access και άλλα πολλά τα οποία θα ανεφέρουμε σε επόμενα posts .

 

4) Ευκολότερες διαδικάσίες και εργαλεία για high-availability όπως και για disaster recovery δίνοντας έμφαση στον τομέα του business continuity.

 

5) Integration με τα Active Directory Rights Management Services δίνοντας καλύτερο έλεγχο στην ασφάλεια και την προστασία πληροφοριών "ευαίσθητων" email

 

 

Στο επόμενο post θα ξεκινήσουμε με τον σχεδιασμό ( Βασικό προαπαιτούμενο κάθε σωστής εγκατάστασης ) και την διαδικασία εγκατάστασης παρουσιάζοντας ταυτόχρονα εκτενώς τις δυνατότητες του πολλά υποσχόμενου αυτού προιόντος .

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Προχώρα George, να μάθουμε περισσότερα!

Να συμπληρώσω ότι το Feedback των χρηστών ζητούσε το OWA να λειτουργεί και με άλλους browsers στην premium έκδοση πχ στο Firefox, έτσι και έπραξαν!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...