Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34797

Exchange 2007 SP2 Announced


i-away

894 views

 Share

 

Διαβάζοντας το blog της ομάδας που αναπτύσσει τον Exchange ανακάλυψα ότι μέσα στις πληροφορίες για τον Exchange 2010 υπήρχε και ένα post που ανέφερε ότι το service pack 2 για τον Exchange 2007 θα κυκλοφορήσει το 3 τρίμηνο του 2009 .

Απαντώντας στα πολλά παράπονα των χρηστών για την έλλειψη ενσωμάτωσης backup του exchange στο backup utility του windows server 2008 όπως μας είχε συνηθίσει στον 2003 . Στο SP2 λοιπόν εισάγεται ένα Plugin που επιτρέπει στο backup utility τον 2008 να κάνει VSS based backup τον Exchange. Βέβαια ακόμα και έτσι παρόλο που αυτή η μέθοδος είναι Exchange-aware δεν παίρνει backup ξεχωριστά τον exchange αλλά όλο το volume και δεν υποστηρίζει streaming backups

 

 

E2007Backup01[1]

Το καλό είναι ότι υποστηρίζεται local backup όπως επίσης και backup σε network share αλλά δεν υποστηρίζονται remote backup functions . Εδώ να αναφέρουμε επίσης ότι το Plugin του backup υποστηρίζει μόνο full backups .

Βέβαια κατά την διαδικασία του restore μπορούμε να επιλέξουμε ( ευτυχώς ) τι θα επαναφέρουμε

 

 

E2007Backup02[1]

 

 

E2007Backup03[1]

 

Η διαδικασία του restore μπορεί να γίνει με 2 τρόπους:

In-place η οποία επαναφέρει το backup στην αρχική του τοποθεσία κάνοντας αυτόματο recover . Αυτό όμως σημαίνει ότι δεν υποστηρίζει RSG ( Recovery Storage Groups ) .

Την υποστήριξη αυτή μας την δίνει η out-of-place διαδικασία που μας επιτρέπει να κάνουμε restore σε διαφορετική τοποθεσία και στην συνέχεια με χρήση RSG να κάνουμε την επαναφορά των αρχείων που μας ενδιαφέρουν .

Κάτι πολύ σημαντικό είναι ότι μπορούμε να ανοίξουμε διαφορετικά backups ακόμα και αν είναι από διαφορετικούς server από αυτόν που επαναφέρουμε.

Φυσικά δεν θα έβγαζαν ένα ολόκληρο service pack για να προσθέσουν μόνο μια λειτουργία. Σύμφωνα με το blog post “ Το service pack 2 ετοιμάζει την μετάβαση στον Exchange 2010 “ με κυριότερη μια λειτουργία που αναφέρεται ως “ dynamic Active Directory (AD) schema update and validation” η οποία θα επιτρέπει ταυτόχρονη ύπαρξη Exchnage 2007 και Exchange 2010 προφανώς σε σενάριο μετάβασης όπως επίσης υπόσχεται ευκολότερη και καλύτερη διαχείρηση των καινούργιων object που θα προστίθενται στο AD.

Και φυσικά δεν θα μπορούσε να λείπει ένας καταιγισμός από καινούργιες Powershell εντολές ειδικά για διαχείρηση public folders , management και Monitoring μέσω powershell. Επίσης προστίθεται γραφικό περιβάλλον στο diagnostic logging και καινούργια auditing events για τα οποία όμως μέχρι στιγμής δεν έχουν ανακοινώσει περισσότερες πληροφορίες.

 

 

 

 

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...