Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3220

Windows 7 RC από torrent, botnets και άλλα επικίνδυνα


atsouch

721 views

 Share

computer-virus.jpgΓια να είμαι ειλικρινής περίμενα να σκάσει κάτι τέτοιο εδώ και πολύ καιρό αλλά ίσως να μην το είχαμε καταλάβει κιόλας:

Μια πειρατική έκδοση των Windows 7 Release Candidate μολυσμένη με Trojan horse δημιούργησε ένα botnet με δεκάδες χιλιάδες bots στην δούλεψή του, σύμφωνα με ερευνητές ασφάλειας στην εταιρεία Damballa.

Πρωτοεμφανίστηκε στις 24 Απρίλη (προφανώς λόγω της αναμονής των δύο ημερομηνιών για το TechNet/MSDN και την public beta), αναπτύχθηκε γρήγορα με ρυθμό μερικών εκατοντάδων bots την ώρα και μέχρι τις 10 Μάη είχε φτάσει τα 27,000 bots. Φυσικά η μόλυνση συνεχίζει να επεκτείνεται (δεν είναι τόσο επικίνδυνη όσο ο ιός των χοίρων αλλά την κολλάς άνετα στο σπιτάκι σου την ώρα που βλέπεις μια ταινιούλα στον καναπέ…) με ρυθμό 1,600 πανέξυπνων την ημέρα που αντί να κατεβάσουν το ISO κανονικά το παίρνουν από ύποπτα κυκλώματα.

Λόγω του μεγάλου ενδιαφέροντος για τα Windows 7 RC πολλοί “καλοθελητές” έχουν ενδιαφερθεί. Η Trend Micro βρήκε ένα Trojan horse με το όνομα TROJ_DROPPER.SPX σαν αντίγραφο του RC.

Το ίδιο φυσικά συμβαίνει με πάρα πολλά επιτυχημένα open source ή freeware προγράμματα που αντί να τα πάρουν από το κανονικό site τους, τα κατεβάζουν μέσω torrent ή από links σε fora με ανταλλαγή νόμιμου και παράνομου λογισμικού. Ποτέ δεν το κατάλαβα αυτό. Δεν θα ήθελαν πρώτα απ’όλα να έχουν την τελευταία έκδοση της εφαρμογής; Άσε που όταν βγήκε το Photoshop CS4 σε torrent για Mac, μερικές χιλιάδες υπερβολικά σίγουροι για την ασφάλεια του λειτουργικού τους τσίμπησαν ένα δωράκι super special, που απλά ανοίγει ένα backdoor με root privileges. Νόμιζα ότι μόνο εμείς έχουμε τέτοια προβλήματα. Συμβαίνει και σε ακριβά μηχανήματα; Και σε μηχανήματα με πραγματικά λειτουργικά που δεν στηρίζονται στο MS-DOS;

Και μετά μας λένε ιδιότροπους και κολλημένους που επιμένουμε σε “λεπτομέρειες”… Η επίσημη έκδοση των Windows 7 RC είναι διαθέσιμη εδώ.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Guest Anonymous

Posted

Για να είμαι ειλικρινής περίμενα να σκάσει κάτι τέτοιο εδώ και πολύ καιρό αλλά ίσως να μην το είχαμε

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...