Jump to content

Admin

  • entries
    124
  • comments
    78
  • views
    34760

Exchange 2010 Features and improvements Part 2


i-away

939 views

 Share

 

 

 

Η μέχρι τώρα παρούσα τεχνολογία που χρησιμοποιούνταν στις CCR και SCR λειτουργίες, εξακολουθεί να χρησιμοποιείται και στον Exchange 2010. Η τεχνολογία αυτή εξελίχτηκε και βελτιώθηκε έτσι ώστε να υποστηρίζει νέες high availability features όπως database copies, database mobility, και database availability groups.

  • Λόγω της αφαίρεσης των storage groups από τον Exchange 2010, το continuous replication πλέον δουλεύει σε επίπεδο database. Ο Exchange 2010 χρησιμοποιεί την Extensible Storage Engine (ESE) database η οποία δημιουργεί transaction logs που γίνονται replicated σε μία ή περισσότερες τοποθεσίες και γίνονται replay σε ένα ή περισσότερα αντίγραφα της mailbox database.
  • Η μεταφορά των Log δεν γίνεται πλέον μέσω του Server Message Block (SMB). Αντίθετα ο Exchange 2010 χρησιμοποιεί administrator-defined TCP ports για το data transfer. Επιπρόσθετα ο Exchange 2010 ενσωματώνει επιλογές για network encryption και compression για το data stream.
  • Τα Database copies αφορούν μόνο τις mailbox databases. Για λόγους redundancy και high availability των public folder databases, προτείνεται η χρήση public folder replication.Σε αντίθεση με την CCR, στην οποία πολλαπλά αντίγραφα της public folder database δεν μπορούσαν να υπάρχουν στο ίδιο cluster, μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε το public folder replication για το replicate των public folder databases μεταξύ servers σε ένα DAG.

 

Η νέα ιδέα των Database Availability Group (DAG) στον Exchange 2010 προσφέρει χαμηλότρο κόστος με υψηλότερη διαθεσιμότητα χωρίς την ανάγκη χρήσης πανάκριβων υποδομών SAN.

 

image

 

 

Οι Microsoft Exchange Server 2010 clients συνδέονται στους Client Access Servers, οι οποίοι prox-άρουν τα requests στον client. Χωρίς την ανάγκη πλέον των LCR, SCR, ή CCR…DAG ( Super CCR) με χρήση χαμηλού κόστους DAS storage για την υλοποίηση “Raid 5” των databases σε πολλαπλούς servers. Οι Client Access Servers θα παρέχουν HTTP και το νέο “distributed RPC endpoint” για τα Office 2010, Office 2007, Office 2003 εξομείωση του “standard exchange mailbox server” χωρίς την ανάγκη αναβάθμισης των clients.

Εφόσον οι clients συνδέονται στους CAS servers που prox-άρουν τα requests στους mailbox servers, το failover απο έναν mailbox server σε έναν άλλον στην ίδια DAG γίνεται σε λιγότερο απο 30 seconds.

Σε αυτό το σημείο ας δούμε κάποια σημαντικά σημεία της αρχιτεκτονικής της Exchange 2010 database και του HA :

  • Το Replication μεταξύ των databases αλλάζει από RPC σε TCP socket πράγμα που συνεπάγεται αύξηση των επιδόσεων στους servers με μεγάλο φορτίο.
  • Το Replication μπορεί να είναι τοπικό ή απομακρυσμένο (cross-subnet). Παρόλα αυτά θα χρειαστούμε CAS servers στο DR site εάν χάσουμε το primary datacenter.
  • Η ύπαρξη μέχρι 16 mailbox servers σε ένα DAG.
Δεν θα υπάρξει integration με το Microsoft Online σε επίπεδο DAG. Το Microsoft Online δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως DR site για ένα εσωτερικά hosted mailbox. Αυτό είτε θα είναι on-premise είτε hosted και όχι μείγμα τους.
  • Η ύπαρξη Windows Server 2008 Enterprise, εφόσον απαιτείται η failover clustering feature
  • Η έννοια των Storage groups υποβαθμίζεται.
  • Η χρήση της γνωστής Jet engine για τις databases.
  • Μείωση του Exchange IO 50% απο τον Exchnage 2007 στον 2010 (προσθήκη στην υπάρχουσα βελτίωση του 70% απο τον Exchange 2003 στον 2007).
  • Το Single Instance Storage εξαφανίζεται όπως και το per database table. Ένα νέο table διημιουργείται για κάθε mailbox, επιτρέποντας ακόμα και 10,000+ messages σε κάθε mailbox λόγω της sequential read δυνατότητας.
  • Τα Server based PST files επιτρέπουν το archiving με το anywhere access.

 

Οι Public folders δεν καλύπτονται απο τις νέες DAG αλλαγές και ο μόνο τρόπος να γίνουν replicate παραμένει ο ίδιος όπως παλιά δηλαδή μέσω SCR replication. Επίσης οι χρήστες θα συνεχίσουν να συνδέονται στους public folders των mailbox servers της DAG απευθείας.Οι Public Folders θεωρούνται πλέον απο την Microsoft legacy πλατφόρμα και κατόπιν τούτου αν και θα διατηρηθούν στον 2010 δεν προβλέπονται σημαντικές αλλαγές η βελτιώσεις στην λειτουργία τους.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Πάρα πολύ καλή η ενημέρωση!!! Ευχαριστώ.

Αναραωτιέμαι πόσα πρέπει να μάθουμε ακόμη. Τόσα μα τόσα πολλά νέα προϊόντα απο την MS. Μόλις λες ότι έμαθες κάτι, βγαίνει κάτι καινούργιο και σε κάνει να ξεχνάς αυτό που ήξερες. Πάρα πολύ καλός ακούγεται ο νέος Exchange με πάρα πολύ καλά χαρκτηριστικά.

Link to comment

Απλά έχει φτάσει η εποχή που πλέον ο ρόλος του IT generalist αρχίζει να γίνεται ... τουλάχιστον κουραστικός. Ο καταιγισμός νέων προϊόντων και τεχνολογιών, έρχεται εμμέσως πλην σαφώς να μας υποδείξει πως έφτασε η ώρα του specialization, κάτι που σε πολλούς από εμάς δεν αρέσει καθόλου μα καθόλου...

 

Ευχαριστούμε φυσικά το συνάδλεφο για την περιεκτικότατη ενημέρωση. Σίγουρα πιο γρήγοα αποτελέσματα σε σχέση με την ανάγνωση από τη Microsoft!

 

Καλή μας συνέχεια!

Link to comment

gvaraki γεράσαμε? Εγώ αντέχω αλλες 2000 εκδόσεις.

Η αλήθεια είναι οτι αυτός ο exchange τόσο γρήγορα μου έπεσε βαρύς και μένα. Αλλά θα αργίσω να παραδωθώ στο specialization.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...