Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    8
  • views
    1012

Για την αντι-γραφή - Ιούνιος/Ιούλιος 2009


dimitris

560 views

 Share

Πιστοί στο ραντεβού μας για την κριτική στα περιοδικά του χώρου της Πληροφορικής, θα αναφερθώ αρχικά και πάλι στο "νέας ιδιοκτησίας" περιοδικό. Στο τεύχος Ιουνίου, εξεπλάγην ευχάριστα: αναλυτική περιγραφή στα επερχόμενα Windows 7, εξαιρετική προσέγγιση στο cloud computing, έλλειψη αναφοράς σε οποιαδήποτε "σκοτεινή" ενέργεια σαν αυτές που με ευκολία σχεδόν προπαγάνδιζε τους προηγούμενους μήνες! Λες και εισακούστηκα! Μήπως είχε αλλάξει επιτέλους ρώτα; Για να δούμε τι επακολούθησε: στο τεύχος Ιουλίου 2009, βλέπουμε (ορθή) αναφορά στο ηλίθιο αποτέλεσμα του προστίμου της ΕΕ για τους browsers (που τείνει να καταλήξει στη μη ενσωμάτωση του ΙΕ στα Windows 7), πολύ καλό τεστ στα cloud sync προγράμματα (με εκτενή αναφορά στο Live Mesh που έχουμε αναφέρει από τα forum μας από τον προηγούμενο Απρίλιο, αν και με αδικαιολόγητη απουσία της κατεξοχήν sync υπηρεσίας Live Sync) και μια επίσης πολύ καλή αναφορά στα όρια του ιδιωτικού απορρήτου που στο τέλος θα μας κάνει να φωτογραφίζουμε τοπία μόνο, αφού τα πρόσωπα κάνουν "τζιζ". Τέλος, υπάρχει και μια (ίσως υπέρ του δέοντος θετική) αναφορά στο Bing. Και εκεί που όλα βαίνουν καλώς... να σου πάλι στο τέλος του τεύχους το review με τα sites από όπου μπορούμε να κατεβάσουμε ελληνικές σειρές, ταινίες κλπ... Τα ίδια Παντελάκη μου... Το (παράνομο, επαναλαμβάνω) κατέβασμα των προαναφερθέντων από το internet αναφέρεται ως κάτι σύνηθες και λογικό. Σε παρακάτω άρθρο αναλύεται πολύ διεξοδικά και άρτια το VPN, αλλά αναφέρεται ότι το Remote Desktop έχει κενά ασφαλείας (ποιά; και ποια υπηρεσία δεν έχει;) ενώ παραλείπεται η αναφορά στο πως ένα απλο ΧΡ μπορεί να γίνει VPN Server. Τέλος, για να μην ξεχνιόμαστε για το θέμα της πειρατείας, βλέπουμε και ένα δορυφορικό δέκτη που μπορεί να φτιαχτεί ειδικά ώστε να ανταλάσσει κλειδιά κρυπτογράφησης με άλλους, μέσω VPN, για "σπάσιμο" επί πληρωμή δορυφορικών καναλιών...

Εκτός από τα θέματα αυτά, το "νέας ιδιοκτησίας" περιοδικό έχει ακόμα θέματα με τη διόρθωση. Διάφορα λαθάκια είναι στην ημερήσια (δλδ, μηνιαία) διάταξη.

Πηγαίνοντας στα άλλα περιοδικά, ευτυχώς βλέπω πιο νορμάλ καταστάσεις. Το "παγκόσμιο" περιοδικό, τεύχος Ιουνίου, σε πλήρη αντιδιαστολή με το "νέας ιδιοκτησίας" περιοδικό, αναφέρεται μέσω του αρχισυντάκτη του στην "ηθική της παρανομίας", λέγοντας ορθότατα το εξής: "Τι σημασία έχει πώς λειτουργούν τα πνευματικά δικαιώματα; Όσο λάθος και αν είναι (και είναι) δε μπορείς να τα κλέβεις:" Καιρό είχα να αντιγράψω φράση, αλλά η συγκεκριμένη καλύπτει 100% τη γνώμη μου στο θέμα. Γενικά καλή η θεματολογία, δε βρήκα κάτι προς αναφορά.

Το "αρχαίο" περιοδικό -κι αυτό σε πλήρη αντιδιαστολή με το "νέας ιδιοκτησίας"- είχε αφιέρωμα στο νόμιμο κατέβασμα, ενώ είχε καθαρότατες αναφορές στο τι είναι νόμιμο και τι όχι, για να μην πάρει στο λαιμό του τους αναγνώστες. Ο παλιός είναι αλλιώς, φαίνεται...

Για το περιoδικό των "προσωπικών υπολογιστών" δε μπορώ να πω πολλά, αφού δεν πήρα το τεύχος του Ιουνίου (δεν ξέρω πως τα κατάφερα) αλλά το τεύχος Ιουλίου έχει αφιέρωμα (1 σελίδα παρακαλώ!) στο autoexec.gr! Μας αναφέρει ως "ο χώρος συνάντησης των προγραμματιστών", δηλαδή μας μπερδεύει με το dotnetzone.gr, αλλά από το ολότελα καλή 'ν' κι η Παναγιώτενα που λένε εις τας εξοχάς. Μετά από αυτή την τιμή το βγάζω αψεγάδιαστο, τρέξτε να το προμηθευτείτε. Πέρα από την πλάκα, έχει ως αποκλειστικότητα ένα review στο νέο nettop της Asrock, το πρώτο από μια σειρά αντιπροσώπων της αρχιτεκτονικής NVidia ION, που παίρνει ένα ταπεινό Intel Atom barebone και το κάνει "turbo", δηλδή τού δίνει τη δυνατότητα να τρέχει πολύ γρηγορότερα παιχνίδια, αλλά το κυριότερο: να παίζει video 1080p αψεγάδιαστα, κι όλα αυτά σε τιμή κοντά στα 400 ευρώ! Σπεύσατε!

 

 Share

2 Comments


Recommended Comments

μα ειναι δυνατον να διαφημιζουν σελιδες με παρανομο κατεβασμα?

 

"Σε παρακάτω άρθρο αναλύεται πολύ διεξοδικά και άρτια το VPN"

 

πολυ ενδιαφερων, θα ηθελα να μαθω το ονομα του περιοδικου.

ευχαριστω.

Link to comment

Όπως ενδεχόμενα παρατήρησες, αποφεύγω να γράφω ονόματα περιοδικών, για ευνόητους λόγους. Αν δεις τη θεματολογία που αναφέρω και επισκεφτείς ένα περίπτερο που να έχει περιοδικά πληροφορικής, πιθανό να καταλάβεις σε ποια αναφέρομαι.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...