Jump to content
  • entries
    6
  • comments
    8
  • views
    1001

Για την αντι-γραφή - Σεπτέμβριος/Οκτώβριος 2009


dimitris

303 views

 Share

Να’ μαστε πάλι για την καταγραφή της ύλης των περιοδικών του διμήνου Σεπτεμβρίου/Οκτωβρίου. Ξεκινάμε πάλι από τα δύο τεύχη του “νέας ιδιοκτησίας” περιοδικού του χώρου. Ευπειθώς αναφέρω ότι και στα δύο τεύχη, κάθε φιλική αναφορά προς κάθε τι πειρατικό έχει εκλείψει. Το περιοδικό ίσως κατάλαβε το μέγα λάθος του να ισορροπεί στο τεντωμένο σχοινί της παρανομίας, πόσο μάλλον να προτρέπει και το αναγνωστικό του κοινό να πράττει το ίδιο. Το περιοδικό έχει επίσης πλουτίσει αρκετά την ύλη του (χωρίς όμως να φτάνει ακόμα την πλούσια θεματολογία των ανταγωνιστικών προτάσεων) με πάντα παρόντα αρκετά ενδιαφέροντα άρθρα-αναλύσεις του τεχνολογικού χώρου (φάουλ το έτος 1994 ως σημείο αναφοράς της έλευσης των έγχρωμων inkjet, αφού εγώ είχα ήδη από το 1992). Πολύ μικρή η ενασχόληση με τη Microsoft στα δύο αυτά τεύχη, με πλήρη απουσία των γενικά αβάσιμων κατηγοριών και των ειρωνικών σχολίων των προηγούμενων τευχών. Διαπιστώνουμε, λοιπόν, μια γενικότερη “στροφή στην ποιότητα” και ευχόμαστε να συνεχίσει. Αξιοσημείωτη, ωστόσο, η παντελής έλλειψη έστω και μιας αναφορά για την διάθεση των Windows 7, ακόμα και από το τεύχος Οκτωβρίου.

Το περιοδικό των “προσωπικών Η/Υ” είχε πλούσια θεματολογία και αυτή τη φορά. Στο τεύχος Σεπτεμβρίου υπάρχει ένα πολύ καλό άρθρο με σύγκριση browsers (όχι, δεν περίμενε κανείς να βγάλει καλύτερο τον ΙΕ8 σε ταχύτητα) με σωστές αναφορές στα ατού του καθένα. Το τεύχος Οκτωβρίου ήταν αφιερωμένο στα Windows 7, με εκτενείς αναφορές στα νέα χαρακτηριστικά, ακόμα και σε μερικά που οι περισσότεροι τα προσπερνούν αβίαστα. Μού άρεσαν πολύ οι γεμάτες από (καλό) υλικό σελίδες, με πρωτότυπη θεματολογία.

Για το “παγκόσμιο περιοδικό” θα αναφερθώ μόνο στο τεύχος Σεπτεμβρίου που αγόρασα και στο οποίο ένα από τα σημαντικά θέματα ήταν στο πως να έχουμε features από τα Windows 7, χωρίς αυτά (δηλαδή, παρόμοια στα XP και Vista) αλλά κυρίως στο συγκριτικό τεστ των μηχανών αναζήτησης, στο οποίο πολύ σωστά παρουσιάζονται και τα πλεονεκτήματα των Bing & Yahoo, σε ένα τομέα όπου η Google θεωρείται αδιαμφισβήτητος κυρίαρχος.

Συνολικά, λίγα πράγματα για αυτό το δίμηνο, Λίγο η συνεχής ενασχόληση με τη Microsoft τους προηγούμενους μήνες (λέτε να διαβάζουν και το blog μου;) λίγο η έλευση των Windows 7 που αντιμετωπίστηκε από όλους σαν το πολυαναμενόμενο λειτουργικό, το blog αυτό είχε λίγο "ψωμί" αυτή τη φορά. Αλλά που θα πάει – δε θα εμφανιστεί κανένα προβληματάκι στα 7 στους επόμενους μήνες να έχουν να γράφουν; Εδώ θα είμαστε να τα "κοσκινίσουμε"!

 Share

0 Comments


Recommended Comments

There are no comments to display.

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...