Jump to content

BlackTrack

  • entries
    93
  • comments
    279
  • views
    24394

Tip (Google Docs) - Ανοίγοντας αρχεία του Office 2007 (docx,xlsx,pptx κλπ) χωρίς Microsoft Office


Blackman

633 views

 Share

Μετά την έλευση του Microsoft Office 2007, στην ζωή μας μπήκαν όλα τα γνωστά αρχεία που υποστηρίζει το συγκεκριμένο σύστημα (docx, xlsx κλπ).

Η λύση που υπάρχει για τα ποιο παλιά Office ήταν η εγκατάσταση του Office Compatibility Pack, το οποίο βοηθάει στην μετατροπή του αρχείου, ώστε να μπορεί το σύστημα να το ανοίξει. Όμως τι γίνεται αν αυτό το pack δεν έχει εγκατασταθεί, αν είσαστε σε υπολογιστή που δεν έχει καν office ή ακόμα έχει Open Office σε παλιότερη έκδοση; Τι γίνεται αν δεν έχετε δικαιώματα σε αυτόν τον υπολογιστή (χαρακτηριστικό κάποιου απλού χρήστη);

Η νέα έκδοση του Open Office εδώ και αρκετό καιρό ανοίγει τέτοιου είδους αρχεία...

αλλά δεν υπάρχει λόγος να κάνω τέτοιο πρόλογο για να αναφέρω κάτι τέτοιο. Το tip αναφέρετε στην λύση που μας δίνουν τα Google Docs.

Ναι, αν δεν μπορείτε να ανοίξετε κάποιο τέτοιο αρχείο (docx, xlsx κλπ), ανεβάστε το στο Google Docs (προποθέτει ότι έχετε λογαριασμό gmail) και στην συνέχεια το ανοίγετε και το επεξεργάζεστε.

Το συγκεκριμένο το αντιμετώπισα πρόσφατα όταν έπρεπε να ανοίξω ένα docx, και στον υπολογιστή που ήμουν (όχι στην δική μου εταιρεία) δεν είχε εγκατεστημένο compatibility pack, αλλά επίσης δεν είχα και δικαιώματα εγκατάστασης. Με την παραπάνω λύση έκανα την δουλειά μου χωρίς πρόβλημα.

 

 Share

2 Comments


Recommended Comments

ναι...αυτό είναι αλήθεια. Αλλά πόσο σύνηθες είναι να βρούμε κάποιον υπολογιστή χωρίς Internet και θέλουμε να κάνουμε τέτοια δουλειά;Μάλλον σπάνιο.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...