Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3612

Windows 7-1 Tips


frees76

777 views

 Share

Μερικά tips που βρήκα ψάχνοντας στο internet.

Remote Desktop Console. Μια εναλλακτική πρόταση για απομακρυσμένη διαχείριση είναι το mRemote. Συνδυάζει RDP, VNC, SSH και άλλα. Είναι πολύ βολικό για πολλαπλές συνδέσεις με εύκολη εναλλαγή από παράθυρο σε παράθυρο.

Newsid για W7. Στα windows 7 δεν μπορούμε να τρέξουμε το newsid για να αφαιρέσουμε τα μοναδικά χαρακτηριστικά από το ακριβές αντίγραφο. Για το λόγο αυτό, αφού στήσουμε το νέο PC αναφοράς με την εντολή sysprep και σε συνδυασμό με τα ανάλογα switches (/oobe /generilise /reboot /shutdown /unattend:scriptfile), δημιουργούμε μια πρότυπη εγκατάσταση Windows 7. Περισσότερες λεπτομέρειες θα βρείτε εδώ

Διαχείριση κωδικών. Τα Windows 7 παρέχουν αυτή τη δυνατότητα με το Credential Manager που βρίσκεται στο Control Panel. Μπορούμε να αποθυκεύσουμε τα usernames και passwords για ιστοσελίδες αλλά και για άλλες δικτυακές πηγές. Τα στοιχεία αυτά αποθηκεύονται σε ασφαλή σημείο (Windows Vault), το οποίο μπορεί να γίνει backup και restore.

image (Εικόνα 1).

 

Guest Account. Με τον λογαριασμό Guest μπορούμε να δώσουμε πρόσβαση σε χρήστη με περιορισμένα δικαιώματα να κάνει αλλαγές στο σύστημα, να εγκαταστήσει εφαρμογές ή να κάνει εγγραφές στο δίσκο εκτός του profile του. Επίσης κατά το Log Off, τα δεδομένα που έχουν αποθηκευτεί στο Profile του Guest διαγράφονται. Ο λογαριασμός αυτός δεν μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε Active Directory.

Pin Control Panel στην Taskbar. Αν χρησιμοποιείται τακτικά το Control Panel θα έχετε προσπαθήσει να το κάνετε Pin στην Taskbar αλλά θα έχετε διαπιστώσει πως δεν γίνεται απλά με δεξί κλικ και επιλέγοντας Pin to Taskbar. Για να το κάνουμε αυτό θα πρέπει να ανοίξουμε το Control Panel και στο εικονίδιο που εμφανίζεται στην taskbar κάνουμε δεξί κλικ και επιλέγουμε “Pin this program to taskbar”.

 Share

3 Comments


Recommended Comments

Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...