Jump to content
  • entries
    194
  • comments
    292
  • views
    77089

Microsoft TechEd Europe 2009, Berlin, Day 1


spanougakis

711 views

 Share

Μετά από το προηγούμενο ταξίδι μου στην Μάλτα, βρίσκομαι ξανά στο αεροπλάνο για συμμετάσχω στην ευρωπαϊκή Microsoft Teched 2009, που φέτος γίνεται στο Βερολίνο, ενώ μέχρι πέρυσι γινόταν στην Βαρκελώνη, δείτε τι είχαμε γράψει πέρυσι για την συμμετοχή μας εκεί, όπου είχαν παρευρεθεί όλοι οι moderators του AutoExec.Gr.

Στο Βερολίνο είχα έρθει για πρώτη φορά για το Microsoft Certified Trainers Summit το 2008, όπου τότε είχα εντυπωσιαστεί από την ιστορία του γνωστού τείχους, το οποίο χώριζε την πόλη από το 1961 ως το 1989. Οικογένειες είχαν χωριστεί τότε, χωρίς να υπάρχει η δυνατότητα των “ανατολικών” να επισκέπτονται την δυτική πλευρά. Αν βρεθείτε εδώ, αξίζει σίγουρα μια επίσκεψη στο γνωστό από τα spy movies Checkpoint Charlie, όπου μπορείτε να πάρετε μια ιδέα από το κλίμα εκείνης της εποχής. Το 1989 και ενώ είχαν αρχίσει ήδη να ατονούν οι περιορισμοί της διέλευσης από την ανατολική Σοβιετική πλευρά στην δυτική πλευρά των Συμμάχων, το τείχος έπεσε εξαιτίας μιας παρεξήγησης μεταξύ των πολιτικών προσώπων της εποχής. Στις 9 Νοεμβρίου του 1989 οι κάτοικοι αρχίζουν να περνούν ανεμπόδιστα πια και οι φρουροί, μην έχοντας σαφείς διαταγές για το πως θα αντιδράσουν, μένουν αμέτοχοι.

Φέτος λοιπόν γιορτάζουν τα 20 χρόνια από την πτώση του τείχους και στις 9 Νοεμβρίου ξεκινά ταυτόχρονα και η Teched 2009. Οι τουρίστες που βρίσκονται εδώ είναι χιλιάδες εξαιτίας της επετείου και οι εορτασμοί αρκετοί. Συναυλίες U2, Bon Jovi και πολλοί άλλοι, ενώ δεν λείπουν και οι συμβολισμοί: σε όλη την πόλη έχουν στηθεί απομιμήσεις κομματιών του τείχους σε στυλ domino, όπου το κάθε κομμάτι έχει φιλοτεχνηθεί από κάποιον γνωστό ή μη καλλιτέχνη. Την Δευτέρα στις 9 Νοεμβρίου αυτά τα κομμάτια θα πέσουν σαν domino, παρασύροντας διαδοχικά όλα τα υπόλοιπα, συμβολίζοντας έτσι την πτώση του τείχους, το λεγόμενο mauerfall.

wall1.jpg

wall2.jpg

berlinnight.jpg

Σε ότι αφορά τις τεχνολογίες Microsoft. σήμερα υπάρχει μια συνάντηση όλων των Microsoft Certified Trainers με τους αρμόδιους του Microsoft Learning, όπου θα έχουμε την δυνατότητα να μιλήσουμε μαζί τους και να γκρινιάξουμε λίγο για τα κακώς κείμενα που συμβαίνουν στον χώρο της επίσημης τεχνικής εκπαίδευσης Microsoft. Είναι θετικό ότι εκτός από Microsoft Certified Trainer, είμαι και ιδιοκτήτης επίσημου εκπαιδευτικού κέντρου Microsoft, οπότε έχω να τους δώσω μερικά ενδιαφέροντα στοιχεία και από την επιχειρηματική πλευρά του θέματος.

Στις επόμενες μέρες θα έχουμε το επίσημο λανσάρισμα του Microsoft Exchange 2010, το οποίο θα γίνει εδώ στο Βερολίνο κατά την διάρκεια της TechEd και για το οποίο θα σας ενημερώσουμε αναλυτικά. Φυσικά θα παρακολουθήσουμε κάποιες από τις εκατοντάδες ομιλίες και παρουσιάσεις που θα γίνουν εδώ για τον καταιγισμό των νέων προϊόντων που βγάζει η Microsoft αυτή την εποχή, ενώ κάποιοι από εμάς θα συμμετάσχουν και σε experts panels, για τα οποία επίσης θα σας πούμε νεώτερα. Stay tuned.

 Share

2 Comments


Recommended Comments

Που είναι βρε οι υπόλοιπες ημέρες;;;;;

Μας είπε ψέμματα ο κ. Κλαδάκης ότι θα καλύψεις την TechED? Πίσσα και πούπουλα και αμόλημα σε κεντρική πλατεία (όχι σε 'σένα φυσικά) :)

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...