Jump to content
  • entries
    56
  • comments
    190
  • views
    8731

ITPRO Connections 1 week later


Vangelis

940 views

 Share

Καλησπέρα σας,

Ήταν δύο δύσκολες εβδομάδες για την προετοιμασία του ITPROConnections, αλλά με την σειρά μου θα ήθελα να Ευχαριστήσω όλους όσους μας έκαναν την τιμή και μας παρακολουθήσαν, μας βοήθησαν, μας αξιολόγησαν, και μας έκαναν να αισθανθούμε μια μεγάλη IT παρέα το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στο Hotel Imperial..

H Παραγωγή ήταν βάση European Standards (ISO Autoexec 9001…2 & 3) όπου χάρης την πολύτιμη βοήθεια και χορηγία της VIDEOTOOTH (Λεωνιδόπουλος Βασίλης & Δημήτρης Κριτσημάς) το κοινό απήλαυσε στην σκηνή μας και στην oθόνη μας (6,20m x 3,10m) όλες τις παρουσιάσεις και τα Demo που είχαν ετοιμάσει οι ομιλητές πάνω στο Hyper Cluster , το οποίο δημιουργήθηκε σε μια καινούργια γενιά Dell Servers (R410-R710) με ένα ISCSI Storage της Equalogic…

Όλα όσα παρακολουθήσατε έγιναν με μεράκι και προσπάθεια αρκετών ημερών, μόνο να σας δώσω το μέγεθος των server που στηθήκαν για το συγκεκριμένο διήμερο, ο αριθμός τους είναι διψήφιος και αρχίζει από 2.. φαντάζεστε.. μέσα σε 4 μέρες..χωρίς ύπνο..μόνο με χαμόγελο, και αγωνία για το αν όλη αυτή η προσπάθεια θα φανεί στο κόσμο που ήρθε να το παρακολουθήσει αλλά και θα τους δώσει την ευκαιρία να δουν από κοντά όλα όσα θα ήθελαν πραγματικά…(και εγώ αυτό θα ήθελα!)

skiniko4.jpg

Σχέδιο σκηνής IT Pro..


Μέσα λοιπόν στην αγωνία των παρουσιάσεων αλλά και στην ροή των εργασιών του ITPROCONNECTIONS παρόλη την κούραση και την προσπάθεια όλων όσων βοήθησαν για την απρόσκοπτη λειτουργία όλων όσων είδατε και ακούσατε υπάρχουν και μερικοί αφανείς συνεργάτες όπως οι ΤΕΧΝΙΚΟΙ εικόνας & ήχου, Cameramen , Φωτογράφοι, οι πολύτιμοι συνεργάτες της εταιρίας Connective Communications όπου πραγματικά μας βοήθησαν και στάθηκαν δίπλα μας από την πρώτη συνάντηση που είχαμε όταν ενημερώθηκαν ότι φέτος θα γίνει το ITPROConnections….

Ένα μεγάλο ευχαριστώ λοιπόν στους..

Βασίλη-Δημήτρη (Videotooth A/V)

Παναγιώτη-Ηλία (Podimatas A/V)

Μαρία+Cameraman

Μάρη, Τζουλιάνα, Αλέξανδρο, Ευάγγελο, Χρήστο, Δέσποινα (Connective Communications)

Όπως και ένα Μεγάλο Ευχαριστώ σε όλους τους ομιλητές που ξενυχτώντας, έγραφαν και μελετούσαν για να μας παρουσιάσουν κάτι που πολλοί από εμάς που ασχολούμαστε με το IT θα ήθελαν να ενημερωθούν, αλλά και να πάρουν μια γεύση από τις νέες τεχνολογίες που ήρθαν να μας κάνουν πραγματικά DYNAMIC!

Δεν θα ήθελα να παραλείψω τους πολύτιμους χορηγούς μας που χωρίς αυτούς δεν θα ήταν δυνατή αυτή η διοργάνωση..

Microsoft Hellas, Dell Hellas, iTeam ,Cyberoam, IQ Solutions, OTE Academy, και τους Χορηγούς επικοινωνίας μας PC Magazine, IT Security, NetFax ,NetWeek, Daily Resellers,Option Press (CAR,NAUTICA, EVO, Power Bikes) αλλά και τους φορείς του Υπουργείου Οικονομικών, το eTEE, την Κοινωνία της Πληροφορίας, την Ένωση Πληροφορικών Ελλάδος, και την Ψηφιακή Ελλάδα που μας τίμησαν με την αιγίδα τους.

Όσοι δεν ήρθαν πιστεύω πώς έχασαν ένα πολύ καλό διήμερο σεμινάριο εφ όλης της ύλης…

Από την ομάδα παραγωγής ένα μεγάλο ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ σε όσους μας τίμησαν με την παρουσία τους, και να είστε βέβαιοι πως του χρόνου θα είμαστε ακόμη καλύτεροι. Οι κριτικές και οι αξιολογήσεις πραγματικά μας βοήθησαν να μάθουμε και εμείς πολλά…

Αν εμβαθύνω λίγο στο κομμάτι που εμένα απασχολούσε το Virtualization και ειδικότερα τον Hyper V R2 ήθελα να δώσω στον κόσμο την Αρχιτεκτονική που κρύβετε πίσω από την λέξη Hyper V… ο χρόνος μας όμως δεν ήταν αρκετός αν και το ενδιαφέρων πίσω από την τεχνολογία του Virtualization ήταν πολύ μεγάλο.

Στο σχεδιασμό του LAB μου είχα σχεδιάσει ένα Hyper V Cluster με αρκετά VMs από τα οποία αυτά που με αφορούσαν ήταν ο SCVMM R2, SCOM R2, SCDPM 2010, αλλά και ένα Guest Cluster μεταξύ 2 εικονικών servers που είχαν επάνω τους ένα File Server Cluster…. Όλα αυτά μας αναδείκνυαν ένα περιβάλλον διαχείρισης αλλά και δυναμικής παραμετροποίησης οποιουδήποτε DATA Center είτε επιχείρησης είτε ακόμη και ενός Οργανισμού.

ITPRO.jpg

Screenshot απο HyperCluster.Μπορείτε να διακρίνετε το Host Cluster επάνω αριστερά με τα High Available VMs και το Guest Cluster κάτω αριστερά με τον File Server High Available σαν service και όχι σαν Server.

Βέβαια ΔΕΝ προλάβαμε να τα δούμε όλα λόγω του χρόνου που πιστέψτε με δεν ήταν αρκετός ώστε να καλυφθούν όλες αυτές οι τεχνολογίες και η παραμετροποίηση αυτών. Υπόσχομαι πως όλα αυτά θα τα δούμε μέσα από το Blog μου Step By Step με αναλυτικούς οδηγούς εγκατάστασης..

…Δεν φτάνει όμως τις τόσες ώρες και μέρες που αγωνιούσαμε για το event, κάθε μέρα γυρνώντας σπίτι χαράματα το μυαλό μου δεν μπορούσε να συνέλθει και όλο σκεφτότανε απίθανα σενάρια για το πώς μπορούμε να διασφαλίσουμε πώς ένα εταιρικό δίκτυο είναι τελικά High Available με λίγα έξοδα… δλδ?

Θα πείτε.., τι σκέφτεται ο άνθρωπος αν δεν είναι καλά στα μυαλά του..

Και όμως είμαι πολύ καλά αφού σήμερα το πρωί που ξύπνησα είπα..ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ!

Έκατσα και σχεδίασα ένα Semi High Available σύστημα που μας επιτρέπει Specific Single Node Failure, Live Migration, ΧΩΡΙΣ SAN.. μα γίνετε?

H απάντηση είναι ΝΑΙ και όμως γίνετε, αλλά πώς?

Ο Σχεδιασμός που θα δείτε και θα αναλύσουμε όπως και θα πραγματοποιήσουμε step by step σε μια σειρά από Blogs είναι βασισμένος σε προϊόντα και τεχνολογίες που υπάρχουν  Δωρεάν άλλα και προς Αγορά.

Autoexec-1.jpg

Κάντε δεξί κλικ και view image για καλύτερη εμφάνιση..

Πριν κάποιος αποφασίσει να τον Υλοποιήσει πρώτα παρακαλώ να σκεφτεί πολύ καλά εάν μια τέτοια τοπολογία είναι η πραγματική του λύση για το δικό του εταιρικό δίκτυο. Πιο πολύ είναι για λόγους LABs αλλά και για  εταιρικά δίκτυα με Low Budget για φέτος..

Μέσα την εβδομάδα ξεκινάμε την εγκατάσταση step by step….

V

 Share

6 Comments


Recommended Comments

R E S P E C T!!

Υ Π Ο Κ Λ Ι Ν Ο Μ Α Ι !

Για όσα μας έδειξες, για όσα ήθελες να μας δείξεις και δεν έφτασε ο χρόνος, αλλά και για όσα θέλεις ακόμη να μοιραστείς μαζί μας.

Καλύτερα πάντως θα ήταν να ξεκινήσεις να γράφεις κανένα βιβλίο (στα αγγλικά!!), γιατί όλα αυτά απευθύνονται σε πολύ περισσότερο κόσμο από όσο φαντάζεσαι. Τι θα έλεγες για ένα Hyper-handbook?

 

Σε ευχαριστούμε πολύ για τον χρόνο, τον κόπο αλλά προπαντώς για τη γνώση που με τόση απλότητα και ευκολία δίνεις και μεταδίδεις.

 

Περιττό να πω ότι αυτά ισχύουν και για όλους τους υπόλοιπους ομιλητές! ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ Keep up an EXCELLENT job done!

 

 

Link to comment

Ότι και να πω Hyper-Vaggeli, είναι λίγο.. Σας αξίζουν πολλά συγχαρητήρια, όχι μόνο για την παρουσίαση αλλά και για το μεράκι και το πάθος που δουλέψατε για να απολαύσουμε όλοι εμείς αυτή την παρουσίαση. Και πάλι, πολλά συγχαρητήρια σε όλους σας…:)

Link to comment

Να προσθέσω και κάτι που δεν το έχω πει ποτέ δημόσια. Η παραγωγή αυτού του επιπέδου, και εννοώ εικόνα, ήχος, παρουσιάση στην οθόνη κλπ δεν θα ήταν ποτέ εφικτή χωρίς τον Βαγγέλη, τις γνωριμίες του και το μεράκι του. Το "τεχνικό" κομμάτι της παραγωγής έπεσε εξολοκλήρου στις πλάτες του.

Προφανώς και δεν αναφέρομαι καθόλου στο hyper-V διότι αυτό το θεωρώ αυτονόητο

Να σημειώσω ότι σε αντίθεση με όλους τους υπόλοιπους που αγχωνόμασταν για το κομμάτι μας, ο Βαγγέλης βοήθησε και όλους όσους είχαν πρόβλημα στην προετοιμασία τους, και ξενύχτησε παραπάνω από όσο του αναλογούσε.

Βαγγέλη σε ευχαριστώ.

Link to comment

Να αναφερω κι εγω με τη σειρα μου οτι ο Βαγγελης ηταν στη διαθεση μας σαν "temporary ΙΤ administrator" καθ' ολη τη διαρκεια των παρουσιασεων των ομιλητων, λυνοντας (η βοηθωντας σε)τεχνικα προβληματα που παρουσιαστηκαν, προκειμενου να φερουν εις περας την παρουσίασή τους ολοι οι ομιλητες.

Ευχαριστουμε Jennifer εεεεε Βαγγελη ηθελα να πω.

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...