Jump to content
  • entries
    49
  • comments
    120
  • views
    20408

HP Proliant ML370 G6 & MS Windows Server 2008 x64 with Hyper-V role


gvarakis

2215 views

 Share

Υπάρχει ένα πρόβλημα όταν τρέχουμε τον Hyper-V ρόλο, σε Windows Server 2008 x64 με SP2 (δεν έχω εξετάσει ακόμα αν ισχύει χωρίς SP2, ή για έκδοση R2) στον server HP ML370 G6, ο οποίος χρησιμοποιεί την κάρτα δικτύου Quad Port NC375i. Πιο συγκεκριμένα, όταν φτιάχνουμε ένα Virtual Switch και το κάνουμε bind σε κάποιο από τα network port, το Guest VM, ενώ παίρνει IP από DHCP, δεν περνάει κανενός άλλου είδους traffic από και προς το εξωτερικό δίκτυο (ενώ επικοινωνεί κανονικά με το Host Server). Το παράδοξο, είναι ότι τρέχοντας Wireshark στο Guest VM, φαίνονται πακέτα να φεύγουν και να επιστρέφουν (πχ ένα DNS query φεύγει από το Guest, και επιστρέφει απάντηση από τον DNS) αλλά παρόλα αυτά το σύστημα παίρνει time-out.

Υπάρχουν δύο workaround σε αυτό.

Legacy NIC on VM

Ναι, καλά διαβάζετε, μόλις έβαλα (για δοκιμή) Legacy Network Adapter σε ένα από τα VM, το δίκτυο δούλεψε χωρίς κανένα απολύτως πρόβλημα! Μόνο που μόλις σήκωσα έναν exchange 2003 μετά από P2V και του έδωσα Legacy NIC, μου κρέμαγε ΟΛΟ το δίκτυο, τόσο στο VM, όσο και στο Host (Και φυσικά και σε όλα τα VM’s). Οπότε ψάχνοντας λίγο καλύτερα, βρήκα το παρακάτω (νομίζω το είχε γράψει και ο Νάσος σε παλιότερο post, με άλλη συμπτοματολογία και άλλο εντελώς configuration) το οποίο από όσο κατάλαβα είναι και best practice (άν όχι ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟ όταν δουλεύουμε με Hyper-V)

Disable offloading on Netowrk Card

Ενώ όταν έκανα disable IPv4 checksum offload, πήρα κανονικά ICMP, η χαρά μου κόπηκε το ίδιο απότομα, αφού δεν κατάφερα να κάνω τίποτε άλλο, εκτός από το παίρνω dhcp & icmp. Οπότε, έκανα disable ΟΤΙΔΗΠΟΤΕ έχει να κάνει με offloading επάνω στην κάρτα δικτύου και κατάφερα να πάρω το πολυπόθητο network functionality και να προχωρήσω τις δουλειές μου.

Στη συγκεκριμένη κάρτα υποστηρίζεται (και άρα θέλει disable) :

IPv4 Checksum Offload

TCP Checksum Offload IPv4

TCP Checksum Offload IPv6

UDP Checksum Offload IPv4

UDP Checksum Offload IPv6

ΥΓ 1 : Για να χαλαρώσουμε και λίγο … περιττό να αναφέρω τι είχα σούρει (από μέσα μου, ε;) στον αγαπητό Vangeli μέχρι να επιλυθεί το πρόβλημα και να δουλέψει ο Hyper-V ώς θα όφειλε … και για να τα ανάψω λίγο ακόμα (τα αίματα) … με το VMWare δεν είχαμε αντίστοιχο θέμα (όχι που δεν θα το έστηνα στον 2ο 370G6 για τη σχετική δοκιμή)

ΥΓ 2 : Μάλλον αποτελεί BEST PRACTICE, να κάνουμε disable το οποιοδήποτε offloading υποστηρίζεται από τις σύγχρονες κάρτες δικτύου όταν πρόκειται να τις χρησιμοποιήσουμε με Hyper-V. Είναι έτσι; Ας επιβεβαιώσει ο Βαγγέλης, ή κάποιος άλλος αν το έχει συναντήσει και αλλού …

.

 Share

10 Comments


Recommended Comments

οχι απλά το επιβεβαιώνω, αλλά το τονίζω το επαυξάνω και το υπογραμμίζω.

Το έχω αναφέρει σε πολλά σήμεία αλλά ίσως δεν τον έχεις ακούσει ή διαβάσει.

Εχουμε σώσει κόσμο, πελάτες, συνεργάτες και φίλους με την συμβουλή :Κλέιστε το tcp chimney απο τις κάρτες. Ακόμη κι αν το υποστηρίζει ο R2 δεν το υποστηρίζουν οι υπόλοιπες δικτυακές συσκευές

Link to comment

Ειδικά με τα HP συμβαίνει σε πολύ έντονο βαθμό. Πρόσφατα ένας πελάτης κόντευε να τα στήσει όλα απο την αρχή μέχρι που του είπα για το offload. Κλείστε το απο παντού, και virtual και κανονικές κάρτες. Μετά το disable θέλει και restart.

Link to comment

και για να μην χαλάσω την παράδοση... με το vmware έχεις τόσα άλλα προβλήματα οπότε τι να σου κάνει το ...chimney.

Link to comment

Όπως είχε βρει ο Νάσος απο κάποιο technote ή KB Article της Microsoft σε μια παλαιότερη περίπτωση δική μου (που τελικά δεν εφταιγέ το tcp chimney αλλά ο Driver της HP ILO κάρτας που πάγωνε το Server περιοδικά) αναφέρουν ότι η συμπεριφορά με το TCP Offloading (chimney) ενεργοποιημένο είναι απρόσμενη/ανεξέλεγκτη.

 

Γιώργο γιατί έβαλες Windows 2008? Στον R2 υποστηρίζεται το TCP Chimney.

Link to comment

Τα λέτε πολύ σωστά, απλά πρίν κάνουμε οποιαδήποτε εγκατάσταση, ελέγχουμε το τι υποστηρίζετε.

Ο Hyper V R1 δεν υποστήριζε ουτε TCP OFFLOAD (Chimney), ούτε Jumbo Frames.

Ο R2 τώρα υποστηρίζει, απλά πρέπει να το υποστηρίζουν και οι δικτυακές συσκευές μας.

ΝΑ επισημάνω, πως και στην παρουσίαση του ITPROCοnnections και στην επίσημη παρουσιαση της Microsoft Hellas όλα ήταν με Jumbo Frames (9K) και Chimney enable απλά όλα ήταν συμβατά και ορθά παραμετροποιημένα..Οπότε κέ varaki μπορείτε να το εφαρμόσετε ΜΟΝΟ όταν, όλα έιναι συμβατά...

Δές εδώ τί είχα γράψει πρίν ένα μήνα.. για το πρόβλημα του Casperino.

http://autoexec.gr/forums/permalink/20827/20922/ShowThread.aspx

V

 

Link to comment

Update :

Αντικατέστησα την εργοστασιακή κάρτα NC375i με μία NC360T (dual port Gigabit με Intel 82571EB chipset) και παίξανε τα πάντα μια χαρά, ΧΩΡΙΣ να χρειαστεί να πειράξω ούτε offloading ούτε τίποτα. Τα VM σηκώνονται και συνδέονται κανονικά, ενώ και όλα τα P2V τρέξανε άκοπα και αβίαστα με το SCVMM.

Να συμπληρώσω επίσης ότι η NC375i ΔΕΝ περιλαμβάνεται στο σχετικό compatibility list της HP για Windows Server 2008 Hyper-V, σε αντίθεση με την NC360T

 

Με τις υγείες μας ...

Link to comment

Επίσης να συμπληρώσω ότι με την εργοστασιακή NC375i ακόμα και μετά από τις ρυθμίσεις του offloading, όπου κατάφερα να παίζουν τα VM's 2008 που είχα εγκαταστήσει, είχα τα εξής συμπτώματα :

 

1) To Host Machine, σερνότανε στο δίκτυο (εννοείται με δικό του dedicated NIC και όχι shared στο Virtual Switch)

2) Κάποια Windows Server 2003 που έκανα P2V με τον SCVMM μου έριχναν ΟΛΟ το δίκτυο (Virtual Switch ΚΑΙ Host Server NIC) μόλις σηκώνονταν μετά τοP2V

 

Βγάλε άκρη ...

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...