Jump to content
  • entries
    91
  • comments
    177
  • views
    3251

Tech Update 2010.01


atsouch

616 views

 Share

Αναρωτιέστε ποιοί γράφουν κώδικα για τον πυρήνα του linux; Από τη μελέτη αυτή το ανησυχητικό είναι το 7% unclassified contributors (και μιλάμε για τον πυρήνα όχι για drivers ή εφαρμογές)! Ο Johnathan Corbet κοίταξε τον κώδικα από τον 12/2008 μέχρι τον 1/2010 και στις 2,8 εκατομύρια γραμμές σε 55.000 αλλαγές βρήκε:

  • 18% κώδικα από εθελοντές χωρίς “διασυνδέσεις” με εταιρείες
  • 7% unclassified contributors
  • 75% από πληρωμένους προγραμματιστές (πως λέμε πληρωμένους δολοφόνους – κάτι τέτοιο)

Από τις εταιρείες:

  • η Red Hat με συμμετοχή 12%,
  • η Intel με 8%
  • οι IBM και Novell με 6% η κάθε μια
  • και η Oracle με 3%

Υπάρχει μια αναλυτική αναφορά από το Linux Foundation του 8/2009: “Linux Kernel Development: How Fast it is Going, Who is Doing It, What They are Doing, and Who is Sponsoring It”

 

Ο Bill Gates εκτός από το Twitter (στο BillGates – είναι τσεκαρισμένο από το Twitter για την αυθεντικότητα) άρχισε και το blog του με θέματα κυρίως από τα ταξίδια του για το Gates Foundation. Ενδιαφέρον… Ο άνθρωπος έχει χρόνο πλέον για γράψιμο.

ThinkPad Edge 13 Open

Στην CES η Lenovo σάρωσε με τις ανακοινώσεις της για νέο hardware: Thinkpad Τ410 και T410s, T510, X100e, Thinkpad Edge άφησαν τις καλύτερες εντυπώσεις. Τα δύο τελευταία που είναι κατηγορίας netbook και lifestyle αντίστοιχα με εντυπωσίασαν με τα καταπληκτικά τους πληκτρολόγια. Είμαι πολύ δύσκολος σ’αυτό το σημείο και ένα κατα τ’άλλα καταπληκτικό notebook θα το απορρίψω αμέσως αν το πληκτρολόγιο δεν με ικανοποιεί. Μπράβο στη Lenovo και ελπίζω να την αντιγράψουν και όλοι οι υπόλοιποι…

ThinkPad EDGE and X100e
CES – New ThinkPad Roundup
New Decade. New ThinkPads.

http://www.thinkpadtoday.com/thinkpad-t410-and-t410s-launch-review-why-we-love-the-thinkpad-t410-and-t410s-and-why-you-should-buy-one.htm

Αργότερα θα πούμε περισσότερα και για τα Ideapad U1 και Skylight και το πανέμορφο IdeaCentre A300. Για όσους δεν ήταν στην CES δείτε τι χάσατε (πάει και ο κινέζος – δεν θα ξαναφτιάξει κινητό…):

Qualcomm Night at the Lenovo Showcase with Molly Simms by lenovophotolibrary.

Qualcomm Night at the Lenovo Showcase with Molly Simms by lenovophotolibrary.

Το Α300 που έλεγα το προσέξατε;

Και αφού απιστρέψετε στην πραγματικότητα, συνεχίζουμε: ο Marko Calasan, 9 χρονών από την ΠΓΔΜ, μας έφαγε λάχανο. Microsoft Certified Systems Administrator! Και πάει για τα επόμενα. Για να πω την αλήθεια βέβαια δεν ζηλεύω καθόλου το παιδάκι που το πιέζουν να κάνει πράγματα που δεν είναι της ηλικίας του (εδώ οι δικοί μου με τα blogs τους – http://mobilityclub.gr/blogs/undercover/default.aspx και http://01kid.wordpress.com/ - και δεν θέλω να τους σπρώξω άλλο). Αλλά από την άλλη αποδεικνύεται ότι με την κατάλληλη εκπαίδευση κάποια προϊόντα της Microsoft μπορούν να υποστηριχθούν από μαθητές Δημοτικού…

 

Μιας και είμαστε σ’αυτές τις ηλικίες, η Microsoft έδωσε και το Kodu για το PC. Το Kodu είναι μια visual γλώσσα προγραμματισμού φτιαγμένη ειδικά για την δημιουργία παιχνιδιών. Μπορεί να χρησιμοποιηθεί από παιδιά και μεγάλους. Χαρακτηριστικά:

  • Γλώσσα high-level με real-world primitives: collision, color, vision
  • Τρέχει σε Xbox 360 και PC
  • Interactive terrain editor
  • Bridge και path builder
  • Terrain editor – φτιαξτε κόσμους οποιουδήποτε σχήματος και μεγέθους
  • 20 διαφορετικοί χαρακτήρες με διαφορετικές ικανότητες

http://fuse.microsoft.com/kodu/ Κατεβάστε και απολαύστε την…

 

Όσοι έχετε Mac και δεν έχετε το GeekTool απλά χάνετε… Ότι υπάρχει στο παρακάτω screenshot είναι από scripts που εμφανίζουν τις πληροφορίες στο desktop σας.

shot2.jpg

 

shot2.jpgshot2.jpg3299605748_42e9dbae9f_o.jpg

 

Τα Χριστούγεννα ψάχνατε cheat codes για το Dirt 2; Εδώ θα βρείτε το αντίστοιχο για προγραμματιστές και μη: 66+ Free Cheat Sheets

Καλή μας χρονιά!

 Share

1 Comment


Recommended Comments

Αναρωτιέστε ποιοί γράφουν κώδικα για τον πυρήνα του linux; Από τη μελέτη αυτή το ανησυχητικό είναι το

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...