Jump to content
  • entries
    56
  • comments
    190
  • views
    8731

Remove Unused Devices From Virtual Machines


Vangelis

1117 views

 Share

Έχει παρατηρηθεί το φαινόμενο όταν πραγματοποιούμε μετατροπές από φυσικούς server σε εικονικούς(P2V), μερικές συσκευές που είχαμε στον φυσικό υπολογιστή, να παραμένουν ακόμη στον εικονικό μας υπολογιστή, χωρίς να έχουμε τη δυνατότητα να τις απεγκαταστήσουμε. Βέβαια αυτό εξαρτάται και από τον κατασκευαστή του Hardware που συνοδεύει το Υλικό του μαζί με το κατάλληλο λογισμικό, όπου από το Control Panel, μπορούμε να απεγκαταστήσουμε τον οδηγό μαζί με το υλικό που είχε ο κατασκευαστής στον ΠΡΩΗΝ φυσικό server μας.

Αυτό το φαινόμενο παρουσιάζετε και όταν βάζουμε και βγάζουμε καινούργιες εικονικές κάρτες, δικτύου σε ένα VM, το οποίο έχει φτάσει αισίως να μας δείχνει ότι έχουμε τον Virtual Network Adapter #7.Πού είναι άραγε οι υπόλοιπες 6 κάρτες και δεν μπορούμε να τις δούμε..

Σε μια ακόμη κατάσταση που μπορεί σας εμφανιστεί αυτό το φαινόμενο είναι όταν έχουμε ένα εικονικό server όπου θέλουμε να τον σβήσουμε, και να ξαναφτιάξουμε έναν άλλο με τον ίδιο εικονικό δίσκο. Βάζοντας την ίδια IP λαμβάνουμε ένα μήνυμα το οποίο μας ενημερώνει πως η συγκεκριμένη IP χρησιμοποιείτε από ένα άλλο Virtual Network Adapter, o οποίος είναι φαντομάς… και δεν μπορούμε να καταλάβουμε που βρίσκετε..

Μην ανησυχείτε, δεν έχετε κάνει κάτι λάθος, αλλά είναι καιρός όσοι δεν το είχατε παρατηρήσει μέχρι τώρα να το δείτε κάνοντας κάτι πολύ απλό και γρήγορο μέσα από τις εικονικές σας μηχανές.

Το σημείο που πρέπει να κάνουμε uninstall τις συσκευές δεν είναι άλλο από τον DEVICE MANAGER. Όμως ο device manager από Default δεν μπορεί να μας δείξει τις συσκευές οι οποίες δεν χρησιμοποιούνται από το σύστημα εκείνη την στιγμή.

Πάμε λοιπόν να δούμε ένα ωραίο HINT, το οποίο θα σας δώσει την λύση πάνω στο συγκεκριμένο πρόβλημα.

Κάνοντας δεξί κλικ στο Computer και Properties στην καρτέλα Advance για τους XP/2003 και στο πεδίο Advance System Settings και για τους Vista/7/2008/2008 R2. Εκεί στο κάτω μέρος υπάρχει το πεδίο Environment Variables.

Κάνοντας κλικ στο συγκεκριμένο κουμπί θα δούμε δύο πεδία. Το πρώτο είναι το πεδίο των User Variables ενώ στο κάτω μέρος έχουμε το System Variables. Εμάς μας ενδιαφέρουν τα System Variables, όπου πατώντας ακριβώς από κάτω του το New.. μας εμφανίζετε το πεδίο του Edit System Variables.

Στο πεδίο Variable name δίνουμε το όνομα : devmgr_show_nonpresent_devices

Ενώ στο πεδίο Variable value δίνουμε την τιμή: 1

Πατάμε OK και ξανά OK μέχρι να γυρίσουμε στην αρχική μας οθόνη. (Βλ. Εικ 1)

Show%20Devs-1.jpg

 

Στην συνέχεια εφ όσων έχουμε ενεργοποιήσει την μεταβλητή του συστήματος μπορούμε να ανοίξουμε το Device Manager. Πηγαίνοντας στο Device Manager επιλέγουμε από το View το Show Hidden Devices (Βλ Εικ .2) εκεί μπορούμε να σβήσουμε όλες αυτές τις συσκευές που δεν χρησιμοποιούνται πια στην εικονική μας μηχανή. Εάν έχετε πραγματοποιήσει P2V θα δείτε επίσης και στο πεδίο CPU τον παλιό σας επεξεργαστή μπορείτε να το κάνετε uninstall και αυτόν άφοβα.

Show%20Devs-2.jpg

Happy Cleaning…..[Y]

ΥΓ Σε λίγο αναμένουμε και τον Hyper V BPA ( Best Practice Analyzer) δεν είναι ακόμη έτοιμος για Download, αλλά μπορείτε να δείτε απο το άρθρο του Technet που μόλις σήμερα κυκλοφόρησε το τι περιμένουμε απο αυτόν..δείτε εδώ

 Share

8 Comments


Recommended Comments

Πολύ χρήσιμο ... και γλυτώνει από κόπο και κάποιες φορές ... τρόμο, όταν έκοβα registry keys για να αφαιρέσω παλιές κάρτες δικτύου από εικονικά μηχανήματα...

 

Well done!

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...