Jump to content
  • entries
    132
  • comments
    82
  • views
    49864

Broadcast a Presentation using Powerpoint 2010


philippe

860 views

 Share

Στην σημερινή εποχή, βρισκόμαστε στην ανάγκη να επικοινωνήσουμε με κόσμο που βρίσκεται σε διαφορετικά σημεία του πλανήτη, που όμως είναι αδύνατο να παρευρεθούν όλοι σε μία αίθουσα για να παρακολουθήσουν μία παρουσίαση. Όταν παρουσιάζουμε, θέλουμε όλοι να βλέπουνε τις διαφάνειές μας την ίδια χρονική στιγμή είτε κάθονται δίπλα μας είτε βρίσκονται στην άλλη άκρη της τηλεφωνικής μας γραμμής. Με το PowerPoint 2010 τώρα έχουμε αυτή τη δυνατότητα, δηλαδή να αναμεταδώσουμε μία παρουσίαση σε οποιονδήποτε και οπουδήποτε θέλουμε μέσω διαδικτύου.

Αυτό που κάνουμε είναι να στείλουμε ένα url στους αποδέκτες μας και όλοι μαζί συγχρονισμένοι παρακολουθούν την παρουσίασή μας, μόνο που δεν καλύπτει το ηχητικό μέρος οπότε είμαστε αναγκασμένοι μέσω τηλεφώνου να αφηγούμαστε την παρουσίαση μας.

Αυτό που χρειαζόμαστε είναι να έχουμε έναν λογαριασμό στο Windows Live.

Βήμα 1. Έχουμε έτοιμη την παρουσίασή μας και απλώς πρέπει να εντοπίσουμε την εντολή Broadcast Slide Show. Η εντολή βρίσκεται είτε στο μενού Slide Show (Προβολή Παρουσίασης) είτε από το μενού File (Αρχείο) και να διαλέξουμε την εντολή Share (Διανομή) και από εκεί πάλι Broadcast Slide Show.

im01 im02

 

Βήμα 2. Όταν διαλέξουμε την εντολή Broadcast Slide Show εμφανίζεται το παράθυρο όπου πρέπει να διαλέξουμε την υπηρεσία που θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε για να αναμεταδώσουμε την παρουσίασή μας και εφόσον διαλέξουμε την υπηρεσία της Microsoft PowerPoint Live (που προϋποθέτει Windows Live ID), θα μας ζητηθεί να πληκτρολογήσουμε τα στοιχεία εισόδου μας.

im03 im04

Βήμα 3. Ανοίγει ένα παράθυρο με ένα URL από το οποίο μπορούμε να το στείλουμε στους αποδέκτες μας μέσω mail ή να το αντιγράψουμε και να το στείλουμε όταν είμαστε έτοιμοι για να ξεκινήσουμε την παρουσίαση μας.

Εάν διαλέξουμε να το στείλουμε μέσω Email, το μήνυμα που εμφανίζεται στο κυρίως σώμα του μηνύματος είναι το εξής:

Open this link to view my PowerPoint slide show broadcast: http://co1-pptbroadcast.officeapps.live.com/PowerPointBroadcast.aspx?pptbid=0a99bf3c-0e26-4f14-9f3b-70a18fb714ad

Το τελευταίο που μένει είναι να διαλέξουμε τις επαφές στις οποίες θέλουμε να προβάλλουμε την παρουσίαση μας και όταν όλοι είναι συγχρονισμένοι ξεκινάμε την παρουσίασή μας.

Εάν για κάποιο λόγο θέλουμε να διακόψουμε την παρουσίαση, απλώς πατάμε στο κουμπί End Broadcast και εμφανίζεται το μήνυμα:

Όλοι οι απομακρυσμένοι θεατές θα αποσυνδεθούν εάν συνεχίσετε. Θέλετε να διακόψετε την αναμετάδοση;

im06
 Share

4 Comments


Recommended Comments

Πολύ καλό και βολικό για μερικά σενάρια που σκέφτομαι, έχει ήχο ο OCS οπότε λίγο δύσκολο να το δούμε έτσι στο μέλλον (τουλάχιστον όχι με όλες τις δυνατότητες του OCS).

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...