Jump to content

Frees Point

  • entries
    58
  • comments
    129
  • views
    3612

WSUS Move Content


frees76

978 views

 Share

Πολλές φορές όταν κάνουμε μια εγκατάσταση δεν ασχολούμαστε και πολύ με τις παραμέτρους αφού ξέρουμε πως θα δουλέψει και με τις προεπιλεγμένες ρυθμίσεις. Στην περίπτωση όμως του WSUS αυτό δεν είναι πάντα ότι καλύτερο. Ειδικά όσο αναφορά τον φάκελο “WsusContent”. Επειδή στο σημείο αυτό αποθηκεύονται όλα τα updates, το μέγεθος του φακέλου αυξάνεται κάθε φορά που γίνεται συγχρονισμός με τη Microsoft. Αν αφήσουμε τον προεπιλεγμένο φάκελο κατά την εγκατάσταση όπου είναι στον ίδιο δίσκο με το λειτουργικό (C:\), τότε σίγουρα κάποια στιγμή θα έχουμε σοβαρό πρόβλημα και θα τρέχουμε να βρούμε χώρο.

Ας υποθέσουμε ότι έχουμε ένα δεύτερο partition ή δίσκο (D:\) με αρκετό ελεύθερο χώρο όπου μπορούμε να μεταφέρουμε το φάκελο αυτό από το C:\WSUS στο δεύτερο δίσκο/Partition.

 

Στον WSUS Server ανοίγουμε command prompt με δικαιώματα administrator και τρέχουμε την εντολή “cd "c:\Program Files\Update Services\Tools” (Εικ. 1) για να μετακινηθούμε στον φάκελο όπου βρίσκεται η εντολή wsusutil. Αν πληκτρολογήσετε την εντολή (wsusutil) θα εμφανίσει όλες τις επιλογές που έχουμε (Pic 2). wsuspic1Εικ. 1  wsuspic2Εικ. 2

Για την μετακίνηση του φακέλου αλλά και για τις ανάλογες ενημερώσεις στην βάση του WSUS πληκτρολογούμε “wsusutil movecontent D:\WSUS D:\WSUS\log.txt” (Εικ. 3). Το πρώτο Path είναι ο νέος φάκελος όπου θα μεταφερθεί το content και το δεύτερο είναι το αρχείο για το log της διαδικασίας.

 wsuspic3

 

Εικ. 3

 

 

Στην περίπτωση που θέλουμε να κάνουμε την μετακίνηση απλά με ένα copy/paste θα πρέπει να τρέξουμε την ίδια εντολή αλλά με το switch –skipcopy. Άρα η εντολή θα είναι “wsusutil movecontent D:\WSUS D:\WSUS\log.txt –skipcopy”. Αφού ολοκληρωθεί η διαδικασία, είμαστε έτοιμοι.

Μια μικρή αλλά σημαντική συμβουλή είναι να μην ενεργοποιήσετε το Compression στους φακέλους που αφορούν τον WSUS γιατί τότε ο WSUS δεν μπορεί να έχει πρόσβαση στη βάση και δεν μπορεί να γίνει και η παραπάνω διαδικασία.

 

wsuspic4

 Share

5 Comments


Recommended Comments

Καλά έκανες και το ανέφερες (το έχουμε συζητήσει αρκετές φορές στο forum) Μιχάλη.

Να σημειώσω μόνο ότι δεν μπορείτε να μεταφέρετε το περιεχόμενο των Updates σε εξωτερικό δίσκο USB ή σε UNC και Mapped σε Driveletter δικτυακή διαδρομή.

Ο μόνος τρόπος για να αποθηκευτεί σε εξωτερικό δίσκο το περιεχόμενο είναι με e-Sata σύνδεση.

 

Link to comment

Έχουμε υπόψη κανένα οδηγό που λέει πως να μεταφέρουμε τα updates από ένα ενημερωμένο server σε ένα άλλο που μόλις εγκαταστήσαμε - Export/Import κατάσταση...

 

George J.

 

Link to comment

ωραίος ο ίκαρος. Δεν το ποστάρουμε και σε ξεχωριστό άρθρο να μπορούμε να το βρίσκουμε μαζί με οδηγίες για το unattended?

Link to comment
Guest
Add a comment...

×   Pasted as rich text.   Paste as plain text instead

  Only 75 emoji are allowed.

×   Your link has been automatically embedded.   Display as a link instead

×   Your previous content has been restored.   Clear editor

×   You cannot paste images directly. Upload or insert images from URL.

Loading...
×
×
  • Create New...